Povratak na Fero-term.si

Prijavite se na svoj račun

Prvič? Registrirajte se!

10 načinov, kako narediti kopalnico bolj funkcionalno

10 načinov, kako narediti kopalnico bolj funkcionalno

Ko poskušamo »kopirati« čudovite kopalniške interierje, ki jih vidimo na internetu ali na straneh revij, pogosto delamo manjše ali večje napake. Evo, kako se jim izogniti

V zadnjih letih se je kopalnica spremenila v prostor, ki ne zahteva le funkcionalnosti, ampak tudi »duh spa prostora«, prostor za sprostitev. Fotografije proizvajalcev kopalniške opreme, ploščic in pohištva ne pomagajo, ponujajo nam interierje, ob katerih nam rastejo zobje. Zato si pogosto želimo takšno notranjost brezhibnega videza preslikati v svoj dom – tukaj je nekaj predlogov, kako to dejansko storiti!

kopalnica
 
Razširite prostor
Najpogostejša težava kopalnice je njena kvadratura – vsi bi si želeli, da bi bila nekaj kvadratnih metrov večja. Kopalnice, ki jih vidimo v oglasih, so redno videti svetle in prostorne, zaradi česar so izjemno privlačne. Ko poskušate isti interier s fotografije kopirati v svoj prostor, rezultat pogosto ni tako senzacionalen – prav zaradi pomanjkanja prostora. Morda vaše kopalnice fizično ne boste mogli razširiti, lahko pa to dosežete vsaj vizualno z uporabo določenih dimenzij ploščic. Za začetek obložite stene in tla kopalnice s svetlimi ploščicami velikega ali XXL formata – tako boste dobili manj fug in prostor se bo samodejno zdel večji. Dobro je uporabiti tudi ploščice z lasersko rezanimi robovi, ki omogočajo minimalno debelino fuge. Dober primer je Atlas Concorde Marvel Bianco Dolomite, zelo velika stenska ploščica (120x278 cm), imitacija marmorja in sijajni zaključek.

kopalnica
 
Očistite talno površino
Še en trik za vizualno povečanje kopalnice je osvoboditev talne površine vsega nepotrebnega. In večine kopalniškega pohištva in sanitarne keramike res ni treba postaviti na tla – na voljo so viseče različice vsega, kar potrebujete. Izberite atraktivno visečo kopalniško bazo, visečo WC školjko in viseče kopalniške omarice, za piko na i pa so še viseči kopalniški dodatki. Čista tla, dolga ljubezen!
 
Vnesite več svetlobe
Kot smo že omenili, so svetla in prostorna kopalnica sanje vsakega od nas, zato se potrudite, da v kopalnico vnesete čim več svetlobe. Naravna svetloba je najboljša izbira, zato pri gradnji hiše poskrbite, da bo vaša kopalnica imela dovolj oken, da bo v kopalnico priteklo veliko svetlobe in svežega zraka. Če samo prenavljate obstoječo kopalnico, je normalno, da ne boste naredili novih okenskih odprtin – a zato iz kopalnice odstranite vse nepotrebne predelne stene, zaradi katerih izgubljate dnevno svetlobo. Namesto tuš kabine izberite stekleno tuš steno, kopalniško pohištvo pa postavite stran od okna, da ne meče sence.
 
Zrcalite prave vrednote
Naravno svetlobo v kopalnici boste »popestrili«, če se odločite za namestitev atraktivnega kopalniškega ogledala – ali več njih! Lepo ogledalo, kot je model Concepto+ Ana Black 50 oval, lahko vizualno močno vpliva na celoten vtis, svetle površine, ki se odsevajo v ogledalu, pa poskrbijo za prijetnejše vzdušje v kopalnici. Poleg klasičnih ogledal boste našli tudi kopalniške omarice z ogledali, kot tudi ogledala z vgrajeno osvetlitvijo. Kopalniška omarica je odlična izbira, če želite imeti različne malenkosti pri roki, a vseeno skrite očem.
 
Osvetlite stvari
Tudi kopalnica, ki je idealno osvetljena z naravno svetlobo, mora biti opremljena z ustrezno kopalniško osvetlitvijo za zgodnje jutranje in večerne ure. Pri kopalnici je najbolje izbrati glavno luč in ji dodati ambientalno osvetlitev. Tako boste dobili veliko svetlobe, ko jo boste potrebovali, medtem ko lahko ambientalno osvetlitev uporabljate ponoči ali ko se sproščate v prijetni kopeli. Pomislite torej na vsaj tri vire svetlobe: stropna svetilka je obvezna, tako kot svetilka nad ogledalom, kot je model Concepto+ Linea New 40, led kromirana svetilka. Prav pride tudi eno ali več spretno pozicioniranih svetilnih teles nižje moči za ambientalno osvetlitev.

kopalnica
 
Majhne stvari vodijo do velikih sprememb
Kopalniški dodatki so velikokrat po krivici zapostavljen del kopalniške opreme, nanje gledamo kot na malenkosti, ki bodo kasneje dopolnjevale videz kopalnice. Kaj je smiselno, če se vrnemo dvajset ali trideset let nazaj; današnja galanterija ima lahko veliko močnejši splošni vizualni vtis. To še posebej velja, ko gre za serije kopalniških dodatkov, skozi katere se vleče ista oblikovalska linija. Če želite na primer kopalnico opremiti v danes izjemno popularnem industrijskem stilu, se bo tja odlično prilegla cela paleta kopalniških dodatkov v temnejših tonih. Poigrate se lahko tudi z izdelki iz na primer serije Voxort 7100 Black Rose Gold – črna in rožnato zlata barva bosta vaši kopalnici dali pridih unikatnosti. Vsekakor pa pri načrtovanju pomislite na kopalniške dodatke, saj vam bodo pomagali doseči želeni dizajn.
 
Izberite nišo
Če načrtujete novo ali se lotevate resnejše prenove kopalnice, razmislite o nišah – predvsem v delu tuš kabine. Če tuš prostor ogradite s tuš steno, vrati ali tuš stranico, je niša vizualno privlačna in izjemno praktična. Pri tuširanju boste imeli vse, kar potrebujete, na dosegu roke, vse tiste stekleničke šamponov, kopeli, krem ​​in losjonov pa vas ne bodo motile pri gibanju. Če jo obložite z različnimi ploščicami, lahko niša služi tudi kot nekakšen vizualni "poudarek" v kopalnici. V primeru, da niše ni mogoče namestiti, imate vedno pri roki zanesljive košare in police za kopalnico.
 
V harmoniji z naravo
Verjamemo, da želite, da je vaša kopalnica polna življenjske energije, zato pri nakupu ploščic, armatur in pohištva izbirajte elemente, ki oblikovno sledijo naravnim materialom. Les, marmor ali kamen so odlična izbira – ploščice, ki oblikovno sledijo tem materialom, bodo v kopalnico vnesle prepotreben odmerek narave. Les je pri tem še posebej učinkovit: izberete lahko talne in stenske ploščice v lesnem dizajnu, pa tudi kopalniška podstavka in drugo pohištvo s podobnimi frontami. Vendar ne pretiravajte!

kad
 
Ne prečrtujte klasične kopalne kadi
Čeprav je v sodobnih kopalnicah prha bolj priljubljena kot klasična kopalna kad, nikar na začetku ne umaknite rok s kadi. Moderna kopalna kad lahko postane najbolj privlačen element vaše nove kopalnice. Izbira kopalnih kadi je danes večja kot kdaj koli prej in zagotovo boste našli kad, ki se bo popolnoma podala v vaš prostor in zadovoljila vse vaše potrebe. Kopeli so še vedno zelo praktične, za nekatere namene in veliko bolj praktične kot prostor za tuširanje - poskusite na primer oprhati majhnega otroka;)
 
Prilagodite svojo tuš kad
Če želite urediti prostor za tuširanje, pa vas motijo ​​izbokline na steni – ne skrbite, tudi za to imamo rešitev! V ponudbi boste našli tudi tuš kadi, ki jih je možno krojiti na določene dimenzije in se tako popolnoma prilegajo vašemu prostoru. Tuš kadi iz litega marmorja iz Voxortovih serij Stella, Reina, Sienna, Belle in Valencia vas bodo rešile preglavic pri manjših izboklinah, tako da vam ne bo treba »odstraniti« polovice stene in s tem še podaljšati delo (in dražje).
 
 
 
Upamo, da vam bo ta blog pomagal do želenih sprememb v vaši kopalnici. In vedite, da vam bo Fero-Term vedno pomagal na tej poti - vrata našega prodajnega salona in spletne trgovine so vam na široko odprta!
Delite ta članek s prijatelj
Ogledani izdelki
Dodatki in vezani izdelki
{{item.FinalPriceToPay_print}}{{unitMeasure(item)}}
Skupaj
{{totalPrice}} DDV je vključen
Dostava na dom {{deliveryPrice}}, prevzem v poslovalnici 0,00 €.
Zaključite nakup Nadaljujte z nakupovanjem
Vsebino košarice pošlji na e-poštni naslov
Zatraži poziv
Pošalji košaricu