Povratak na Fero-term.si

Prijavite se na svoj račun

Prvič? Registrirajte se!

Efekt narave na tleh in stenah vašega doma

Efekt narave na tleh in stenah vašega doma

Les, kamen in marmor so naravni materiali, zaradi katerih se počutite varno, zato radi pogledamo talne in stenske obloge, ki nas nanje spominjajo v naših domovih

Kako si predstavljate popoln dom? Če bi to vprašanje postavili v anketi, smo prepričani, da bi večina omenjala lesena ali kamnita tla, ogenj v kaminu, marmorno kopalnico, kmečke lesene tramove, s soncem obsijane sobe, čudovit razgled iz dnevne sobe na travnike in gozdove ... Vsi ti odgovori so pričakovani, kajti življenje v sožitju z naravo je tisto, k čemur vsi stremimo. Preprosto, v naši naravi pogled na modro nebo in zelene travnike razvaja našo dušo in v nas prebudi občutek prvinske sreče in zadovoljstva. Ko gre za dom, so naše osnovne potrebe, da smo suhi in topli, da se počutimo varno in zaščiteno.
 
Zato ne preseneča, da želimo to naravo vnesti v svoje domove na vse možne načine. Eden od načinov je, da tla in stene naših bivalnih prostorov prekrijemo z materiali, ki so bodisi naravni bodisi po videzu in teksturi posnemajo naravne materiale. Parketi iz različnih vrst lesa so že leta prva izbira, danes pa so to keramične ploščice in vse pogosteje obloge iz umetnih materialov, ki sledijo oblikovanju lesa, kamna in marmorja.

Talne obloge
 
Nova generacija oblog
 
Najboljši dokaz, kako napreduje tehnologija talnih oblog v zadnjih letih, so tla SPC. Gre za popolnoma novo generacijo tal, katerih jedro je kompozitna kamnita mešanica. Zaradi te mešanice so talne obloge SPC izjemno močne in odporne na udarce in praske ter izjemno dolgotrajne.
 
Kako se to doseže? Zahvaljujoč naprednim proizvodnim tehnologijam, talne obloge SPC uporabnikom omogočajo veliko več. Konstrukcija talnih oblog SPC je večplastna in vsaka funkcionalna plast ima posebno nalogo: končni cilj je dvigniti kakovost življenja lastnika takšnega poda. Če se odločite za talne obloge SPC, vas bo spodnja plast razveselila - gre za zvočno plast, ki absorbira hrup in deluje kot zvočna izolacija, zahvaljujoč temu pa se hrup pri hoji čim bolj zmanjša. Dodatna prednost: mehak občutek pod nogami na vsakem koraku.
 
Jedro SPC, osrednji del te talne obloge, se nahaja nad zvočno plastjo. Jedro zagotavlja visoko trdnost, vodoodpornost in vzdržljivost tal. Kompozitna kamnita mešanica je srce te vrste oblog. Nima sestavin iz pene, zaradi česar je izjemno trpežen. To trdno jedro zagotavlja, da talna obloga ne bo nabrekla ali deformirala, ne glede na to, koliko je bila izpostavljena vodi.
 
Najbolj vizualno impresivna plast talnih oblog SPC je HD Design. Po njegovi zaslugi bodo te talne obloge zvesto sledile oblikovanju naravnih materialov - na primer majska talna obloga May SPC Wood Beige bo strokovnemu očesu celo namigovala, da gre za parket iz naravnega lesa. Ta učinek je dosežen zahvaljujoč visokokakovostnemu tisku, na katerem je nato še UV-zaščitna plast, zadnja plast SPC talne obloge. Tisk visoke ločljivosti je prisoten tudi na talni oblogi May SPC Wood Gris: ta odtenek lesa lahko popolnoma (na bolje) spremeni tradicionalno vzdušje notranjosti, pa naj gre za dnevno sobo, spalnico, hodnik, hodnik ... zadnja plast, UV plast, je odporna na sončno svetlobo in ultravijolično sevanje ter naredi tla iz SPC izjemno odporna na razbarvanje in mehanske poškodbe.

Talne obloge
 
Ena največjih prednosti talnih oblog SPC v zvezi s parketi je v tem, da so ta tla zaradi edinstvenega jedra 100% vodotesna in zato odlična izbira za kuhinje in druge prostore v hišah in stanovanjih, pa tudi za pokrivanje velikih površin območja v poslovnih prostorih. Poleg tega so na otip izredno prijetni in hkrati zelo odporni na praske. Med drugim so tla SPC odlična izbira, če želite pod talno oblogo vgraditi talno gretje.
 
Poleg tega, da so enostavne za namestitev (zahvaljujoč V-utoru), so talne obloge SPC izjemno enostavne za vzdrževanje. Dovolj je, da jih redno obrišete z mokro krpo, antibakterijska plast pa dodatno skrbi za zaščito vašega zdravja.

Keramične ploščice
 
Tudi keramične ploščice ljubijo naravo
 
Napredne tehnologije prinašajo nove vrste talnih oblog, vendar tehnologija izdelave keramičnih ploščic ne miruje. To še posebej velja za oblikovanje keramičnih ploščic, ki vedno bolj sledi naravnim materialom, kot so les, kamen ali marmor.
 
Vzemite na primer ploščico May Murinni Panda White. To so elegantne talne ploščice v imitaciji marmorja, popravljenih (ravnih) robov in v današnjih vedno bolj iskanih dimenzijah 60x120 cm. Če tla (ali zakaj ne, stene) tlakujete s temi privlačnimi ploščicami, bo vaš prostor zasijal s posebnim sijajem, ki odraža duh prefinjenosti in čistosti. Marmor že stoletja povezujemo z luksuznimi notranjostmi in zunanjostmi, ploščice v marmornem dizajnu pa so bile še posebej iskane in cenjene po vsem svetu.
 
 Ploščice
 
Ko govorimo o vnosu narave v svoje domove, ne moremo omeniti lesa, ki je sprva povezan s toplino in varnostjo. Les nam je že od nekdaj zvesto služil bodisi kot gradbeni material za stanovanja bodisi kot drva za zaščito pred mrazom. Ploščice, ki pri oblikovanju zvesto sledijo lesu, zato dojemajo kot toplejše in mehkejše, najpogosteje pa jih postavljajo v prostore, kjer bi sicer vgradili parket - še posebej, če smo se odločili za talno gretje. Po drugi strani pa je glede na precej manjši odstotek absorpcije vode iz pravega lesa ploščice s teksturo lesa lepo videti tudi v kopalnicah in kuhinjah.

Ploščice
 
Podobno kot ploščice iz kamnite teksture bodo oplemenitile tudi vsak prostor in ga prežele z vonjem narave. Čeprav se ploščice s kamnito teksturo najbolje prilegajo klasičnemu slogu, jih je z dobro oblikovanim pozicioniranjem enostavno vgraditi v celo vrsto stilov. Keramične talne ploščice May Ceramics Town Taupe so primer takšnih ploščic; ali, če imate raje ploščice, ki bodo kuhinjo in jedilnico povezovale s pokritim prostorom terase, lahko izberete ploščice, kot je May Murinni Lava Grey. Obstaja veliko ploščic, ki pri oblikovanju zvesto sledijo naravnim materialom - na vas in domišljiji je, da izberete edinstveno kombinacijo in tako ustvarite edinstveno notranjost.

Ploščice
Delite ta članek s prijatelj
Ogledani izdelki
Dodatki in vezani izdelki
{{item.FinalPriceToPay_print}}{{unitMeasure(item)}}
Skupaj
{{totalPrice}} DDV je vključen
Dostava na dom {{deliveryPrice}}, prevzem v poslovalnici 0,00 €.
Zaključite nakup Nadaljujte z nakupovanjem
Vsebino košarice pošlji na e-poštni naslov
Zatraži poziv
Pošalji košaricu