Povratak na Fero-term.si

Prijavite se na svoj račun

Prvič? Registrirajte se!

Izberite popolno kombinacijo armature in umivalnika

Izberite popolno kombinacijo armature in umivalnika

Najti umivalnik in armaturo, ki vam bo ustrezala tako funkcionalno kot estetsko, ni težko - pomembno je, da ste dobro obveščeni o možnostih, ki so na voljo

Izbrati armature in umivalnike je samo tako, ste verjetno pomislili, ko ste prebrali naslov tega bloga. Zaradi radovednosti ste pazili na podnapis, tudi na prvi stavek besedila. Smejali ste se, ko ste prebrali.

Umivalnik
 
Ampak...
 
A ne bi verjeli, kako pogosto se zgodi, da se kupci vrnejo v trgovino, kjer so kupili armaturo in umivalnik, in priznajo, da so se zmotili pri izbiri armature. Naloga »združevanja« armature in umivalnika je res enostavna – ko veste, na kaj morate biti pozorni pri nakupu. Če pa ne veste, se lahko zgodi, da vas "odnese", zato kupite tisto, kar je očesu prijetnejše ali cenejše. Zato zanemarite nekatera pravila, ki jih je treba upoštevati.

Umivalnik
 
Vrste umivalnikov

 
Za začetek morate vedeti nekaj o umivalnikih. Obstaja več vrst umivalnikov, ki so razdeljeni glede na način vgradnje. Stenski umivalniki se montirajo na steno in samostojno, so najenostavnejša rešitev, ki ne zahteva dodatnega vlaganja v ploščo ali kopalniško bazo. Naslednja skupina so nadgradni umivalniki: delimo jih še na tiste, ki so nameščeni na ploščo, in tiste, ki jih je mogoče namestiti na ploščo, ob ali na steno. Nazadnje so tu še vgradni (vgrajeni v ploščo) in podpultni umivalniki (namestimo jih pod ploščo).
 
Umivalniki se razlikujejo tudi po tem, ali imajo preliv ali ne. Prelivni umivalniki so praktični, saj v primeru zamašene odtočne luknje v umivalniku preprečujejo prelivanje vode iz umivalnika. Preliv pa pomeni nekoliko drugačno konstrukcijo samega umivalnika, zato obstajajo tudi umivalniki brez preliva, pri katerih je na prvem mestu estetski vtis. Na voljo so tudi umivalniki z luknjo za armaturo, pa tudi umivalniki brez luknje – s slednjimi boste kombinirali armature, ki so vgrajene v steno ali na ploščo.
 
Različne vrste umivalnikov imajo različne vrste sifonov, zato morate biti pri nakupu pozorni na to. Sifon je sestavljen iz zgornjega in spodnjega dela; izbira zgornjega dela sifona je odvisna od tega, ali ima umivalnik preliv ali ne, spodnji del sifona pa izberemo glede na to, ali kupimo umivalnik, ki gre na steno, ploščo ali kopalniško bazo. Vsekakor pa pred izbiro sifona za določen umivalnik poiščite priporočilo prodajnega svetovalca.

Umivalnik
 
Vrste armatur za umivalnik
 
Zdaj, ko ste se oborožili z osnovnim znanjem o vrstah umivalnikov, je čas, da se naučite nekaj o armaturah za umivalnik. Ko gre za armature, boste ob nakupu videli oznake, kot sta "standardna" in "nizeknizkotlačna". Standardna armatura je pravzaprav klasična dvocevna visokotlačna armatura, ki je priključena na bojler (bojler). Je najpogostejša vrsta armature - za razliko od nizkotlačne različice, ki se redkeje uporablja. Nizkotlačna armature ima tri cevi in ​​je priključena na nizkotlačni bojler, s katerim tvori odprt sistem ogrevanja vode.
 
Glede na način vgradnje ločimo dve vrsti armatur. Podometne armature, kot že ime pove, so nameščene na steno nad umivalnikom. Takšne armature so estetsko izjemno elegantna rešitev, vendar je njihova montaža zahtevnejša, ker je treba podometno ohišje med montažo vgraditi tudi v steno. Druga vrsta armatur je stoječa armatura, ki se namesti na kuhalno ploščo ali neposredno na umivalnik, odvisno od tega, ali ima umivalnik odprtino za armaturo ali ne.
 
Izbirate lahko tudi med armaturami z enim ali dvema vzvodoma za uravnavanje temperature vode in moči curka. Sprva so imele armature dva ločena krmilna ventila, ki sta se spremenila po tem, ko se je Al Moen, ameriški izumitelj, leta 1937 sežgal na ent takšno armaturo. Dve leti pozneje je Moen dokončal zasnovo novega mešalnika z enim ventilom, ki je šel v proizvodnjo leta 1947. Danes so takšne armature standardne, medtem ko so nad našimi umivalniki veliko manj pogoste armature z dvema vzvodoma za mešanje vode.

Umivalnik
 
Zmagovalna kombinacija armature in umivalnika
 
Zdaj, ko veste več o vrstah armatur in umivalnikov, se boste lažje odločili, kako najti najbolj učinkovito in funkcionalno kombinacijo. Preden se zanesete z zasnovo umivalnika in armature, najprej pomislite na funkcijo – pomembno je na primer, da izberete višino, na katero boste umivalnik postavili tako, da bo najbolj ustrezala vsem članom gospodinjstva.

Umivalnik in Armatura
 
Ko se odločite, na katero višino boste umivalnik postavili, se spomnite osnov osnovnošolske fizike, da dobite funkcionalno kombinacijo umivalnika in armature. To vam bo pomagalo pri informacijah o dolžini in višini izliva – to so številke, ki prikazujejo natančno razdaljo od zgornjega (višina) in spodnjega roba pipe (dolžina), na katero pade vodni curek iz mešalnika. Tako boste lahko izbrali armaturo, katere curek se konča na pravem mestu v umivalniku in voda ne bo brizgala ven. Če teh številk ne upoštevate, se vam lahko zgodijo bolj neprijetni scenariji: če je dolžina ali višina izliva premajhna, si boste težko umivali roke, ker boste »trčili« z umivalnikom ali armaturom; če so preveliki, bo voda brizgala po kopalnici.
 
Ko izberete ergonomsko dobro kombinacijo armature in umivalnika, se lahko končno lotite estetskih zahtev. Danes je mogoče najti armaturo, ki vam je všeč v več barvah in izvedbah: na primer armature iz serije Voxort Perla ali Voxort Gala so na voljo v več barvah in dimenzijah, tako da jih lahko enostavno kombinirate z umivalnikom, kadjo ali prho.
 
Če vam primanjkuje navdiha, smo pripravili na desetine dizajnerskih interierjev, ki vas lahko navdušijo. Če ga raje kombinirate sami, boste v naši spletni trgovini ali v eni od trgovin Fero-Term našli bogato ponudbo pip, umivalnikov, kuhalnih plošč in kopalniških podstavkov – na vas je, da izberete zmagovalno kombinacijo!

Umivalnik
Delite ta članek s prijatelj
Ogledani izdelki
Dodatki in vezani izdelki
{{item.FinalPriceToPay_print}}{{unitMeasure(item)}}
Skupaj
{{totalPrice}} DDV je vključen
Dostava na dom {{deliveryPrice}}, prevzem v poslovalnici 0,00 €.
Zaključite nakup Nadaljujte z nakupovanjem
Vsebino košarice pošlji na e-poštni naslov
Zatraži poziv
Pošalji košaricu