Povratak na Fero-term.si

Prijavite se na svoj račun

Prvič? Registrirajte se!

Kopalnica: prihranite in uredite!

Kopalnica: prihranite in uredite!

Ni nujno, da nova kopalnica stane veliko, da izgleda kot tiste na straneh kataloga - domišljija in izbira najboljših možnosti vam lahko prineseta novo kopalnico za manj denarja, kot ste mislili
 

Osvežitev dnevne sobe, jedilnice ali hodnika ni posebej zahtevna, naredimo jo tako, da po možnosti spremenimo barvo sten, dobimo kakšen nov kos pohištva ali preprosto spremenimo razporeditev pohištva v prostoru. Pri podobnih kopalniških osvežitvah se večinoma oklepamo glave – morda ne zaradi cene elementov, ampak se nam lasje na glavi dvigajo že ob misli na lomljenje ploščic, dviganje kadi, maltu, prah in ne možnosti uporabe kopalnice dlje časa.
 
Toda ta scenarij ni nujno videti tako, vaš film o novi kopalnici ima lahko srečen konec in veliko manj zaprašen zaplet, stroški »snemanja« pa ne smejo narasti v nebo. Še posebej, če se odločite obdržati obstoječe ploščice – v tem primeru lahko dobite atraktivno sodobno kopalnico že za 2.000,00 €.Začnite zgodbo s kopalniško bazo
 
Ko se lotite preurejanja stare ali opremljanja nove kopalnice, najprej pomislite na mesto, kjer boste v kopalnici najbolj prepričljivo preživeli – pred umivalnikom. In preden izberete pravi umivalnik, je čas, da izberete pravo kopalnico, na katero boste ta umivalnik postavili. Če želite prihraniti, razmislite o kopalniški bazi z vgrajenim umivalnikom in predali – s tem boste zagotovili tudi dovolj prostora za shranjevanje, zato se boste morda izognili nakupu posebne omarice. Tako rešitev 3 v 1 najdete v bogati ponudbi izdelkov Concepto +, ki ponuja kopalniške baze, garniture, omare in ogledala ter kopalniško razsvetljavo. Morda vas bo navdušilo viseča kopalniška baza Concepto+ Una 100 iz masivnega lesa ali pa viseča baza Concepto+ Ena 75 iz lakiranega MDF, s keramičnim umivalnikom in dvema predaloma z mehkim zapiranjem. Če je prihranek na prvem mestu, potem razmislite o nakupu enega od kopalniških kompletov, ki vključuje kopalniško bazo, umivalnik, ogledalo in osvetlitev.Če ste ljubitelj minimalističnega sloga, boste morda želeli stenski umivalnik, brez kopalniške baze. Če ga povežete s primerno armaturo za umivalnik, dobite zmagovalno kombinacijo, ki bo videz vaše kopalnice dvignila na višjo raven. Dodatne točke si prislužite za privlačno kopalniško ogledalo in ustrezno osvetlitev nad umivalnikom.Prostor za kopanje i tuširanje
 
Ko ste uredili prostor za umivanje rok in umivanje, je čas, da se znebite tudi prostora za tuširanje. Klasična različica vključuje tuš in kot nadgradnjo tuš. Tuš kadi so lahko globlji ali plitvi, odvisno je od vas, kaj želite in kaj vam je bolj všeč. V zadnjih letih so vse bolj priljubljene prhe, ki jih od ostale kopalnice loči le steklena stena. Takšne prhe izgledajo izjemno elegantno, naredijo kopalnico vizualno večjo in naredijo kopalnico izjemno moderno. Primer takšne moderne stene je Voxort Blue TS 100, samostoječa tuš stena iz prozornega kaljenega stekla debeline 8 mm in kromiranih profilov. Steklene stene lahko dobite v različnih velikostih, lahko pa jih izdelate tudi po naročilu, tako da bo vaš prostor resnično edinstven. Poleg dimenzij lahko izbirate tudi debelino in vrsto stekla (prozorno, obarvano ali z vzorcem).Tuš stene so običajno postavljene na izjemno plitve tuš kade, ki so globoke le nekaj centimetrov, ali pa na kopalne kadi, ki so dvignjene nad ploščice, iz katerih zaradi majhnega naklona priteka voda. Če želite biti resnično v trendu, se boste morda odločili za vgradno kopalno kad. Gre za minimalističen koncept – tuš kabine so namesto iz tuš kabin, vrat in stranic običajno sestavljene le iz steklene stene, medtem ko voda teče po kanaleti( talni odtok), vgrajenem v keramična tla. Takšni tuši so idealni za majhne prostore, hkrati pa dajejo kopalnici prefinjen videz, ker se ploščice naravno nadaljujejo v prostor za tuširanje.
 
Ko izberete obliko tuša, je čas, da se odločite, ali se želite tuširati brez rok. Če želite, boste izbrali nadglavno prho za tuširanje. Je podaljšek, ki omogoča maksimalno uživanje pod tušem, saj je pritrjen nad glavo in ne zahteva uporabe rok – na vas je, da stojite pod sproščujočim curkom vode in uživate. Kako izgleda, lahko preverite tako, da si ogledate nadglavno prho Voxort New, elegantnega dizajna in s šobami Easy Clean za enostavno vzdrževanje. Če ste za "natančnejšo" prho, boste izbrali klasično tuš ročko, kot je model Voxort Brea.In za konec, pika na "i"
 
Poleg umivalnega bloka in prhe nujne potrebe zaokrožujeta straniščna školjka in splakovalnik. Ko gre za straniščne školjke, je pred izbiro prave školjke pomembno vedeti, ali se boste odločili za klasični ali podometni splakovalnik. Slednji so bolj elegantni in skoraj nevidni, medtem ko so klasični splakovalniki nekoliko cenejša rešitev. Vsekakor je pri izbiri straniščne školjke morda bolje izbrati visečo različico, saj bo površina kopalnice zaradi prostih tal videti večja, vzdrževanje kopalnice pa bo lažje.
 
Kopalniški dodatki, ne glede na to, ali jih kupite v kompletu ali posamezno, so odličen način, da za malo denarja naredite kopalnico še bolj elegantno. Ona je dobesedno točka na "in" lepo urejenih kopalnicah.
 
Preden pa temu naredite konec, poglejte še enkrat akcijsko ponudbo in artikle v naši spletni trgovini - prepričani smo, da boste našli še cenejšo možnost za svojo kopalnico!

 
Delite ta članek s prijatelj
Ogledani izdelki
Dodatki in vezani izdelki
{{item.FinalPriceToPay_print}}{{unitMeasure(item)}}
Skupaj
{{totalPrice}} DDV je vključen
Dostava na dom {{deliveryPrice}}, prevzem v poslovalnici 0,00 €.
Zaključite nakup Nadaljujte z nakupovanjem
Vsebino košarice pošlji na e-poštni naslov
Zatraži poziv
Pošalji košaricu