Povratak na Fero-term.si

Prijavite se na svoj račun

Prvič? Registrirajte se!

Čudovit nov svet tuširanja

Čudovit nov svet tuširanja

Ne glede na to, ali urejate kopalnico ali pa prilagajate, zagotovo vas bo zanimalo kakšne so novosti v ozadju, ko gre za uživanje pod tušem ali pa kopanje

V zadnjih nekaj letih se v medijih pojavlja vedno več svetovno znanih ljudi, ki priznavajo, da tuširanje in kopanje nista med njunimi vsakodnevnimi rituali. Na seznamu tistih, ki se izogibajo vodi in milu, so znane osebnosti, kot so Brad Pitt, Mile Kunis, Ashton Kutcher, Kristen Bell, Jake Gyllenhaal ... Nekateri to dejstvo opravičujejo s pomanjkanjem časa, nekateri trdijo, da se le "prebrišejo mokrimi robčki" ", nekateri pa se ne tuširajo v boju za boljši kožni mikrobiom.
 
Res je, da se mikrobiom kože vse bolj pojavlja kot prva obrambna linija pred škodljivimi mikroorganizmi, vendar pa lahko pravilno tuširanje le pomaga. Ker je tuširanje po napornem delovnem dnevu pogosto najboljša terapija, ki si jo lahko privoščimo sami. Poleg očitnih koristi, povezanih z osebno higieno, že samo dejanje prhanja pozitivno vpliva na našo psiho, nas sprošča in zmanjšuje raven stresa.
 
Številne študije so potrdile, da redno tuširanje blagodejno vpliva na telo in um. Ena, izvedena leta 2019 na področju evropske unije, je pokazala, da se kar 66,1 odstotka evropskih državljanov tušira vsak dan, še 26,9 odstotka pa jih to stori vsaj nekajkrat na teden. Poleg tega so raziskave pokazale, da tuširanje krepi našo imuniteto, še posebej, če začnemo s toplejšo in tuš zaključimo s hladnejšo vodo. Mlaz za tuširanje stimulira tudi naš živčni sistem, kar ima za posledico boljšo prekrvavitev in lepši videz kože. Tuširanje spodbuja tudi proizvodnjo endorfinov, hormonov, zaradi katerih se dobro počutimo, zato se je izkazalo, da pozitivno vpliva na lajšanje simptomov depresije.

Tuš kad 

Tuš kad 21. stoletja
 
Če je že dobrih strani tuširanja tako veliko in ko smo toliko časa preživeli pod tušem, si ne zaslužimo, da je naš prostor za prhanje privlačen, oprema za prhanje pa kakovostna in funkcionalna?
 
Seveda si to zaslužimo.
 
Ne glede na to, ali se odločite prenoviti kopalnico ali opremiti novo kopalnico, lahko izbirate med različnimi modeli prostora za tuširanje. Klasična različica vključuje tuš kad in  tuš kabino ter tako imenovane walk-in različice tuša postajajo vse bolj priljubljene. Tuš kadi, kjer jih boste našli v različnih različicah, so lahko globlji ali plitvejši, od vas je odvisno, kaj želite in kaj vam je bolj všeč. Plitke kadi so bolj praktične, ker je lažje stopiti v njih, globlje pa jih je mogoče napolniti z vodo in nato uporabiti na več načinov. Tuš kabine so razdeljene na polkrožne in pravokotne: obe izvedbi sta praktični in skupno jim je, da lahko zaprete vrata za seboj in preprečite brizganje vode po kopalnici.
 
kopalnica

Dober primer sodobne tuš kadi je serija kvadratnih tuš kadi Voxort Premium Erregina. To so elegantne kadi brez obloge in nog ter so izdelane iz privlačnega litega marmorja. Rešetka sifona se razteza po celotni širini tuš kabine in daje vtis, da gre za tuš kanaleto. Te kadi so na voljo v dveh širinah in dveh dolžinah, zato boste zlahka našli tisto, ki bo najbolj ustrezala vaši novi kopalnici. Če so vam v kopalnici všeč temnejši toni, boste izbrali eno iz serije tušev Voxort Premium Belle Black, ki s svojim subtilnim videzom osvoji srca kupcev.

kopalnica
 
Vklesano v tuš steno
 
Če želite, da je vaša kopalnica v skladu z najnovejšimi oblikovalskimi trendi, jo boste opremili s tušem, ki je od preostalega prostora ločen le s stekleno steno. Takšni tuši so videti izjemno elegantno, kopalnico naredijo vizualno večjo in kopalnica izgleda izjemno moderno. Primer takšne sodobne stene je Voxort Blue 120, samostojna tuš stena iz prozornega kaljenega stekla debeline 8 mm in kromiranih profilov. Kar ga loči od drugih izdelkov, je zrcalni učinek, po katerem oseba, ki se tušira, vidi vse okoli sebe, tisti zunaj kopalne kadi pa svoj odsev v steklu stene.

Tuš kad
 
Steklene stene lahko dobite v različnih velikostih, izdelane pa so tudi po naročilu, tako da je vaš prostor resnično edinstven. Poleg dimenzij lahko izberete tudi debelino in vrsto stekla (prozorno, tonirano ali z vzorcem), pa tudi barvo profila. Poleg sten za prhanje obvezno preverite ponudbo tuš stranic in tuš vrat - oblikovalci so pred kratkim naredili korak dlje, zato vas bo razveselila ponudba zatemnjenih stranic in vrat.
 
Tuš stene so običajno nameščene na izjemno plitvih tuš kabinah ali walk-in izvedbah. Namesto tušev, vrat in stranic so tuš kabine običajno zaprte samo s stekleno steno, medtem ko voda teče po kanaleti za prhanje (talni odtok), vgrajenem v tla s ploščicami. Takšni tuši so idealni za majhne prostore, hkrati pa kopalnici dajejo prefinjen videz, ker se ploščice naravno nadaljujejo v prostor za prhanje.
 
Če cenite klasične rešitve, boste posegli po klasični tuš kabini, kot je Voxort Yellow 2M 100/80. To je kakovostna kvadratna tuš kabina iz kaljenega varnostnega stekla debeline 5 mm in kromiranih aluminijastih profilov z dvojnimi kolesi navzgor in navzdol (vrata kabine so drsna). Če imate raje polkrožne modele (čeprav ta standardni izraz ni ravno geometrijsko natančen), vam bodo verjetno všeč nekateri modeli, kot je Voxort Yellow 2M 90.

Tuš panel
 
Tuširanje ali masaža?
 
Če bi vas vprašali, da izberete tuš ali masažo, kaj bi izbrali? V redu, da vas prehitimo - izberite oboje hkrati! To je mogoče, če se odločite za eleganten tuš panel, ki ima poleg nadglavne prhe in tuš ročke tudi vgrajene curke za hidromasažo. Takšni paneli so izredno privlačni in občutno dvignejo videz kopalnice, še posebej, če gre za skrito varianto. Odličen primer nove generacije je model Voxort Grace Black, črn aluminijasti tuš panel. Vse, kar potrebujete za resnično uživanje pod prho, je skupaj: od kromirane tuš glave Eco-Tech ABS, skozi šobe Easy-Clean do nadglavne prhe z možnostjo prhe Rain. A to še ni vse, in celotna serija Voxort Grace ljubiteljem prhanja zagotavlja ure in ure prijetne sprostitve pod prho.

Kopalnica
 
Enostavnejša različica tuš panela so sistemi za prhanje, ki so sestavljeni iz nadglavne prhe in tuš ročke. Zakaj nadglavna prha in ročka? Odgovor je preprost: če se želite na primer izogniti zmočenju las pri tuširanju, boste to naredili veliko lažje z uporabo tuš ročke.

Dizajnerska kad
 
Za ljubitelje kopanja
 
Čeprav se evropski državljani raje tuširajo kot kopajo (le 45,4 odstotka vprašanih je povedalo, da sr vsedejo v kad večkrat na leto), tudi klasičnih kopalnih kadi ne bi smeli prečrtati. Pravzaprav sodobne kopalne kadi vse bolj postajajo statusni simbol, oblikovalski kos, ki pritegne oko. Vzemimo na primer samostoječo akrilno kad Voxort Linea Umbriel 170/80: takoj je jasno, da gre za kad, katere zasnova bo zdržala preizkus časa, kar velja tudi za material, iz katerega je izdelana.
 
Sodobne kopalne kadi so videti kot majhna umetniška dela. Ko rečemo majhno, se lahko nanaša tudi na dimenzije nekaterih modelov, zaradi česar se bodo udobno prilegali v manjše kopalnice: vaša kad ni nujno dolga 180 cm, 120 cm je dovolj, da uživate v osvežilni kopeli.
 
 
Delite ta članek s prijatelj
Ogledani izdelki
Dodatki in vezani izdelki
{{item.FinalPriceToPay_print}}{{unitMeasure(item)}}
Skupaj
{{totalPrice}} DDV je vključen
Dostava na dom {{deliveryPrice}}, prevzem v poslovalnici 0,00 €.
Zaključite nakup Nadaljujte z nakupovanjem
Vsebino košarice pošlji na e-poštni naslov
Zatraži poziv
Pošalji košaricu