Odkrij vse, kar moraš vedeti o namestitvi May laminatov za tvoj dom.

svjetli laminat u dnevnom boravkusvjetli laminat u dnevnom boravku
svjetli laminat u spavaćoj sobisvjetli laminat u spavaćoj sobi

Ena največjih prednosti laminata je enostavnost polaganja.Laminat lahko položite sami, le sledite navodilom. Preberi si tudi navodila za izbiro in nakup laminata 

laminat imitacija drveta u dnevnoj sobilaminat imitacija drveta u dnevnoj sobi

Laminatne plošče položite na ustrezno podlago, ki mora biti samonosilna (trdna in stabilna). Pred polaganjem laminata je treba ravnino podlage preizkusiti z merilnim trakom in vodno tehtnico.

damni laminat imitacija hrastadamni laminat imitacija hrasta

Temeljne podlage za polaganje laminata s cementno glazuro, vlaknenih plošč, ivernih konstrukcij in obstoječih talnih oblog. Laminatne plošče pustite v embalaži vsaj 48 ur pred vgradnjo v prostor, kjer jih nameravate vgraditi.

 

laminat tamne bojelaminat tamne boje

Pred polaganjem laminata na tla položimo penasto podlogo za laminat Voxort. Ta površina se uporablja za zmanjšanje hrupa zaradi korakov in povečanje občutka udobja pri hoji. Poleg tega lahko ta substrat ublaži udarce manjših nepravilnosti tal, na katera je položen laminat.

tamno smeđi laminat u imitaciji drvetatamno smeđi laminat u imitaciji drveta

Najbolj naravno bo videti, če boste laminatne plošče postavili vzporedno s svetlobo, ki pada v prostor. Pri nameščanju laminata začnite pri najbolj oddaljeni ravni steni.

svjetli laminatsvjetli laminat

Zadnja laminatna plošča v vrsti verjetno ne bo ustrezala dolžini - presežek odrežite z navadno, vendar vbodno žago. Naslednja vrsta se mora začeti z laminatno ploščo, ki je vsaj 15 cm daljša, a krajša od prve plošče prejšnje vrste.

Med laminatom in stenami pustimo 8 do 10 mm široko fugo. Ko položite celotno talno površino, namestite potrebne profile in letve izdelkov.

svjetli laminat u spavaćoj sobisvjetli laminat u spavaćoj sobi

Laminat se lahko lepo poda v vsak prostor. Tako kot stenske plošče lahko z laminati obložite tudi stene – le z nekoliko drugačno tehniko polaganja. V prodajnih centrih Fero-Term ali v naši spletni trgovini preverite ponudbo visokokakovostnih laminatov May - in že jutri se lahko sprehodite po atraktivnem laminatu tudi v svojem domu.