Povratak na Fero-term.si

Prijavite se na svoj račun

Prvič? Registrirajte se!

Izberite ploščice, ki bodo uspešno prestale preizkus časa

Izberite ploščice, ki bodo uspešno prestale preizkus časa

Trendi prihajajo in gredo, vi pa želite, da bi vaša nova notranjost še dolgo ohranila svež videz. Na srečo ta sezona prinaša številne nove modele ploščic, ki so namenjeni prav temu

Trendi v industriji ploščic se iz leta v leto spreminjajo – preprosto, izbira je vse večja, da se lahko oblikovalci »igrajo« in trgu ponudijo nove, nepričakovane rešitve. Toda trendi prihajajo in gredo in želite, da vaša notranjost ohrani svež videz v prihodnjih letih. V tem primeru je dobro "igrati na varno" in izbrati ploščice, katerih dizajn bo prestal preizkus dolgoživosti. Če se odločite za to potezo, bo notranjost vašega stanovanja ali hiše – ter celo balkonov in teras – še dolgo zdržala zob časa. Pa pojdimo po vrsti ...

Ploščice
 
Pri nakupu ploščic je prvo vprašanje, ki vam ga zastavi prodajni svetovalec, ali potrebujete stenske ali talne ploščice. Čeprav se zdi logično, bo to vprašanje nekatere od nas zmedlo. Kakšna je pravzaprav razlika med talnimi in stenskimi ploščicami? Čeprav ni edina, je glavna razlika v trdnosti – talne ploščice so močnejše in obstojnejše od stenskih, možno pa jih je polagati tako na tla kot na stene. Stenske ploščice se polagajo izključno na stene, ker so manj trpežne od talnih ploščic. Na primer, May Ceramics Tempo Dark je talna ploščica v imitaciji kamna, mat zaključku in srednjih tonih. Ta ploščica je idealna za vgradnjo v notranjost, kot so dnevne sobe, kopalnice ali kuhinje. Poleg tal bo enako učinkovit na steni, pa tudi v zunanjosti.
 
Po končani obdelavi ploščice lahko razdelimo na mat, sijajne in ploščice visokega sijaja. Visok sijaj dosežemo bodisi z vlivanjem glazure pred postopkom peke ali pa se ploščica, kot kamen, polira do visokega sijaja. Izbira ene od teh treh vrst ploščic je odvisna od vaših osebnih afinitet – ali vam je všeč bolj igriva površina, ki jo ustvarijo ploščice v visokem sijaju, ali pomirjujoč ambient mat ploščic, kot je model May Ceramics Whites Tripoli Blanco.

Ploščice
 
Pri izbiri ploščic, ki najbolje prenesejo preizkus časa, so ploščice dobra izbira v imitaciji naravnih materialov. Ploščice s kamnito teksturo bodo oplemenitile vsak prostor: idealne so za igranje in vgradnjo v klasično, rustikalno ali sodobno notranjost. Čeprav se ploščice s kamnito teksturo najbolje prilegajo klasičnemu slogu, jih je z dobro zasnovanim pozicioniranjem enostavno umestiti v številne sloge. Na ta način boste dobili edinstveno notranjost. Iz bogate ponudbe novosti ploščic v imitaciji kamna izpostavljamo modele May Ceramics Odeon Marengo, May Ceramics Odeon Cobra, May Ceramics Odeon Piedra in May Ceramics Odeon Cobra. Če želite v svojo notranjost vdihniti retro noto, sta na voljo učinkovite stenske ploščice v imitaciji kamna May Ceramics Odeon DEC.Beige in May Ceramics Odeon DEC.Gris.

Ploščice v imitaciji marmorja
 
Ploščice s teksturo marmorja so še danes med najbolj iskanimi, saj odražajo duh prefinjenosti in čistosti, bodisi sijajne ali matirane. Te ploščice se odlično prilegajo vsem modernim, pa tudi klasičnim ambientom. Odličen primer tega sloga je talna ploščica May Ceramics Pisa Gold Matt v imitaciji marmorja. Ploščica je izdelana iz glaziranega porcelana in ima ravne (ratificirane) robove, kar omogoča polaganje z minimalno fugirno maso. Njegove dimenzije 60x120 cm prispevajo k duhu prestiža, zaradi česar bo vaša notranjost videti razkošno in privlačno.

Ploščice v imitaciji lesa
 
Ploščice s teksturo lesa se dojemajo kot toplejše in mehkejše; če z njimi tlakujemo tla, nas preprosto povabijo, da se sprostimo in z bosimi nogami začutimo prožno teksturo. Ker po teksturi in dizajnu posnemajo les, jih lahko postavimo v prostore, kamor bi sicer postavili parket – še posebej, če ste se odločili za talno ogrevanje. Po drugi strani pa je glede na precej nižji odstotek vpijanja vode iz pravega lesa ploščice s teksturo lesa lepo videti tudi v kopalnicah in kuhinjah. Toda ploščice v imitaciji lesa je lepo videti tudi na stenah: May Murinni Wood Almond Decor bo videti še posebej elegantno v vaši kopalnici ali kuhinji, saj bo zahvaljujoč reliefni površini v prostor vnesla duh narave. Uporabite ga lahko kot okrasno ploščico za poudarek detajla na steni, z njo pa lahko prekrijete celotno steno.

Ploščice
 
Če les ni prvi na vašem seznamu priljubljenih in imate raje minimalističen ali industrijski slog, razmislite o oblikovanju ploščic in teksturi betona. Beton kot material lahko deluje surov in grob, zato bi ploščice v imitaciji betona zaradi teh lastnosti materialov, ki spremljajo notranjost, lahko vdihnile duh avtoritativne umirjenosti. Toda tako kot je beton z leti pridobil na "toplini", lahko ploščice s teksturo betona spremenijo vašo notranjost v prijetno sproščujočo oazo, kjer se počutite varne. May Ceramics Alpha Blanco je odličen primer te vrste ploščic: gre za talne ploščice dimenzij 60x120 cm, mat premaza in rahlih nihanj v tonih. Poleg tega, da lahko postane osnova industrijskega stila dekoracije, lahko ta ploščica odlično služi tudi kot nekakšno platno, na katerem boste z nekaj efektnimi detajli ustvarili pravo malo mojstrovino. Če se poigrate s stili in na eno steno postavite ploščice drznega dizajna, kot so ploščice May Ceramics Vegetal Trend Green, boste dobili edinstveno notranjost, ki bo dolgo ostala sveža. Enak učinek bodo povzročile stenske reliefne ploščice May Ceramics Tempo Allegra Ash ali May Ceramics Tempo Allegra Nature.

Ploščice
 
Vsekakor pa pred nakupom preučite ponudbo ploščic in izberite tiste, ki najbolj zvesto odražajo vaš stil. Izbira v poslovalnicah Fero-Term in v naši spletni trgovini je res velika, zato si vzemite dovolj časa in uživajte v ponudbi. Vemo, da boste izbrali najboljšega ;)
Delite ta članek s prijatelj
Ogledani izdelki
Dodatki in vezani izdelki
{{item.FinalPriceToPay_print}}{{unitMeasure(item)}}
Skupaj
{{totalPrice}} DDV je vključen
Dostava na dom {{deliveryPrice}}, prevzem v poslovalnici 0,00 €.
Zaključite nakup Nadaljujte z nakupovanjem
Vsebino košarice pošlji na e-poštni naslov
Zatraži poziv
Pošalji košaricu