Povratak na Fero-term.si

Prijavite se na svoj račun

Prvič? Registrirajte se!

7 najpogostejših napak pri prenovi kopalnice

7 najpogostejših napak pri prenovi kopalnice

Zelo neprijetno je, ko stremimo k nečemu boljšemu, porabimo denar, čas in dobro voljo, potem pa vidimo, da bi lahko vse naredili veliko bolje. Glede na to se moramo vsekakor zavedati najpogostejših napak pri preureditvi vsakega dela vašega doma. Da bi bili s preureditvijo vaše kopalnice še dolgo zadovoljni, vam predstavljamo 7 najpogostejših napak pri prenovi kopalnice, ki se jim zlahka izognete.

Vsaka prenova zahteva precejšen znesek denarja, zato je treba ta proces začeti z dolgoročnim načrtom. V okviru dolgoročnega načrta smo na našem blogu že pisali o najpomembnejših korakih pri prenovi kopalnice. Zelo neprijetno je, ko stremimo k nečemu boljšemu, porabimo denar, čas in dobro voljo, potem pa vidimo, da bi lahko vse naredili veliko bolje. Glede na to se moramo vsekakor zavedati najpogostejših napak pri preureditvi vsakega dela vašega doma.
Ko gre za kopalnico, želimo, da je funkcionalna, prostorna in vizualno privlačna. Da bi bili s preureditvijo vaše kopalnice še dolgo zadovoljni, vam predstavljamo 7 najpogostejših napak pri prenovi kopalnice, ki se jim zlahka izognete.

Kopalnica
 
1. VLAGA IN VENTILACIJA

Ena izmed zelo pogostih napak, ki se zgodi pri prenovi, je pozabljanje na nastajanje vlage v kopalnici in njeno morebitno preprečevanje z vgradnjo ventilatorja. Zrak v kopalnici poleg tega, da širi neprijetne vonjave, postane tudi zelo vlažen. Takšen zrak spodbuja nastanek plesni, ki se sčasoma širi, škoduje zdravju ljudi in poslabša vizualni vtis kopalnice. Takšen scenarij je mogoče preprečiti z vgradnjo ustreznega prezračevanja, še posebej v kopalnicah, kjer ni oken.

Kopalnica
 
2. NESORAZMERNE DIMENZIJE SANITARIJ IN POHIŠTVA

Ko izberemo kos oblačila, ne kupujemo oblačil, ki so nam premajhna, ker se bomo v njih počutili neprijetno. Enako je z opremljanjem kopalnice – ni naš namen, da bi vanjo vsak dan vstopali z nelagodjem. Ne glede na to, kako prostoren je bil, če izberemo preveliko pohištvo, lahko tudi prostoren prostor postane utesnjen. Ukvarjati se moramo z manjšim prostorom, zato pri opremljanju običajno naredimo manj napak, pri večjih kopalnicah pa velikokrat znamo napačno oceniti velikost prostora.

Kopalnica
 
3. IZBIRA SLABIH MATERIALOV

Izbira nekvalitetnih materialov za prihranek pri prenovi kopalnice nikakor ni dobra ideja. Z izbiro slabšega materiala se pogosto zgodi, da moramo ponovno narediti delno ali popolno prenovo, kar na koncu pripelje do podvojitve stroškov. Primer je slaba izbira sanitarij od kovin in kopalniških pripomočkov, kot so nosilci za brisače, ki se čez nekaj časa začnejo luščiti in rjaveti. V naši ponudbi kopalniškega pohištva, sanitarne keramike in galanterije najdete različne primere kakovostne sanitarne keramike.
Tudi dober primer te napake je slaba izbira ploščic, ki lahko povzroči velike težave. Za ploščice je pomembno, da imajo protizdrsne lastnosti, ki preprečujejo morebitne neprijetne in pogosto nevarne padce. To še posebej velja za ploščice v notranjosti tuš kabine.

Kopalnica

4. PREMALO PROSTORA ZA ODSTRANJEVANJE

Pomanjkanje prostora za shranjevanje je lahko tudi precej razdražljivo. Poznaš težave s držanjem sušilnika za lase ali brisač v drugi sobi, zato jih moraš prenašati iz ene sobe v drugo. Temu scenariju se lahko izognemo z vnaprej načrtovano razporeditvijo omar, ki so lahko dodatno na steni, pod umivalnikom, med elementi itd. Tako boste dobili bolj funkcionalen in urejen prostor. Predlagamo, da zagotovite več kot manj prostora za shranjevanje. Če vam ni prostora za dodatne omare, poskusite s policami po meri in majhnimi, a uporabnimi obešalnimi kavlji.

Kopalniška osvetlitev
 
5. SLABA OSVETLITEV

Slaba osvetlitev je lahko pogosto zelo frustrirajoča. Če se želite pravilno naličiti, natančno obriti in urejeno priti iz kopalnice, potem vsekakor pomislite na zadostno količino svetlobe. Pri prenovi kopalnice upoštevajte položaje osvetlitve.
Strateško postavljena stropna in stranska osvetlitev ter luči okoli ogledal lahko pomagajo pri frustrirajućih težavah slabe osvetlitve.

6. SLABE INŠTALACIJE

Da se izognete eni od kritičnih napak pri prenovi kopalnice, bodite pozorni na to točko. Z načrtovanjem lokacije in števila vtičnic se lahko izognete neprijetnim težavam številnih kablov, ki pogosto vodijo do možnih nesreč. Slaba vodovodna napeljava lahko povzroči razpoke in razlitja vode. Nevarnost je tudi v njihovi slabi montaži, ki lahko vodi v nerodne situacije.
Statistični podatki kažejo, da se 70 % gospodinjskih nesreč zgodi v kopalnici prav zaradi slabo postavljenih inštalacij. Zato vam svetujemo, da poiščete pomoč izkušenega in pooblaščenega izvajalca, ki vam bo pomagal narediti vašo kopalnico varno.

7. KRATKOROČNO RAZMIŠLJANJE

Pri izbiri avtomobila pogosto razmišljamo o prihodnosti, kar pomeni, da razmišljamo o njegovi ceni čez 5 let, morebitnih prihodnjih potovanjih, količini potrebne prtljage, širitvi družine in dovolj prostora. Enak postopek je treba izvesti tudi pri prenovi kopalnice, od njene funkcionalnosti do oblikovanja. Za zagotovitev funkcionalnosti je treba vnaprej razmisliti o že omenjenem odlagalnem prostoru in kakovosti elementov. Prav tako bodo morebitne dodatne funkcije, kot je okolju prijazna sanitarna keramika (kot so straniščne školjke po tehnologiji Rimless), poleg prihranka potencialno privedle do dviga cene pri prodaji stanovanja.
Če govorimo o oblikovanju, je pomembno, da ne pretiravamo v izbranem slogu kopalnice. Trendi se spreminjajo, zato je idealna rešitev, da vsaki kopalnici dodate nekaj brezčasnih in klasičnih elementov. Kako doseči ravnovesje med sodobnimi trendi in klasičnimi elementi, lahko izveste v našem starejšem članku, v katerem smo predstavili 7 kopalniških stilov, s katerimi ne morete zgrešiti.

ZAKLJUČEK

Kopalnica je običajno manjša površina od ostalega gospodinjstva, a ne glede na to v bližnji prihodnosti ne želimo podvojiti stroškov prenove, ampak želimo biti z njo zadovoljni še dolgo. Prav tako lahko nekatere najpogostejše napake pri prenovi kopalnice poleg stroškov povzročijo različne nesreče. Prav zaradi tega je izjemno pomembno, da nanje pazimo, da jih čim manj. Te napake lahko učinkovito preprečimo, če natančno načrtujemo vsako podrobnost in se o prenovi kopalnice posvetujemo s strokovnjaki.
Delite ta članek s prijatelj
Ogledani izdelki
Dodatki in vezani izdelki
{{item.FinalPriceToPay_print}}{{unitMeasure(item)}}
Skupaj
{{totalPrice}} DDV je vključen
Dostava na dom {{deliveryPrice}}, prevzem v poslovalnici 0,00 €.
Zaključite nakup Nadaljujte z nakupovanjem
Vsebino košarice pošlji na e-poštni naslov
Zatraži poziv
Pošalji košaricu