Ni vsak rojen za oblikovalca interierja, zato vam ponujamo varne rešitve za privlačno kopalnico s ploščicami.

dotsmodule-image

Vsak od nas je za nekaj nadarjen: nekdo lepo poje, nekdo zna prodati led Eskimom, nekdo je neustavljiv na športnem igrišču ... Toda nihče od nas ni nadarjen za vse. Ustvarjalnost je tudi talent, ki ga imaš ali ga nimaš. Če ste ustvarjalni, super za vas. Če niste, tudi s tem ni nič narobe.Ko boste prebirali članke o dekoraciji kopalnice, vam bodo vsi predlagali – da bodite kreativni. (Vemo, saj smo vam to predlagali tudi v naših blogih;) vsi svetujejo, da pustite domišljiji prosto pot, da v sebi prebudite umetnika, se počutite svobodno in ustvarite edinstven interier. Takšen nasvet je enostavno poslušati, če imaš domišljijo in si po duši umetnik – kaj pa, če nisi?
V tem primeru je najbolje igrati na varno. In igrati na varno pomeni izbrati ploščice, ki so privlačne in elegantne ter bodo prestale preizkus časa. Če niste prepričani v svoj oblikovalski talent, pozabite na igranje z različnimi vzorci, velikostmi ploščic in teksturami – ali pa se poigrajte, vendar po nasvetu tistih, ki vedo. Pravi poznavalci bodo vse te elemente združili, da bi resnično ustvarili edinstven dizajn, manj nadarjeni pa bi lahko naredili resno zmedo. In nočeš iti v kopalnico in se namrščiti, ko je vsega konec.

dotsmodule-image

Zato, da ohranite nasmeh na ustnicah, se držite nekaterih osnovnih zakonov. Kot smo zapisali, izberite ploščice, ki se pri oblikovanju lahko prilegajo več stilov, a kljub temu ohranijo elegantno noto in dvignejo celoten prostor na višjo raven. Takšne ploščice so v imitaciji marmorja. Iz zgodovine umetnosti vemo, da so najbolj znane zgradbe in najlepši kiparski deli antike izdelani iz marmorja, po katerem je ta material ostal izraz, povezan z luksuznimi interierji in eksterierji. Ploščice s teksturo marmorja so še danes med najbolj iskanimi, saj odražajo duh prefinjenosti in čistosti, bodisi sijajne ali matirane. Te ploščice se odlično prilegajo vsem modernim, pa tudi tradicionalnim ambientom. Če jih izberete, zagotovo ne boste zgrešili.

Ploščice v imitaciji marmorja lahko prinesejo nekaj nepričakovanega, s svojim dizajnom obogatijo vašo kopalnico. Takšni modeli so May Ceramics Strato in May Ceramics Fortuna, talne ploščice dimenzij 60x120 cm, sijajne glazure in srednje variacije tonov. Oba modela sta pravzaprav sodobna interpretacija marmorja, zato se odlično (dobesedno!) prilegata sodobnim ambientom kopalnic, dnevnih sob in kuhinj.

dotsmodule-image

Tako May Ceramics Strato kot May Ceramics Fortuna sta talne ploščice z dodatno kakovostjo. Verjamemo, da že veste, da lahko talne ploščice polagamo na steno (in stenskih ploščic, ki so bolj krhke, ne moremo polagati na tla). Praviloma so talne ploščice debelejše in bolj trpežne ter zato težje, s pravim lepilom pa jih lahko prilepimo tudi na steno. Kaj imaš od tega? Če z enakimi ploščicami obložite tako tla kot stene, bo soba videti vizualno večja. Ni se treba izogibati ploščicam večjega formata – zahvaljujoč dimenzijam bo manj fug, zaradi česar je kopalnica prostornejša. Tudi konci večjih ploščic običajno režejo naravnost, tako da so fuge tanjše. Lahko pa s ploščicami May Ceramics Strato in May Ceramics Fortuna obložite samo eno steno in jo tako dodatno poudarite – dovolj je, da tla in druge stene obložite z enobarvnimi ali ploščicami z zelo majhnimi variacijami tonov.

dotsmodule-image

Še ena ideja, ko gre za dimenzije: igrajte se z idejo, da na tla postavite ploščice večjih dimenzij, na steno pa ploščice iste serije, vendar manjših dimenzij. Ali pa postavite kvadratne ploščice (večje) na tla in pravokotne ploščice na stene (z dvema stranicama različnih velikosti). Vsekakor pa boste z igranjem s ploščicami iz iste serije, a različnih dimenzij in oblik ustvarili hkrati dinamičen in harmoničen prostor.

Razmislite lahko tudi o tem, kako položiti ploščice. Dinamiko lahko ustvarite tudi tako, da ploščic ne postavite v običajni razpored, z ravnimi zgornjimi robovi, ampak z majhnim "faznim premikom". Ustvarite "karo" ali kakšen podoben nepričakovan dizajn. (Če niste prepričani, kako bi to izgledalo, lahko izkoristite brezplačno storitev dekoracije kopalnice.)

Tekstura ploščic je lahko tudi učinkovit oblikovalski element, tako v modi kot pri notranjem oblikovanju. Nekatere serije ploščic združujejo ploščice s podobnim dizajnom, a različne teksture, zato je to še en način, da damo prostoru kontinuiteto, hkrati pa se stene in tla razlikujejo po teksturi.

dotsmodule-image

Če imate majhno kopalnico in niste ljubitelj enobarvne palete in imate raje igrive notranjosti, poskusite svojo ljubezen do barv malo »zadržati« in se omejiti na podrobnosti. Tla so idealna za kaj takega – lahko jih obložite s ploščicami z zanimivim dizajnom, nato pa uporabite preostanek kopalnice, vključno s stenami, da omilite vtis. Modeli ploščic, kot sta May Ceramics Mystic in May Murinni Glow Onix Grey, so idealni za takšno stvar. Recimo, da ste se odločili za večbarvne talne ploščice; v tem primeru izberite stenske ploščice veni od barv, ki jih najdete na talnih ploščicah. In izberite bolj nevtralno barvo, tako boste dosegli najboljši učinek.

S ploščicami v imitaciji marmorja vedno zmagate, saj njihov dizajn vedno daje prostoru »tisto nekaj«, elegantno noto, ki je ni mogoče ne opaziti. Zato preverite bogato ponudbo kakovostnih imitacije marmorja v naši spletni trgovini ali v našem prodajnem salonu. Veselimo se srečanja z vami!

NOVO NA NAŠEM BLOGU

Kuhinja

Vse, kar morate vedeti o keramičnih pomivalnih koritih

Izbira pravega pomivalnega korita igra ključno vlogo pri ustvarjanju funkcionalne in estetsko privlačne kuhinje.
Tukaj lahko izveste vse o keramičnih pomivalnih koritih, s poudarkom na njihovi vzdržljivosti, enostavnosti vzdrževanja in eleganci, ki jo vnesejo v tradicionalni kuhinjski slog.

Kopalnica

Zlata barva se vrača v kopalnico na velika vrata. Predstavljamo Vam, kako izbrati kopalniške elemente v zlati barvi in ​​okrasiti kopalnico z okusom

Akustični stenski paneli 

Dobrodošli v svetu neomejenih možnosti, kjer združita moči estetika in funkcionalnost! V tem blogu bomo raziskali akustične panele Voxort.

Kopalnica

Če boste upoštevali teh 5 pravil, boste kopalnico očistili hitreje in bolj učinkovito.