Povratak na Fero-term.si

Prijavite se na svoj račun

Prvič? Registrirajte se!

Kako ustvariti edinstven prostor za tuširanje

Kako ustvariti edinstven prostor za tuširanje

Tuš prostor lahko obogatite z vgradnjo tuš kabine, kombinacijo tuš vrat in stranic ter z vgradnjo atraktivnih samostoječih tuš sten.


Tuš kabine

Statistični podatki kažejo, da se na Hrvaškem dve tretjini prebivalstva oprha vsaj enkrat na dan, kar pomeni, da je prostor za tuširanje izjemno zaseden del vsake kopalnice. In ko vsak dan uporabljate prostor, je logično, da ga želite urediti tako, da je čim bolj privlačen in praktičen.
 
Kopalnica 21. stoletja je povsem nov proctor v primerjavi s tisto pred tridesetimi leti. Takrat je bila kopalnica ena manjših prostorov v stanovanju ali hiši – iz čisto praktičnih razlogov, ker je manjši prostor ceneje ogrevati. Poleg tega je imela kopalnica le en namen, vzdrževanje higiene. Umivanje, umivanje zob in kopanje. Danes kopalnico opisujemo kot »kraj za sprostitev« in »spa oazo« in jo pogosto s ponosom pokažemo gostom. Danes ni pomembno le, da na čim manj kvadratov postavimo umivalnik, kad, bojler in pralni stroj, danes je pomembno ustvariti prostor, kjer se bomo počutili udobno, prostor, kjer vladajo prijetni vonji, kjer se lahko sprostimo.
 
S preobrazbo kopalnice iz povsem praktičnega prostora v spa oazo in prostor za tuširanje je doživela velike spremembe. Za začetek so se naše higienske navade bistveno spremenile. Medtem ko je bilo kopanje v klasični kadi najprej prepričljivo, je zaradi sodobnega pospešenega tempa življenja prhanje veliko bolj zaželeno kot kopanje. Anketa z začetka besedila je pokazala, da se več kot 66 odstotkov Hrvatov tušira vsak dan, 45,5 odstotka vprašanih pa se kopa - le nekajkrat na leto.
 
Kadi

Klasične kopalne kadi imajo še vedno svoje čare, toda tuš kadi so vse pogostejša izbira v sodobnih kopalnicah. Prej so bili tuš kadi uporabljeni izključno kot podlaga za tuš kabino, danes pa ponosno stojijo samostojno. Glede na to, ali jih želite poudariti ali narediti čim bolj nevsiljive, boste izbrali kopalno kad, ki najbolj ustreza vaši viziji popolne kopalnice. Današnje kopalne kadi so popolnoma prilagodljive, našli pa boste tudi kopalne kadi iz litega marmorja, ki jih je mogoče natančno razrezati na specifične dimenzije vaše prhe. Obstajajo globlje in plitvejše serije kadi, pa tudi takšne, ki se lahko popolnoma prilegajo ravnini tal.

Tuš kabine
 
Z leti so se spremenile tudi tuš kabine. Sprva je bilo najpomembnejše preprečiti brizganje vode po kopalnici, danes pa mora tuš kabina ustrezati visokim estetskim in funkcionalnim standardom. Največja prednost tuš kabine pred drugimi načini organizacije tuš prostora je v tem, da lahko z vstopom v tuš kabino za seboj zaprete vrata. To dejanje praktično zaščiti kopalniški prostor pred brizganjem, hkrati pa tudi simbolično pusti za seboj vse skrbi in stres in pripravljeni ste na sproščujoč tuš. Vrata za tuš tako predstavljajo tisto čarobno mejo med stresom in sprostitvijo ter ponujajo prehod iz ene dimenzije v drugo.

Tuš kabine
 
Zato ni presenetljivo, da oblikovalci poskušajo vse, da bi bila ta vrata čim bolj praktična in prispevala k splošnemu občutku sproščenosti. Rezultat takšnega premisleka so tuš kabine, kot so Voxort Blue Fly krom in kabina serije Voxort Blue Fly black. Poleg tega, da so varne (izdelane iz 8 mm debelega varnostnega kaljenega stekla in masivnih črnih ali kromiranih aluminijastih profilov), te tuš kabine ponujajo inovativen mehanizem za odpiranje in zapiranje vrat, ki prihrani prostor in olajša dostop do tuš kabine.
 
Tuš kabine lahko praviloma razdelimo na polkrožne in pravokotne, ponujamo pa kabine različnih velikosti, da jih najlažje vgradimo v svojo kopalnico. Najbolj prodajane tuš kabine na Hrvaškem so Fero-Term blagovne znamke Voxort in za to obstaja več razlogov: izpolnjujejo najvišje standarde varnosti, kakovosti in vzdržljivosti, zagotavljajo najboljše razmerje med ceno in kakovostjo, so enostavne za montažo. in nezahtevne za vzdrževanje. Dodajmo še, da so vse tuš kabine Voxort kaljene, kar zagotavlja maksimalno varnost.
 
Poleg tuš kabine je tuš prostor mogoče organizirati s kombinacijo tuš stranic in tuš vrat. Odvisno od sten, ki obkrožajo vaš prostor za tuširanje, kombinacija stranic za tuširanje in vrat za tuš ustvari edinstven prostor. Osnova tega prostora je lahko tuš ali samo ploščice v kombinaciji s tuš kanaleto.
 
V zadnjem času je vse pogosteje ločiti prostor za prhanje od preostale kopalnice z vgradnjo tuš stene. Samostoječe tuš stene prinašajo novo dimenzijo v organizacijo kopalniškega prostora, saj predstavljajo fizično zaščito pred brizganjem vode, hkrati pa vizualno širijo kopalniški prostor. Ponudba samostoječih tuš sten je široka in zagotovo boste našli steno po vašem okusu. Z različnimi debelinami in teksturami stekla lahko izberete vrsto stekla – vsaka vrsta na svoj način prispeva k vizualni identiteti vašega prostora.

Tuš stena
 
Serija samostoječih sten Voxort Pro prinaša vrsto prozornih steklenih sten v različnih dimenzijah, medtem ko serijo Voxort Pro Stripe sestavljajo stene z mat črnimi profili, idealne za ustvarjanje notranjosti v industrijskem slogu. Če želite z zatemnjenimi steklenimi stenami za prho diskretno ločiti prostor za tuširanje od preostale kopalnice, lahko izberete tuš steno iz serije Voxort Blue Black. Poseben učinek boste dosegli z uporabo posebne tuš stene, kot je model Voxort Blue z učinkom ogledal in kromiranih profilov.
 
Izbira tuš kabin, vrat, stranic in sten je dovolj velika, da vam zagotavlja edinstven ambient tuš prostora. Vse kar morate storiti je, da kliknete na našo spletno trgovino ali obiščete enega od nakupovalnih centrov Fero-Terme - in navdih vam bo prišel sam. In če želite kupljeno tuš kabino sestaviti sami ali namestiti tuš vrata, steno ali stranice, si oglejte video navodila na YouTube kanalu Fero-Term!  
 
Delite ta članek s prijatelj
Ogledani izdelki
Dodatki in vezani izdelki
{{item.FinalPriceToPay_print}}{{unitMeasure(item)}}
Skupaj
{{totalPrice}} DDV je vključen
Dostava na dom {{deliveryPrice}}, prevzem v poslovalnici 0,00 €.
Zaključite nakup Nadaljujte z nakupovanjem
Vsebino košarice pošlji na e-poštni naslov
Zatraži poziv
Pošalji košaricu