Kako popolno urediti apartmajsko stanovanje

Opremljanje počitniškega apartmaja je zahtevno delo, saj mora prostor izgledati privlačno, kot prava oaza za sprostitev, hkrati pa ohranjati vsakodnevno funkcionalnost doma.

dotsmodule-image

Ko smo na dopustu, se želimo počutiti neomejeno in svobodno, želimo si privoščiti kanček luksuza, ki ga ne doživimo vsak dan. Pri izbiri namestitve nam je najpomembnejša lokacija – pristali pa bomo tudi na kompromis, če bomo našli počitniški prostor, ki je paša za oči. Atraktivno, skladno opremljeno in funkcionalno stanovanje bo pritegnilo pozornost, zato se splača vložiti kakšen evro več, da bi imeli zadovoljne goste, ki se bodo vračali leto za letom in vas bodo pripravljeni priporočiti svojim prijateljem.
Digitalna doba je uvedla nova pravila. Danes lahko gost s svojo digitalno oceno počitniškega prostora gostitelju zagotovi še večje zanimanje, s tem pa tudi zaslužek. Če je ocena negativna, se lahko najemnik znajde v neprijetni situaciji. Zato je dobro vnaprej predvideti vse potrebe gostov in jim ponuditi ustrezne rešitve. Če boste pri opremljanju stanovanja upoštevali to pravilo, bodo vaši gostje odšli zadovoljni, vaš posel pa bo cvetel.

dotsmodule-image

Katere potrebe gosta je potrebno zadovoljiti? Začnimo s tem, kar bodo vaši gostje najprej videli – z zunanjostjo. Vhodni prostor ali terasa je nekakšna vizitka vašega stanovanja, pove veliko o tem, kaj čaka gosta v notranjosti. Zato se potrudite, da ta prostor lepo uredite, ga pospravite in okrasite s kakšnim nepričakovanim detajlom. Pri izbiri ploščic za teraso bodite pozorni na protizdrsnost. Velika verjetnost je, da bodo balkonske in terasne ploščice pogosto mokre in takrat je pomembno, da se ne spremenijo v »drsališče«. Zato izberite ploščice z višjim koeficientom protizdrsnosti. Ta koeficient je označen s črko R in številko ter je naveden na embalaži ploščic. Višje kot je število, večja je odpornost proti zdrsu. Za zunanje nadkrite prostore zadoščajo ploščice s protizdrsnim faktorjem R9 in R10, za nenadkrite zunanje prostore pa priporočamo ploščice z oznako R11 in več.

Če boste za notranji prostor, ki vodi na teraso ali balkon, izbrali enake ploščice kot za zunanji, boste vizualno dobili občutek večjega prostora. To je še posebej pomembno, če je notranji prostor manjši: gost bo dobil vtis bolj razkošne notranjosti in zunanjosti. Dodaten "plus"  bo dosežen že na prvi pogled, če boste za zunanji prostor izbrali kvalitetno zunanjo razsvetljavo. Sodobna zunanja razsvetljava uporablja LED tehnologijo, ki prihrani porabo električne energije in daje zunanjemu prostoru edinstven videz. Na strateško pomembne točke vaše terase ali vrta postavite razsvetljavo, ki bo ponoči poskrbela za varno vrnitev vaših gostov v apartma.

dotsmodule-image

Lep detajl, ki gostu pade v oči že ob prihodu, je lahko zunanji tuš. V poletnih mesecih zunanji tuš prinaša takojšnjo osvežitev, zato ga bodo gostje še posebej cenili. Posebno, ko gre za privlačno serijo zunanjih solarnih prh Voxort Joy z rezervoarji za vodo s prostornino 20 ali 35 litrov. Te prhe potrebujejo približno 2 uri sončne svetlobe, da se voda ogreje, obe različici pa imata priključek za vrtno cev.

Po tem, ko boste s popolnim izgledom vhodnega prostora in terase gosta osvojili, je čas, da nadaljujete zbiranje dragocenih točk z opremljanjem notranjosti apartmaja. Raziskave kažejo, da je soba, za katero vam gost lahko prinese največ točk, kopalnica. Čista, okusno in praktično urejena kopalnica pove največ o lastniku apartmaja in trudu, vloženem v ureditev. Kopalnice v apartmajskih stanovanjih so praviloma manjše, zato je najpomembnejše, da je prostor čim bolj funkcionalen in intuitiven za uporabo (pa tudi vzdrževanje). Z izbiro pravega kopalniškega pohištva svojim gostom zagotovite dovolj prostora za shranjevanje vseh potrebnih predmetov  – saj je pomemben vsak predal in vsaka odprta/zaprta polica.

Ob tem pomislite na čim bolj preprosto vzdrževanje in izberite viseče elemente, ki jih lahko namestite na steno. Pod njimi bo namreč ostala ravna površina, ki jo je veliko lažje vzdrževati, kot če bi med pogostim  čiščenjem vsak dan morali "naleteti" na ovire (nogice omaric in podobno). Elegantna in očesu prijetna rešitev sta na primer viseča WC školjka in viseča krtača, ki omogočata vzdrževanje brez večjega truda..

Poleg dovolj prostora za shranjevanje poskrbite tudi za površine na umivalniku in okoli umivalnika, npr. za shranjevanje mila in kozarcev za zobne ščetke, prav tako pa lahko pridejo v poštev gostom za odlaganje stvari (na primer pravkar opranih kopalk). Atraktiven kopalniški podstavek (moderna kopalniška baza) je lahko univerzalna rešitev, ki bo zagotovila tako prostor za shranjevanje kot prostor za odlaganje - kot model Concepto+ Mavi 90. Poleg vgradnega umivalnika in dovolj površin okoli njega ima ta kopalniška baza velik pedal s soft-close tehnologijo zapiranja in dodaten odprt prostor za shranjevanje - tam lahko pustite čiste brisače za goste.

dotsmodule-image

 

Pomemben del kopalnice vašega (apartmajskega) stanovanja je tudi tuš kabina. Ustvarite jo lahko na več načinov, od klasične tuš kabine do walk-in tuša. Način organizacije tuš kabine bo v veliki meri določil izgled in vzdušje vaše kopalnice. Da, tuš kabina je praktična (in še vedno pogosta izbira), a tuš kabine, ki so od preostale kopalnice ločene le s stekleno tuš steno, prinašajo novo dimenzijo razkošja. Takšne prhe delujejo izjemno elegantno, naredijo kopalnico vizualno večjo in na splošno modernejšo.

Tuš stene praviloma postavljamo na plitve, le nekaj centimetrov globoke kadi. Prostor za tuširanje je mogoče ustvariti prav tako učinkovito z namestitvijo steklenih sten in vrat za tuširanje. Namestitvi tuš kadi se lahko izognete tako, da uredite walk-in različico tuša: namesto vrat in stranic tuš kabino sestavlja le steklena stena, voda pa teče po tuš kanaleti (talni odtok) vgrajen v keramična tla. Walk-in tuš kabine so izjemno elegantne, še posebej pa jih je lepo videti v kopalnicah apartmajev.

dotsmodule-image

Pri ustvarjanju prijetnega vzdušja je pomembna izbira kopalniške razsvetljave. Poleg stropne svetilke je potrebno poskrbeti tudi za dodatno osvetlitev, ki jo gostje potrebujejo pri vsakodnevnih ritualih, kot je britje ali ličenje. To si lahko zagotovite z namestitvijo praktične kopalniške omarice z ogledalom in vgrajeno osvetlitvijo ali atraktivnega ogledala z vgrajeno osvetlitvijo. Pri postavitvi svetlobnih teles bi bilo dobro pomisliti tudi na ambientalno osvetlitev. Pravilno postavljena svetilna telesa s prijetno barvno temperaturo bodo ustvarila edinstveno, sproščujoče vzdušje – točno tisto, kar vaš gost potrebuje.

 

Ustrezno urejena kopalniška osvetlitev ali obilica naravne svetlobe bo vašo izbiro talnih in stenskih ploščic le še poudarila. Ko izbirate ploščice za stanovanje, pomislite na to, da svetlejše barve odpirajo in vizualno širijo prostor. Če več prostorov stanovanja povežete z enakimi ali ploščicami iz iste serije, boste dobili prostor, ki bo deloval večji in prostornejši. To še posebej velja za ploščice v visokem sijaju, katerih igriva površina, ki jo ustvarja odsev, je še posebej impresivna in daje vtis razkošja. So enostavne za vzdrževanje, vendar jih je zaradi sijajne površine potrebno pogosteje čistiti – za razliko od mat ploščic, ki uspešneje skrijejo delce prahu. 

Ko gre za dizajn ploščic, so najbolj priljubljene ploščice, ki sledijo naravnim materialom, kot so kamen, les in marmor. S ploščicami v imitaciji kamna ne morete zgrešiti, saj jih je enostavno vgraditi tako v klasičen kot moderen interier. Če želite ustvariti razkošno notranjost, so na voljo ploščice z imitacijo marmorja. Ne glede na to, ali so v izvedbi z visokim sijajem ali v mat različici, njihov dizajn ustvarja prijetno, pomirjujoče vzdušje – ki je na dopustu in počitnicah nujno. Po drugi strani pa ploščice v imitaciji lesa povezujejo notranjost z zunanjostjo in vašemu stanovanju dajejo pridih narave. Te ploščice so dobrodošle v kopalnici in dnevni sobi, pa tudi v kuhinji. 

dotsmodule-image

Ravno kuhinja je še en pomemben prostor v apartmaju. Pričakovati je, da bodo gostje na dopustu uživali v dobrotah iz domačih restavracij, a to ne zmanjšuje pomena apartmajske kuhinje. Ta mora biti opremljena za vsako opravilo, od kuhanje prve jutranje kave do priprave bogatega kosila ali večerje, po obilnem obroku pa sledi pomivanje posode, zato poskrbite, da svojemu gostu priskrbite privlačno kuhinjsko armaturo in funkcionalno pomivalno korito. Pomivalno korito je lahko iz granita ali nerjavečega jekla, vi pa boste izbrali sebi najljubše. Granitna pomivalna korita lahko izbirate v različnih barvah in korito tako vizualno uskladite z ostalo kuhinjo, pomivalno korito iz nerjavečega jekla pa zaradi vzdržljivosti nerjavečega jekla zagotavlja dolgo življenjsko dobo.

Ko ste izbrali pravo korito, je trenutek za izbiro armature. Pri nakupu kuhinjske armature upoštevamo dva osnovna merila: višino in globino. Višja armatura omogoča nemoteno pomivanje večjih kosov posode, a če ima  armatura tudi tuš funkcijo, bo pomivanje še toliko lažje: tuš glavo preprosto izvlečete iz armature , kar olajša usmerjanje vodnega curka, zaradi česar je pomivanje večje posode veliko bolj prijetno. Poleg višine bodite pozorni tudi na globino armature, ki je odvisna od razdalje vodnega curka od roba do sredine umivalnika. Poleg različnih dimenzij lahko kuhinjske armature izbirate tudi glede na barvo – vse bolj priljubljene so armature za pomivalna korita v beli, črni ali rose gold barvi, kot je serija armatur Voxort Tea.

Če potrebujete idejo, kako učinkovito tlakovati stranice kuhinjskega šanka ali ustvariti razkošno steno nad kuhinjskim pultom, si omislite ploščice formata XXL. Zahvaljujoč impresivnim dimenzijam (120x278 cm) in lasersko izrezanim robovom te ploščice ustvarjajo enak vtis, kot če bi uporabili marmor ali naravni kamen - a po bistveno nižji ceni. Celoten vtis okusno opremljene kuhinje in jedilnice boste dodatno pojačali, če jedilnico obogatite s privlačno porcelanasto mizo. V kolikor boste kuhinjo ali jedilnico vašega apartmaja tlakovali s keramičnimi ploščicami, lahko prav porcelanasta plošča jedilne mize uspešno nadaljuje dizajnersko zgodbo in zaokroži celoten vtis. Tudi tu so vam lahko v pomoč učinkoviti stenski paneli, ki jih enostavno postavite na katerokoli steno v vašem apartmajskem stanovanju brez ustvarjanja hrupa in prahu.

Na koncu - bodite pozorni na podrobnosti. Le tako boste svojemu stanovanju vdahnili življenje in ga naredili privlačno za vaše goste. V poslovalnici Fero-Term in v naši spletni trgovini preverite pestro ponudbo detajlov, ki vtisnejo to pomembno razliko pri doživetju prostora: od kopalniških preprog in košev za perilo do galanterijskih kompletov in polic. Dopolnite celotno oblikovalsko zgodbo z efektnimi detajli in privabite takšne goste, kot si jih zaslužite!   

NOVO NA NAŠEM BLOGU

Kuhinja

Vse, kar morate vedeti o keramičnih pomivalnih koritih

Izbira pravega pomivalnega korita igra ključno vlogo pri ustvarjanju funkcionalne in estetsko privlačne kuhinje.
Tukaj lahko izveste vse o keramičnih pomivalnih koritih, s poudarkom na njihovi vzdržljivosti, enostavnosti vzdrževanja in eleganci, ki jo vnesejo v tradicionalni kuhinjski slog.

Kopalnica

Zlata barva se vrača v kopalnico na velika vrata. Predstavljamo Vam, kako izbrati kopalniške elemente v zlati barvi in ​​okrasiti kopalnico z okusom

Akustični stenski paneli 

Dobrodošli v svetu neomejenih možnosti, kjer združita moči estetika in funkcionalnost! V tem blogu bomo raziskali akustične panele Voxort.

Kopalnica

Če boste upoštevali teh 5 pravil, boste kopalnico očistili hitreje in bolj učinkovito.

Tu smo za tebe! Kako zi lahko pomagamo?
Spodaj nam lahko zastaviš vprašanje o naši ponudbi, storitvah ali pustiš pohvalo ali oceno za izdelek.
Na vaše sporočilo bomo odgovorili v 48 urah. Če bomo potrebovali več informacij o temi, vas bomo kontaktirali prek e-maila ali telefonske številke, če je navedena