Povratak na Fero-term.si

Prijavite se na svoj račun

Prvič? Registrirajte se!

20 načinov, kako narediti svoj življenjski prostor razkošnejši

20 načinov, kako narediti svoj življenjski prostor razkošnejši

Vaša kopalnica, kuhinja in jedilnica ne potrebujejo popolne prenove - dovolj je nekaj manjših (ok, priznamo, nekateri so tudi malo večji;) posegov in vaš dom bo zasijal z novim sijajem

Talne obloge

Zamenjajte talne obloge
Če želite ponovno obložiti tla, razmislite o talnih oblogah SPC kot alternativi keramičnim ploščicam ali parketu. Talne obloge SPC so povsem nove v generaciji talnih oblog, katerih jedro je sestavljena kamnita mešanica, zaradi katere je tovrstna tla še bolj trpežna. Poleg tega, da so izredno enostavne za montažo (položene so rahlo kot laminat), so te talne obloge 100% vodoodporne in so odlična izbira za kopalnice, kuhinje in kleti v hišah in stanovanjih, pa tudi za pokrivanje večjih površin v poslovnih prostorih. Prijeten na dotik, odporen na praske in enostaven za vzdrževanje, dizajn pa zvesto sledi naravnim materialom (običajno lesu).

Kopalniška galanterija

Obnovite kopalniške pripomočke
Če ste izbrali prave ploščice, funkcionalno razporedili sanitarije in kopalniško pohištvo, namestili radiatorje in izbrali pravo osvetlitev, morate le še piko na i in vso zgodbo lepo zaokrožiti z atraktivnimi kosi kopalniških dodatkov. Čeprav se na prvi pogled morda ne zdi, da lahko s galanterijo prihranite prostor in povečate svojo majhno kopalnico, je dejstvo, da je dobra organizacija pogosto odvisna od podrobnosti. Dve brisači, ki ju uporabljate, lahko na primer obesite na obešalnik Voxort 1500 in držalo za brisače Voxort 3600, medtem ko boste čiste brisače lahko položili na dvojno stojalo za brisače Voxort 8000. Samo naj bo funkcionalno!

Kopalnica
 
Pripeljite naravo v kopalnico
Vsi zavzdihnemo od užitka, ko zagledamo kopalnico, ki izžareva spa-vzdušje. A takšen ambient ni nedosegljiv: eden od trikov je, da okolje v kopalnici čim bolj približamo tistemu v naravi. To lahko dosežete tako, da ploščice, ki sledijo dizajnu, kombinirate z naravnimi materiali, kot sta les ali kamen. Ko to storite, postavite nekaj kozarcev z zelišči v svojo kopalnico kot češnjo na torti. In naravni ambient je tam!

kopalnica
 
Dajte si prostora
Manjše kopalnice, če nismo previdni, se zelo enostavno zamašijo z brisačami, plastenk, škatel ... Zato je prostor za shranjevanje vseh teh malenkosti zelo pomemben, najbolje je, da vse obdržimo. izven vidnega polja. Prva obrambna linija so kopalniške baze za umivalnik in kopalniške omarice z ogledalom – vsaj enega od teh dveh elementov najdemo v vsaki majhni kopalnici. Odločite se lahko tudi za kopalniški komplet, ki združuje kopalniško bazo, ogledalo in osvetlitev. Vsekakor bo kopalniška baza zagotovila dovolj »delovne površine«, na katero boste namestili nujne malenkosti, kot so kozarec z zobnimi ščetkami in dozator mila, nanjo pa boste lahko namestili sušilec za lase ali brivnik.

Kopalniška omarica
 
Dodajte še omarico
Poleg kakovostne kopalniške baze je problem pomanjkanja prostora za shranjevanje brisač, izdelkov za nego telesa ter detergentov in čistil mogoče rešiti s spretno pozicioniranjem kopalniških omaric različnih velikosti. V kopalnici je pomembna vsaka polica in vsak predal, zato izberite pohištvo, ki je praktično in funkcionalno, izdelano iz materiala, odpornega na vodo in vlago. Še en trik: če izberete viseče različice omaric, boste sprostili tla in tako vizualno razširili kopalnico.

osvetlitev
 
Več svetlobe v kopalnici
Je treba posebej poudariti pomen ustrezne osvetlitve v kopalnici? Kajti v kopalnici mora osvetlitev izpolnjevati dva pogoja: včasih želite ambientalno osvetlitev, s katero se boste lahko sprostili, včasih pa potrebujete močno svetlobo, da dobro vidite, kaj počnete. Kar pomeni, da ena svetilka ni dovolj, ampak potrebujete vsaj eno stropno svetilko in eno nad ogledalom, prav gotovo pa vas ne bo motilo še nekaj ambientalnih svetilk.

ogledalo
 
"Zrcalce, zrcalce na steni povej"
Z zamenjavo ogledal bo vaša kopalnica zagotovo postala privlačnejša, saj so sodobna ogledala vseh velikosti in oblik. Kopalniško ogledalo je pomemben kos pohištva, dobite pa ga lahko samostojno ali kot kopalniško omaro z ogledalom. Če se odločite za ločeno ogledalo, obstajajo praktični primeri z vnaprej vgrajeno LED osvetlitvijo in preklopom na dotik, kot je model Concepto + Esther Black 80.

tuš kabina
 
Posodobite prostor za tuširanje
Prostora za tuširanje ni težko osvežiti, veliko pa bo pripomoglo k izboljšanju vzdušja v kopalnici. Namesto tuš kabine lahko izberete tuš steno, ki bo vizualno povečala površino vaše kopalnice. Odločite se lahko tudi za še zmogljivejšo rešitev, walk-in različico tuša. Ta rešitev vključuje stekleno steno za tuš in tuš kanaleto na ploščicah, lahko pa se odločite tudi za vgradnjo nizkega tuš kadi. Različica s stekleno steno in ploščicami na tleh je še posebej elegantna in naredi kopalniški prostor zračen, ambient pa minimalističen.

Kad
 
Čas je za novo kad
Nič lepega ne traja večno, niti vaša kad. Če čutite potrebo po menjavi kopalne kadi - zdaj je pravi čas! Če lahko za en kos v kopalnici porabite nekaj več denarja, ga porabite za kad. Samostoječa kad je idealna »vaba za poglede«, vzbuja duh starih časov, elegantne klasike. Kako veš, da ste izbrali pravo? Preprosto: če ste se »zaljubili na prvi pogled«, je to kad. Če drugi, bolj trezen pogled na vašo »ljubezen« razkrije, da je kad predraga, izberite cenovno ugodnejšo različico, a v istem slogu.

Ploščice
 
Ploščice vizualno povečajo kopalnico
Ploščice, ki jih izberete, lahko korenito spremenijo vzdušje vaše kopalnice. Znano je, da ploščice svetlih tonov naredijo prostor vizualno večji; to je dejstvo, toda s temnejšimi ploščicami lahko dosežete tisti "Vau!" faktor. Podobno je z dimenzijami: do nedavnega je veljalo pravilo, da ploščice velikih dimenzij (recimo 60x120 cm) ne gredo v majhne kopalnice, ker jih vizualno zmanjšajo. Toda moderne ploščice velikih dimenzij imajo popravljene (lasersko rezane) robove, kar pomeni, da jih lahko natančneje postavimo drug ob drugega. Večje ploščice pomenijo manj fug, v tem primeru tanjših fug, zato je površina prepredena z manjšimi (in tanjšimi) črtami – zaradi česar je optično večja. Dodaten bonus: talne ploščice lahko položite tudi na steno in prostor se poveča, če steno še naprej polagate z istimi ploščicami.

Armatura
 
Zamenjajte armaturo v kuhinji
Za osvežitev kuhinje včasih ni potrebno veliko - dovolj je, da staro armaturo za pomivalno korito zamenjate z novo. In izbira kuhinjskih armatur je res velika: našli boste kromirane, bele, črne, dizajnerske, armature z izvlečno tuš cevjo ... Seveda je videz prva stvar, ki vas bo pritegnila k armaturi, a prej vzameš denarnico iz žepa in greš Po besedah ​​blagajničarke moraš biti pozoren še na nekaj "malenkosti". Ena izmed njih je vrsta namestitve, odvisno od tega, ali je armatura nameščena na steno, na kuhalno ploščo ali na korito. Naslednja stvar, na katero morate upoštevati, je višina armature: v ponudbi boste našli primerke, katerih višina omogoča tudi pomivanje zahtevnejših kosov posode. Tretja in najbolj praktična podrobnost je izvlečna prha. Nekatere armature imajo namreč tudi nastavek za prho: tuš se preprosto izvleče iz armature in olajša usmerjanje vodnega curka, zaradi česar je pomivanje posode veliko prijetnejše delovanje.

Pomivalno korito
 
Razmislite o večjem pomivalnem koritu
Novo pomivalno korito vas lahko razbremeni težav v kuhinji. Dvostranska korita so kot statusni simbol, so impresivna in praktična: če je namreč v enem pomivalnem koritu posoda, lahko solato pomijete v drugem. Ali pa, če imate večje kose posode, lahko z dodatnim pomivalnim koritom v miru pomijete, ne da bi »trčili« z drugo posodo v koritu. Po drugi strani pa so korita z enim koritom, sploh če je večja, lahko izjemno praktična: v njih je lažje pomivati ​​večje kose posode, kot so ponve, ki jih ne morete dati v pralni stroj. Torej je vse odvisno od vaših potreb.
 
Povežite kuhinjo in jedilnico
Če imate odprto kuhinjo, jo vizualno povežite z jedilnico in tako dosežete komunikacijo med prostoroma. To lahko dosežete tako, da izberete talne ploščice enakega ali podobnega dizajna, ki bodo enako dobro videti tako v kuhinji kot v dnevni sobi ali jedilnici. Pri kuhinji bodite pozorni na protizdrsno oznako – ker se kuhinja pogosteje zmoči, izberite ploščice, ki so bolj odporne proti zdrsu, oznake proti zdrsu R9 in drugo. Če želite enako serijo ploščic v kuhinji in jedilnici ali dnevni sobi, a hkrati želite te prostore vsaj simbolično ločiti, lahko izberete ploščice iste serije, vendar različnih velikosti - kot primer lahko služijo ploščice v imitaciji marmorja May Murinni Armani Dove v dimenzijah 60x60 in 60x120 cm.
 
Odprite vrata terase
Ploščice lahko naredijo tudi učinkovit prehod iz notranjosti v zunanjost. To boste storili tako, da boste izbrali ploščice, ki bodo naravno sledile talni površini prostora, iz katerega izstopate na balkon ali teraso, in se bodo dobro vklopile v zunanji prostor. Tako boste dosegli kontinuiteto, stisnili zunanji in notranji prostor, balkon ali terasa pa bo vizualno razširila dnevno sobo ali kuhinjo, če boste izstopili iz teh prostorov. Premikanje med notranjim in zunanjim prostorom postane lažje in bolj naravno.

Kuhinjska miza
 
Nova kuhinjska miza
Videz jedilnice je odvisen od več dejavnikov, najpomembnejša (in najbolj opazna) je miza, za katero se med kosilom zbere vsa družina. Miza ni pomembna le, ko gre za družino, za mizo pogosto gostimo prijatelje in ljubljene. Zakaj si potem ne bi privoščili mize, kjer se lahko sprostite in resnično uživate v druženju z ljudmi, ki jih imate radi? Porcelanasta miza je odlična izbira, če želite kvalitetno in funkcionalno mizo, ki bo v vašem prostoru hkrati videti kot umetniško delo. Ker je porcelanasta miza v jedilnici nekaj nepričakovanega, odmik od običajne lesene ali steklene mize, spodoben detajl, ki prostor subtilno spremeni v oazo razkošja.

Tuš stena
 
Vklesano v tuš steno
Če želite, da bo vaša kopalnica v skladu z najnovejšimi oblikovalskimi trendi, jo boste opremili s tuš kabino, ki je od preostalega prostora ločena le s stekleno steno. Primer tako moderne stene je Voxort Blue 120, samostoječa tuš stena iz prozornega kaljenega stekla debeline 8 mm in kromiranih profilov. Od ostalih izdelkov ga loči učinek zrcala, zahvaljujoč kateremu se tušira vse okoli sebe, tisti zunaj kadi pa svoj odsev v steklu stene. Poleg tega ogledalo vizualno razširi prostor, zaradi česar so takšne stene idealna izbira tudi za manjše kopalnice.
 
Obnovite kuhinjske dodatke
Vrnimo se za trenutek iz kopalnice v kuhinjo. Poleg menjave kuhinjskih elementov oziroma talnih in stenskih ploščic boste tam težko dosegli bistvene spremembe. Toda zato obstajajo malenkosti, ki naredijo razliko - natančneje, to so zabojniki za kuhinjske odpadke in kuhinjski obešalniki. Oba predmeta najdete v moderni črni in klasični kromirani izvedbi, model, kot je obešalnik Voxort 4000 Gold, pa lahko lepo kombinirate z armaturo za umivalnik Voxort Perla Gold.

Radiator
 
Ne zmrzujte
Včasih nas presenetijo nizke temperature. A zaradi tega nam ni treba zmrzovati, dovolj je, da posežemo po električnem grelniku, ki nam bo oddal toploto takoj, ko jo bomo potrebovali. Prednosti električnih grelnikov so številne: hitro segrejejo prostor, so mobilni, na steno jih je mogoče namestiti, so modernega dizajna, tihi pri delovanju, opremljeni z zaščito pred požarom in brizganjem, ugodne cene ... Eden izmed velika prednost novejših električnih konvektorjev je tudi njihova zasnova: zasnovani so tako, da se popolnoma prilegajo sodobni notranjosti, ne zavzamejo veliko prostora in so tihi za delovanje.

Talno ogrevanje
 
Za tople noge
Če želite pozimi ostati na toplem v kopalnici, si omislite električno talno ogrevanje. V kopalnico ga ni težko uvesti – na višini prostora boste občutili majhno izgubo, ker je debelina grelnih folij manjša od 2, grelnih blazinic (tj. mrežice) pa manj kot 4 milimetre. Ali boste izbrali grelne mreže, kable ali folije, je odvisno od tega, pod kaj nameravate postaviti električno talno gretje: mreže so učinkovitejše, če jih namestite pod keramične ploščice. Prav tako je dobro vedeti, da je električno talno ogrevanje zelo enostavno za montažo: dober električar bo z električnim talnim gretjem v enem dnevu pokril približno petdeset kvadratnih metrov.
 
Olajšajte si nalogo uravnavanja temperature
Če želite v vašem domu lažje uravnavati temperaturo – in če to dopuščajo možnosti sistema – si privoščite WiFi termostat, ki uporabniku prinaša celo vrsto novih, do nedavnega nepredstavljivih možnosti. Tako lahko v ponudbi Fero-Terma najdete Bosch EasyControl CT 200, regulator ogrevanja zadnje generacije, katerega seznam možnosti je daljši od seznama za nakup novega dobitnika milijonskega jackpota. Na primer, funkcija EasyControl za prepoznavanje prisotnosti najemnika uporablja nov inteligentni algoritem za izračun oddaljenosti najemnika od njegove hiše; pri tem EasyControl s pomočjo GPS-podatkov pametnega telefona ugotovi, kako daleč so najemniki od hiše in koliko časa potrebujejo, da se odpeljejo domov. Tukaj je 21. stoletje prineslo nekaj prednosti;)
 
---
 
Ni vam treba poslušati vseh 20 nasvetov, da bi vaš dom postal boljši prostor za življenje - dovolj je, da vsaj nekaj od njih uporabite sčasoma. In ne glede na to, kako hitro se boste odločili za izboljšanje svojega doma, vedite, da je Fero-Term vedno z vami na tej poti - vrata naših prodajnih centrov in spletnih trgovin so vam na široko odprta!
Delite ta članek s prijatelj
Ogledani izdelki
Dodatki in vezani izdelki
{{item.FinalPriceToPay_print}}{{unitMeasure(item)}}
Skupaj
{{totalPrice}} DDV je vključen
Dostava na dom {{deliveryPrice}}, prevzem v poslovalnici 0,00 €.
Zaključite nakup Nadaljujte z nakupovanjem
Vsebino košarice pošlji na e-poštni naslov
Zatraži poziv
Pošalji košaricu