Povratak na Fero-term.si

Prijavite se na svoj račun

Prvič? Registrirajte se!

8 praktičnih trikov za okrasitev majhne kopalnice

8 praktičnih trikov za okrasitev majhne kopalnice

Ne glede na to, ali gre za naknadno prenovo ali pa je vaša kopalnica šele v izdelavi, lahko zelo enostavno brezhibno združite estetiko in funkcionalnost in vse to z relativno nizkimi stroški! Predstavljamo vam najpomembnejše nasvete, kako lahko svojo majhno kopalnico prenovite za relativno malo denarja!

Kaj pa, če želite svojo le nekaj kvadratnih metrov veliko kopalnico spremeniti v pravo oazo miru in vsakodnevnega užitka bivanja v njej?
Ne skrbite, ponujamo vam nekaj kul idej, s katerimi bo vaša kopalnica postala elegantna in končno postala vaša najljubša soba.
Ne glede na to, ali gre za naknadno prenovo ali pa je vaša kopalnica še v izdelavi, lahko preprosto brezhibno združite estetiko in funkcionalnost.
In vse to z relativno nizkimi stroški!
 
1) USTVARITE SVOJO BARVNO PALETO
Eden preprostejših trikov za vizualno razširitev majhne kopalnice je izbira nevtralnih barv na stenah.
Barve imajo velik vpliv na vizualni vtis prostorov, zato je njihova izbira izjemno pomembna. Svetujemo vam, da vaša majhna kopalnica ostane v eni barvi, namesto da ustvarjate dele sten z različnimi barvami.

ploščice

Če niste ljubitelj ene barve, lahko vedno uporabite kontrastne barve, vendar v veliko manjšem deležu od prevladujočega. Tako lahko na primer uporabite eno od temnih barv, če imate nekaj izboklin ali vdolbin iz okna.
Naravna svetloba, minimalističen dizajn, leseni elementi in barve – Skandinavci so vodilni v tem trendu, katerih kopalnice nas navdušujejo na novo.
 
2) VAM JE BOLJ VŠEČ VINTAGE STIL KOT KLASIKA?
Ni problema, nihče ni rekel, da se morate v majhnih kopalnicah strogo držati klasike.
Če želite na primer vintage stil kopalnice (ali enega od 7 univerzalnih kopalniških stilov, s katerimi ne morete zgrešiti), izberite svetlejše tapete in s pravilnim izborom številne razpoložljive kopalniške opreme kopalniškega pohištva Fero Term in Dodatki spremenijo vašo majhno kopalnico v točno to, kar si želite.
 
3) KOPALNICA IN PLOŠČICE = KLJUČNO RAZMERJE
Izbira pravih kopalniških ploščic je lahko ključni trik za razkošen občutek kopalnice, ki je podoben zdravilišču. Na primer, talne ploščice, ki posnemajo kamen, so idealne za moderen in razkošen videz kopalnice.
Dodaten učinek bodo poleg talnih ploščic dale tudi stenske ploščice v enaki imitaciji ali v kombinaciji ploščic, ki imitirajo les.

ploščice
 
4) SVETLOBA JE KLJUČ!
Svetloba je ključ do večjega in prijetnejšega vtisa kopalnice. Če je mogoče, ustvarite čim več naravne svetlobe in zračnosti.
In če te možnosti nimate, je odlična alternativa, da dodate osvetlitev, še posebej tisto okoli ogledala.

ploščice
 
5) VAM VEDNO ZMANJKA PROSTORA ZA SHRANJEVANJE? USTVARITE GA!
Res je, da nam v majhnih prostorih vedno primanjkuje dovolj prostora za shranjevanje, a obstajajo številne možnosti, ki ustvarjajo priložnost ne le za pametno shranjevanje stvari, ampak tudi za moderen videz.
Police, vgrajene v steno, so idealen način za ustvarjanje odlagališča za brisače ali druge stvari, ki jih imamo radi v kopalnici, a zanje pogosto nimamo prostora. Poleg prihranka prostora dajejo kopalnici tudi posebnost, še posebej, če je nameščena rešetka, ki lahko pusti luksuzen vtis.
Stenske košare nad kopalno kadjo ali v notranjosti tuš kabine so idealne za shranjevanje šampona, gela za prhanje in podobno.
Ozke kopalniške omarice so idealne za vgradnjo v najtežje kote, pa naj gre za stenske ali samostoječe omarice. Takšne omarice so odlične za shranjevanje vseh krem, ličil in ostale kozmetike.

6) WALK-IN IZVEDBA
Če imate kad v majhni kopalnici, je idealen način za pridobitev prostora zamenjava kadi z walk-in tušem, ki poleg prostornosti dajejo ekskluziven in sodoben videz.
Walk-in tuše najdemo v skoraj vseh sodobnih kopalnicah in zavzamejo malo prostora.
Da voda ne bi prišla do elementov, ne pozabite na idealno zaščito – stekleno pregrado ali paravan za prho.
Fero Term ponuja vse elemente idealnega walk-in tuša. Samo poglejte kakovosten Voxort tuš steno s prefinjenim dizajnom.

ploščice
 
7) PRAVILNA IZBIRA OGREVANJA ZA MAKSIMALNI PRIHRANEK PROSTORA
Majhne kopalnice zahtevajo pametno organizacijo prostora, zato je pametna izbira ogrevanja ena najpomembnejših postavk.
Talno ogrevanje je idealno za vse kopalnice, še posebej ko gre za majhne kopalnice, saj je cenovno relativno ugodno.
Poleg tega, da zagotavlja optimalno toploto in ne ustvarja prahu, talno ogrevanje tudi ne zavzame preveč prostora.
Če ne želite spreminjati načina ogrevanja v kopalnici, je druga možnost, da namesto običajnih radiatorjev izberete klasični kopalniški radiator TermaBad R01.
 
8) PAMETNI DODATKI
Kako lahko z majhnimi detajli in dodatki oplemenitimo vsako kopalnico, smo že pisali.
Ni nujno, da sušenje perila zavzame veliko prostora. Naš izvlečni sušilnik perila MSV je odličen dokaz za to - enostavno se namesti na steno in zavzame minimalno prostora ter zagotavlja sušenje velike količine perila.
Kopalniška ogledala z omaricami so najbolj idealna izbira za majhne kopalnice. Poleg tega, da so estetsko zelo lepe (še posebej, če jih krasijo LED lučke), so tudi funkcionalne in služijo za shranjevanje raznih kozmetičnih izdelkov.
Obešalniki in police so nekateri izmed pametnih dodatkov, ki so nam zelo všeč. Vrata so idealna za postavitev obešalnikov za brisače in t.i stenske košare.
 
ZAKLJUČEK
Veliko tega je mogoče, če vključimo domišljijo, pa tudi če izberemo številne praktične kopalniške dodatke in pametno kopalniško pohištvo.
Z njimi lahko prihranite veliko prostora, saj so ustvarjene prav za majhne kopalnice.
Ne glede na vaš proračun lahko danes naredite majhne spremembe, ki bodo vašo majhno kopalnico pripeljale v bolj organizirano in vizualno učinkovito stanje.
Če ste se odločili za bolj specifično prenovo vaše majhne kopalnice, potem je idealna rešitev walk-in tuša, vgradne omarice in police, izbira najboljšega ogrevanja in barv, ki bodo poskrbele za zračnost in večji vtis kopalnice.
Delite ta članek s prijatelj
Ogledani izdelki
Dodatki in vezani izdelki
{{item.FinalPriceToPay_print}}{{unitMeasure(item)}}
Skupaj
{{totalPrice}} DDV je vključen
Dostava na dom {{deliveryPrice}}, prevzem v poslovalnici 0,00 €.
Zaključite nakup Nadaljujte z nakupovanjem
Vsebino košarice pošlji na e-poštni naslov
Zatraži poziv
Pošalji košaricu