Povratak na Fero-term.si

Prijavite se na svoj račun

Prvič? Registrirajte se!

7 stilov kopalnic s katerim se ne morete zmotiti

7 stilov kopalnic s katerim se ne morete zmotiti

Ste že kdaj sanjali, da okrasite kopalnico po vaših željah? V glavi ste si približno predstavljali, kako izgleda vaša sanjska kopalnica, vendar niste prepričani, kako ohraniti edinstven slog? Preberite naš prispevek v blogu, kjer vam predstavljamo 7 različnih stilov kopalnic in kako združiti elemente in ohraniti edinstven slog vaše oaze miru.

Okrasitev kopalnice je enako pomembna kot okrasitev preostalega prostora, če menimo, da je kopalnica prostor, kjer se tako ali drugače radi sprostimo.
Ker smo že omenili pomen enakosti kopalnic, čeprav je to običajno najmanjši prostor v domu, je pomembno, da ji namenimo enako pozornost. Iz tega razloga vam ponujamo najboljše ideje za okrasitev kopalnice in kopalniške stile, s katerimi ne morete zgrešiti.
 
KAKO IZBRATI STIL KOPALNICE?

Kratko in jasno.
Prvo pravilo - Svoj prostor izkoristite na najboljši način, kar pomeni, da se izogibate modernim in nenavadnim geometrijskim oblikam, če je vaša kopalnica manjša.
Drugo pravilo - uredite ga po osebnem okusu, saj boste vi tisti, ki jim bo bivanje v kopalnici del vsakdanjega.
Tretje pravilo - bodite pozorni na pogoje, mere in stile preostalega doma, da dobite splošen vizualni vtis ter ustvarite harmonijo in ravnovesje.
V današnjih številnih možnostih in naraščajoči svobodi v ustvarjalnosti je veliko stilov in našteli bomo nekaj najbolj priljubljenih.

Moderna kopalnica

1) MODEREN STIL KOPALNICE

Odlikuje ga prostornost, poleg klasičnih elementov pa se pogosto uporablja tudi določeno pohištvo, ki ustvarja vtis ležernosti in udobja.
Pomembno vlogo imajo tudi elementi in sanitarna oprema, ki so lahko v ravnih, strogih linijah ali v nenavadnih ukrivljenih in asimetričnih oblikah. Elementi so običajno velike velikosti.
Za ta stil kopalnice so značilni skrbno izbrani detajli in sodobne tehnološke rešitve, med katerimi izstopajo straniščne školjke s tehnologijo Rimless, za katero je značilen sodoben in minimalističen dizajn ter učinkovitost in prihranek vode.
Kadi in klasične tuš kabine so nadomestili stekleni tuši s talnimi ploščicami, ki imajo pogosto talno ogrevanje.

Moderen stil kopalnice

2) MINIMALISTIČNI STIL KOPALNICE

Če je vaša kopalnica kandidat za minimalistični slog, to pomeni, da želite dobiti optimiziran prostor z minimaliziranimi kopalniškimi aparati in elementi. Kot pri sodobnih kopalnicah so tudi WC školjke s tehnologijo Rimless popolne za minimalistične kopalnice.
Minimalizem kot stil daje občutek udobnega, praktičnega in modernega dizajna. Ta stil ima običajno stroge črte in preproste oblike in barve. Zanj je značilno le osnovno pohištvo in dodatki.
Minimalizem je stil, ki ga navdihuje narava, zato so teksture lesa, zemlje in kamna odlične kot ločeni ali kombinirani elementi v kopalnici. Pri izbiri barv je priporočljivo uporabiti nežne ali nevtralne barve, kot so bela, bež, svetlo modra in siva.

Minimalistični stil kopalnice

3) RUSTIC STIL KOPALNICE

Ta stil je navdihnjen z okoljem, zanj pa so značilni topli toni, kot so rjavi in ​​zeleni ter cvetlični vzorci brez umetnih materialov.
Kopalniški elementi so narejeni iz bolj grobega ali svetlejšega lesa, pohištvo pa običajno prihaja brez dodatnega lakiranja, da maksimira občutek topline in naravne lepote. Tla so običajno lesena in v primeru kopalnice tudi lakirana za lažje vzdrževanje, čeprav danes lahko najdete različne različice ploščic z zvesto imitacijo lesa.
Podrobnosti, kot so rože ali zavese v istem stilu, so izjemno pomembne.
Pomembno je poudariti, da je za rustikalni stil kopalnice nujno, da je ves dom v istem stilu. Samo predstavljajte si nered v rustikalni kopalnici in PVC oknih.

Rustic stil kopalnice

4) INDUSTRIJSKI STIL KOPALNICE

Prevladujoči materiali v tem stilu so surovi vzorci, kot sta kovina ali kamen. Lahko bi rekli, da je ta stil zaradi minimalnih elementov, ki jih najdemo v takšni kopalnici, zelo podoben minimalističnemu.
Vizualni vtis lahko poudarimo z okvirji v kovinskih ali bronastih barvah, ročaji predalov in omaricami.
Barve, ki bodo vzbudile ta stil, so običajno hladnejše in bolj grobe, kot so siva, bela, črna in indigo modra ter vijolična in zelena. Tudi tla so zelo pogosto imitacija betona, pa tudi kot lesena podlaga z učinkom "obrabe".
Seveda, čeprav prevladujejo hladne barve, industrijski stil ne izključuje drugih tonov. Npr. če dodamo še toplejšo barvo, kot je rumena, ali jo kombiniramo z določenimi lesenimi detajli, lahko z elementi rustikalne topline dosežemo odlično harmonijo industrijskega stil.

Intustrijski stil kopalnice

5) VINTAGE STIL KOPALNICE

Vintage stil kopalnice nas nostalgično spominja na stare čase, ko ni bilo toliko vrveža ... Ko so bili detajli del vsakega doma in so ustvarjali toplino in posebno vzdušje.
Pogost vzorec v kopalnicah so lahko geometrijske oblike na tkaninah ali tiste v obliki ozadij in elementov, ki so bili značilni v 50. letih. Zelo pogosto presenetljiva podrobnost so velike in visoke armature za kopalne kadi in umivalnike, pa tudi ovalne oblike kopalnih kadi in umivalnikov.
Za ta stil so značilne stene v barvah, kot so oprana zelena ali modra in enobarvne ploščice ali ploščice različnih vzorcev.
Tla so običajno enobarvne ploščice ali ploščice z različnimi geometrijskimi oblikami.

Vintage stil kopalnice

6) KLASIČEN STIL

Klasika je nekaj brezčasnega, običajnega, zato lahko glede kopalnic rečemo, da je klasično kopalniško pohištvo polno ovinkov, ukrivljenih ograj in detajlov preprostih barv.
To je stil, ki ponuja stabilnost in harmonično kompozicijo v nevtralnih barvah in z veliko svetlobe, kar daje vtis elegance in prefinjenosti.
Talne in stenske obloge so običajno v naravnih tonih, kot so les, kamen ali marmor, in se dobro podajo k toplim barvam, kot sta rumena in rdeča.

Klasičen stil kopalnice

7) MEDITERANSKI STIL

Sredozemlje simbolizira morje, sonce, lavando, bor, olive, ribe, čolne ... In prav ta narava in okolje nas morata voditi pri dekoriranju kopalnice.
To je stil čistih linij, elegantnih elementov in toplih svetlejših barv, ki bi nas morali spomniti na sproščujoče sredozemsko podnebje. Najpogosteje uporabljene barve so bela, ki nam daje občutek čistosti in je pogosto kombinirana z mornarsko modro, peščeno rjavo ali lavando.
V takih kopalnicah lahko pogosto najdemo različne morske motive na stenskih ploščicah ali v detajlih, kot so sidra, ribe, lavanda, školjke, ki dopolnjujejo sredozemski duh.
Dodaten morski učinek bo poudaril keramične ali kamnite vaze in posebne posodice za milo.
Mozaične ploščice so kot učinkovita talna obloga odlična izbira.

Mediteranski stil kopalnice

KAJ PO IZBIRI STILA KOPALNICE?

Predlagamo, da po izbiri stila kopalnice izberete, katere talne in stenske obloge boste namestili.
Za kopalnice, ki so najbolj izpostavljene vodi in vlagi, priporočamo protizdrsne talne ploščice, o katerih smo že podrobno pisali na našem blogu.
Prav tako je priporočljivo, da steno obložite s keramičnimi ploščicami zaradi koncentracije vlage, ki lahko povzroči nastanek gliv na steni ali celo njeno razpokanje. Prav tako imajo znatno prednost v enostavnem vzdrževanju.

Moderna kopalnica

POMEN IZBIRE BARV…

Barve so izjemno pomemben dejavnik, saj vplivajo na celoten ambient in občutek, ki ga bomo imeli med bivanjem v prostoru.
Bodite pozorni na naravno svetlobo, ki prodira v kopalnico, pa tudi na velikost same kopalnice.
Če namreč kopalnica ni naravno osvetljena ali je prostorsko manjša, vam svetujemo, da ne izbirate temnejših ali preveč svetlih barv, razen seveda nekaterih podrobnosti, ki jih želite poudariti.
Pri izbiri barv je zelo pomembno tudi, da izberete elemente, ki jih boste namestili v novo kopalnico, da se izognete monotonosti in dosežete prijeten vizualni učinek.

Moderna kopalnica


ZAKLJUČEK

Različni stili nam ponujajo široko izbiro pri izbiri popolne kopalnice, v kateri bomo tudi najmanjši prostor spremenili v svojo najljubšo oazo miru.
Zelo pomembno je tudi, da bodite pozorni na notranjo zasnovo preostalega dela doma, pa tudi na prostor in druge omejitve.
Vsak slog ima svojo zgodbo, za katero se skriva naša osebnost. Pomembno je poudariti, da je vsak stil z malo domišljije, znanja in spretnosti mogoče mešati z drugim. Tako se lahko izognete strogo restriktivnemu pravilu določenega sloga. Vendar je treba biti zelo previden pri kombiniranju obeh stilov.
 
Po izbiri stila priporočamo, da razmislite o funkcionalnih predmetih, kot so kakovostne in odporne stenske in talne obloge. Razmislite tudi o tem, kako uskladiti potrebne elemente, na primer pralni stroj ali straniščno školjko, s stilom kopalnice in kako zagotoviti dovolj svetlobe in prostora za ves prostor.
 
Delite ta članek s prijatelj
Ogledani izdelki
Dodatki in vezani izdelki
{{item.FinalPriceToPay_print}}{{unitMeasure(item)}}
Skupaj
{{totalPrice}} DDV je vključen
Dostava na dom {{deliveryPrice}}, prevzem v poslovalnici 0,00 €.
Zaključite nakup Nadaljujte z nakupovanjem
Vsebino košarice pošlji na e-poštni naslov
Zatraži poziv
Pošalji košaricu