Povratak na Fero-term.si

Prijavite se na svoj račun

Prvič? Registrirajte se!

Dinamični kopalniški duo: armatura in umivalnik

Dinamični kopalniški duo: armatura in umivalnik

Kot najpogosteje uporabljeni izdelki v vsaki kopalnici morata armatura in umivalnik izpolnjevati številne funkcionalne in estetske zahteve uporabnika.
 

Sodobna kopalnica skupaj s pripadajočo sanitarno opremo in pohištvom ni bila ustvarjena včeraj, je rezultat »uporabne umetnosti«, mešanice napredne tehnologije in dizajna. Če pogledamo nazaj, pred stotimi leti, so bile prave kopalnice v civilnih domovih prava redkost. V večini primerov sta vrč vode in umivalnik zadovoljila potrebe gospodinjstva pri vsakodnevni higieni. Kdo bi potem rekel, da bo v bližnji prihodnosti bokal vode zamenjal armaturo, vrč pa umivalnik - in da bosta ta dva predmeta postala hrbtenica vsake sodobne kopalnice.

Armature za vodo so v gospodinjske domove vstopile z razvojem vodovodnega omrežja in uvedbo vodovodnih instalacij, kar se je začelo pojavljati v začetku 20. stoletja. Seveda so to armature za vode, kakršne poznamo danes, ker so bile prve armature, za katere vemo, da so bili uporabljeni, odkrite v ostankih minojskih zgradb na Kreti, starejših od 3300 let. Obstaja več vrst armatur, vsaka kopalnica pa ima vsaj dve: armaturo za umivalnik in armaturo za tuš ali kad.
 
Moderna kopalniška armatura

Armatura za umivalnik je najpomembnejši in najpogosteje uporabljen predmet v vsaki kopalnici - zato je pomembno, da izberete kakovostno armaturo, ki vam bo zvesto služila leta. Prav zaradi tega je pomembno, da pokukamo »v dušo« armature, ne pa se zadržati le na zunanjem videzu. In "duša" armature je vložek, od kakovosti katerega je odvisna življenjska doba vsake armature. Zato je pomembno izbrati armature, katerih kartuše so izdelane kakovostno in natančno, iz trpežnih materialov. Armature za umivalnike Voxort so dober primer pametnega nakupa: te armature so opremljene z dodatki za montažo in povezovalnimi cevmi, vsi modeli Voxort pa vsebujejo kartuše Sedala, največjega in najbolj znanega proizvajalca kartuš na svetu, zaradi česar so izjemno zanesljive.
 
Pri izbiri armature za umivalnik bodite pozorni na nekatere druge podrobnosti, na primer razdaljo armature od roba umivalnika ali položaj armature glede na odtok. Če je armatura prekratka, si bo umivanje rok bolj nerodno, če pa je slabo postavljena glede na odtok, se lahko vodni curek odbije pod nerodnim kotom in razprši vodo po celotni kopalnici. Da se to ne bi zgodilo, premislite, preden "povežete" armaturo in umivalnik ter si priskrbite ustrezno armaturo. Na srečo lahko izbirate med visokimi armaturami in nizkimi armaturami, poleg višine pa lahko izbirate tudi globino armature - podrobnost, ki jo je treba upoštevati tudi.

Moderna kopalniška armatura in kad
 
Po armaturi za umivalnik je armatura za kad običajno druga na seznamu naročil pri opremljanju kopalnice. Izbira kopalnih armatur nikoli ni bila večja, zato lahko izberete, katera armatura najbolje ustreza vašim načrtom oblikovanja. Po načinu vgradnje ločimo stenske armature za kad in stoječe, kot je model Voxort Design. Stoječe armature so namenjene za vgradnjo poleg samostoječih kopalnih kadi, če je privlačna notranjost na samem vrhu vašega seznama želja, bo to zmagovalna kombinacija.
 
Če se raje tuširate kot kopate v kadi, bo na seznamu nakupov tudi armatura za tuš kad, ki ga lahko kupite v klasični ali termostatski različici, ki je videti še posebej elegantno. Karkoli izberete, je najpomembnejše, da se dobro postavite v prostor za prhanje. Namreč najpogostejša napaka, ki jo naredijo lastniki kopalnic, je, da armaturo namestijo neposredno pod tuš kabino - tako da ob vklopu nadglavne prhe prelijejo s hladno vodo. Da bi se izognili takemu scenariju, je dovolj, da armaturo premaknete stran od nadglavne prhe. Za tiste, ki imajo še posebej radi estetiko, je na voljo bogat izbor skritih armatur.
 
Armatura za bide dopolnjuje paleto kopalniških armatur. Te armature lahko izberete tudi v različnih izvedbenih variantah, v ponudbi pa imamo krom in armature v temnejših in svetlejših tonih. Skupaj z njimi velja omeniti tudi armaturne komplete: namesto da bi izbrali posamezne armature in jih poskušali vključiti v edinstveno zasnovo, izberite nabor armatur in težavo rešite naenkrat.

Moderna kopalniška armatura in kopalniška omarica
 
Drugi najpomembnejši (in najpogosteje uporabljen) predmet v sodobni kopalnici je umivalnik. Je osrednja točka vsake kopalnice, okoli katere se vse "vrti", ko izberete umivalnik, izberete vse ostalo. Material, iz katerega so umivalniki najpogosteje izdelani, je keramika, keramični umivalniki so najpogostejša izbira kupcev. Ni pa edini material, med katerim lahko izbirate - glede na vaše potrebe lahko izberete tudi umivalnik iz pločevine, PVC, stekla ali umetnega marmorja.
 
Izbira kakovostnih umivalnikov je res velika: v ponudbi so temnejše, svetlejše odtenke ali zlate, ovalne, kvadratne, globlje, plitke, ravne robove ... Obstajajo tudi umivalniki manjših dimenzij, še posebej praktični, ko morate kopalnico opremiti z manjšimi velikosti, lahko pa izberete in za kotni umivalnik, na primer Concepto Melody C-43. Večina se bo odločila za enega od klasičnih umivalnikov, na primer Concepto Ocean 65, ki ga lahko postavite na steno, z vidnim sifonom - če se odločite za temno armaturo in sifon, bi lahko kopalnico usmerili v industrijski slog.

Moderna kopalniška armatura
 
Kar naredi sodobne umivalnike bistveno naprednejše od prvih modelov, je očem nevidno - gre za napredno tehnologijo. Na primer, tehnologija Concepto Hygiene + (H +) se uporablja pri proizvodnji izdelkov iz serije Concepto: dodajanje nano-srebrovih ionov med žganjem keramičnih elementov ustvari izdelke z vrsto izboljšanih lastnosti, od katerih so nekatere vidne na oko, nekaterim pa ne. Najnovejša tehnologija nano-srebra, implementirana v sanitarne elemente Concepto, med drugimi prednostmi zagotavlja 99% zaščito pred kopičenjem bakterij na površinah teh elementov (protibakterijsko). Poleg tega je rezultat te tehnologije veliko bolj ravna površina brez majhnih nepravilnosti, značilnih za keramične elemente, zato je površina še posebej gladka in sijoča ​​ter omogoča enostavno čiščenje (Easy Clean) in močno zmanjšuje odlaganje vodnega kamna.

Moderna kopalniška armatura in umivalnik
 
Novi umivalniki poleg posebnih tehnologij izstopajo s svojo zasnovo, zahvaljujoč kateri jih je mogoče enako učinkovito vključiti v več stilov dekoriranja. Tako se morate le igrati in dati svoji kopalnici edinstven pečat, ki jo bo ločil od vseh drugih kopalnic.
Delite ta članek s prijatelj
Ogledani izdelki
Dodatki in vezani izdelki
{{item.FinalPriceToPay_print}}{{unitMeasure(item)}}
Skupaj
{{totalPrice}} DDV je vključen
Dostava na dom {{deliveryPrice}}, prevzem v poslovalnici 0,00 €.
Zaključite nakup Nadaljujte z nakupovanjem
Vsebino košarice pošlji na e-poštni naslov
Zatraži poziv
Pošalji košaricu