Povratak na Fero-term.si

Prijavite se na svoj račun

Prvič? Registrirajte se!

Kako za praznike pripraviti tudi kopalnico

Kako za praznike pripraviti tudi kopalnico

Med prazniki se duhovno in čustveno »očistimo«, očistimo pa tudi svoj dom. Tukaj je priložnost, da kopalnica v novem letu zasije z novim sijajem!

Novo leto simbolično pomeni nov začetek – je priložnost, da povzamemo, kar se nam je zgodilo vsa pretekla leta, in sprejmemo nekaj novih odločitev. Od 1. januarja mnogi med nami v svoje dnevnike pišemo »Od danes ne bom ...« ali »Od danes začnem ...«, v želji, da bi se znebili nekaterih škodljivih in prevzeli nekaj novih, bolj zdravih navad. Želimo se očistiti slabih izkušenj in s polnimi pljuči začeti novo leto.

Kopalnica
 
Da bi se psihično »očistili«, se marsikdo pred tem zateče k konkretnemu čiščenju svojega doma. Božično-novoletne praznike želimo praznovati v čistem, dišečem in toplem domu, zato naredimo vse, da je naš življenjski prostor čim bolj čist in urejen.
 
Za družinska srečanja je najpomembnejša čista dnevna soba in jedilnica, vsi ostali prostori pa so večinoma očiščeni in urejeni po ustaljenem načrtu in programu. Kopalnica? Temeljito jo očistimo, podrgnemo kopalno kad in straniščno školjko – in to je vse.
 
Letos naredite nekaj več za svojo kopalnico – jo malo preobrazite, naredite jo bolj razkošno!

Kopalnica
 
Luksuzna notranjost ni nujno sestavljena izključno iz dragih dizajnerskih predmetov in najdražjih kosov pohištva znanih blagovnih znamk. Saj poznate rek, da se z denarjem ne da kupiti dobrega okusa. In to je res. V notranjost boste vdihnili duh razkošja s skromnejšimi sredstvi, a z lastno (bogato) domišljijo. Seveda je manj možnosti, da se zmotite, če vstopite v prodajno-razstavni center in kupite najdražje iz vsake kategorije, vendar vam to ne bo zagotovilo vrhunskega vzdušja, ko boste vse kupljeno postavili v prostor.

Luksuzna kopalnica
 
Kako v navadno kopalnico vdahniti kanček razkošja
 
Kopalnico torej uredite pametno in pustite domišljiji prosto pot. Do luksuzne kopalnice boste prišli tako, da boste sledili svojim instinktom, prepričani smo, da vam bodo pri tem pomagali naši praktični nasveti. Gremo v pustolovščino!
 
Za začetek, če želite resnično uživati ​​v kopalnici, mora biti ta - čista. Ko kopalnica zasije in vse v njej zasije, ne glede na to, kako je bila opremljena, se boste v njej počutili udobno tako vi kot vaši gostje. Če si želite olajšati delo, izberite viseče pohištvo (kopalne omarice in baze) in sanitarije (straniščna školjka), ker je pod njimi lažje čistiti. Dodaten bonus: viseče pohištvo in sanitarna keramika bosta vizualno razširila prostor.
 
Ko ste temeljito očistili kopalnico, se prepričajte, da je vse na dosegu roke. Ker vašim gostom ne bo udobno, če vas bodo morali poklicati, ker sta na roli ostala samo še dva toaletna papirja ... Rezervni zvitek toaletnega papirja naj bo vedno pri roki, na vidnem mestu.
 
Če pridejo gostje v vaš dom prespati, jim pustite dovolj mehkih brisač za roke, obraz in telo. Vsekakor mora biti kopalnica, ki stremi po imenu luksuza, vedno dobro založena s toaletnim papirjem, mili, brisačami, šamponi, kopelmi in geli za prhanje.
 
Druga pomembna značilnost luksuznih kopalnic: vedno lepo dišijo. Sicer pa bo "zaman vaš trud glasbenikov", bivanje v kopalnici, ki širi neprijetne vonjave odtokov, vlage ali umazanega perila, ki čaka na pranje, enako neprijetna izkušnja za vas in vaše goste. Zato poskrbite, da vaša kopalnica lepo diši; to lahko dosežete z dišečimi palčkami, osvežilci zraka, eteričnimi olji ali recimo na diskretnih mestih skritih blazinic, polnjenih s sivko.

Kopalnica
 
Ko je govora o lavandi, boste v privlačnih kopalnicah pogosto našli dišeča mila, proizvedena v majhnih serijah, dišeče masažne ploščice, »kopalne bombe« in podobna, nekoliko drugačna sredstva za vzdrževanje higiene. Vse to meče novo luč na vašo kopalnico in jo naredi drugačno od drugih.
 
Drug način, kako narediti kopalnico bolj razkošno, so kakovostne brisače. Ne varčujte z brisačami, saj je razlika v ceni med povprečno in resnično kakovostno brisačo relativno majhna, vtis, ki ga puščajo kakovostne brisače, pa je veliko močnejši.
 
Za konec pa še en trik, da svojo kopalnico približate najbolj luksuznim: na stene obesite umetniško delo ali reprodukcijo in poskusite najti prostor za rastlino ali dve.

Luksuzna kopalnica
 
Za tiste, ki želijo iti korak dlje
 
Poleg zgornjih trikov, ki lahko vsaki kopalnici pripeljejo vsaj do vonja in pridiha luksuznih kopalnic, je tu še nekaj nasvetov za novo oziroma kopalnico pripravljeno na preureditev. Za začetek razmislite o ploščicah. Ploščice so temelj vsake kopalnice, nekakšno platno, ki ga boste z barvanjem (beri: dekoriranjem) spremenili v mojstrovino. Priporočamo ploščice velikega formata (recimo 60x120), ker samodejno naredijo prostor bolj impresiven. Tudi v manjših kopalnicah vam ni treba skrbeti za velike formate, vendar je priporočljivo, da se z dizajnom ne »igrate« in se držite enobarvnih kombinacij.

Luksuzna kopalnica
 
Kar zadeva teksturo, ploščice v imitaciji marmorja ali kamna notranjosti dajejo posebno noto razkošja. Na srečo lahko danes kupite visokokakovostne ploščice v imitaciji marmorja in kamna, različnih izvedb in po ugodnih cenah ter tako svojo kopalnico v trenutku spremenite v pravo spa-zono. Če želite prihraniti denar, vam ni treba obložiti sten do stropa; namesto tega pobarvajte stene od želene višine do stropa v nežen siv odtenek. Siva barva daje kopalnici dozo umirjenosti in prefinjenosti, z njo ne morete zgrešiti.
 
Osrednji (in največji) element vsake kopalnice je kad. Če lahko za en izdelek porabite malo več denarja, ga porabite za kad. Samostoječa kad je idealna »vaba za poglede«, vzbuja duh starih časov, elegantne klasike. Kako veš, da si izbral pravega? Preprosto: če ste se »zaljubili na prvi pogled«, je to kad. Če drugi, bolj trezen pogled na vašo »ljubezen« razkrije, da je kad predraga, izberite cenovno ugodnejšo različico, a v tem stilu.

Luksuzna kopalnica
 
Luksuzna notranjost pogosto prinese nekaj nepričakovanega, nekaj izjemnega: kad, kos pohištva, ploščice zanimivega dizajna ... Presenetite se lahko. Takole: namesto standardne kopalniške baze poskusite najti tisto, ki izstopa od ostalih. Podobno je s kopalniškim pohištvom, radiatorji in stranišči v nepričakovanih barvah, vse to daje vaši kopalnici izrazito dozo individualnosti in elegance. Večje ogledalo poveča tudi vašo kopalnico, skrbno izbrani kopalniška galanterija pa lahko naredijo piko na "i" elegantno urejenih kopalnic.
 
Nazadnje bodite posebno pozorni na osvetlitev kopalnice; pogosto je ravno neustrezna osvetlitev razlog, da kopalnica ne sveti. Svetlobne naprave, vgrajene v spuščeni strop, in diskretna, strateško premišljena razsvetljava bodo vaši kopalnici vdahnili novo življenje.
 
Ne glede na to, ali se odločite za manjše postopke, da v kopalnico vdihnete praznični duh ali se odločite začeti novo leto v novi kopalnici, obvezno preverite bogato ponudbo v vseh trgovskih centrih Fero-Term, pa tudi v naši spletni trgovini.
 
Delite ta članek s prijatelj
Ogledani izdelki
Dodatki in vezani izdelki
{{item.FinalPriceToPay_print}}{{unitMeasure(item)}}
Skupaj
{{totalPrice}} DDV je vključen
Dostava na dom {{deliveryPrice}}, prevzem v poslovalnici 0,00 €.
Zaključite nakup Nadaljujte z nakupovanjem
Vsebino košarice pošlji na e-poštni naslov
Zatraži poziv
Pošalji košaricu