Povratak na Fero-term.si

Prijavite se na svoj račun

Prvič? Registrirajte se!

Kopalnica, različica 2022

Kopalnica, različica 2022

Novi trendi v dekoraciji kopalnic prinašajo privlačne spremembe v vaš najljubši prostor v domu

Kopalnica je po mnenju strokovnjakov najbolj obiskan prostor v vsakem domu poleg kuhinje. Ko vstopimo v kopalnico in za seboj zapremo vrata, je kot da smo vstopili v svet, kjer veljajo druga pravila – v svet, kjer je vse po našem. Ko kupujete stanovanje ali hišo, naletite na kopalnico, ki ni ravno »vse po vašem«, zato si zagotovo želite nekaj spremeniti. Podobno je s kopalnico, ki je že dolgo niste spreminjali - ja, umivalnik, straniščna školjka in ko še služijo svojemu namenu, a to je daleč od tega, kar si resnično želite, ko gre za dizajn.
 
Dobra novica: tako kot lahko z določenimi spremembami osvežite svojo kuhinjo ali dnevno sobo, tudi vaša kopalnica že desetletja ni obsojena na enak videz. Če ste se odločili dvigniti lastno kopalnico na »višjo raven« in jo želite urediti po najnovejših trendih, ste se odlično odločili – na nas je, da vam predstavimo trende in vam pomagamo pri ustvarjanju kopalnice. zaslužiš si!

Kopalnica
 
Popolnoma drugačna od ostalih
 
Pri dekoriranju kopalnic se trendi iz leta v leto spreminjajo. Vsakemu je skupna osnovna estetika, saj si vsi želimo, da bi naša kopalnica izgledala privlačno, vendar se je v zadnjih letih fokus od videza kopalniškega pohištva in sanitarne keramike premaknil na funkcionalnost in zmožnost ustvarjanja specifičnega "spa" vzdušja. To konkretno pomeni, da je pomemben sam videz, pomemben pa je tudi celoten vtis, vzdušje, ki ga kopalnica izžareva.
 
In vaša kopalnica, trdijo trendseterke, bo zasijala v polnem sijaju le, če za trenutek pozabite na "ziheraške" nastavitve. Kaj točno to pomeni? Najprej pomeni biti drznejši. Ne ciljajte na copy-paste dizajn, ki bo vašo kopalnico spremenil v eno najbolj ljubkih, sterilnih kopalnic v vrsti – bodite pogumni, drzni, izberite ploščice, sanitarije in kopalniško pohištvo, ki bodo povzdignili vašo kopalnico.na raven!
Ko gre za ploščice, pomeni izbirati vzorce, ki niso nevtralni in »nevidni«, temveč tiste, ki izstopajo, imajo karakter. Lep primer so ploščice iz serije May Murinni Sugar Effect Terazzo, ki se za svoj dizajn ne opravičujejo nikomur: so drzne, privlačne in nikogar ne bodo pustile ravnodušnega. Poleg tega, da bo pritegnila oko, vas bo njihova površina pritegnila, da jo boste občutili pod prsti. Te ploščice so v imitaciji kamna, polsijajne barve in zmernih tonov, izdelane iz glaziranega porcelana in ravnih rezanih (ratificiranih) robov, kar omogoča polaganje z minimalno fugirno maso. Njihov igriv dizajn bo ustvaril resnično zanimivo zgodbo v vaši kopalnici.
 
S temi ploščicami lahko poudarite detajle ali z njimi obložite eno od sten. Poleg teh ploščic so v trendu tudi ploščice velikega formata, predvsem tiste v drznejših imitacijah marmorja, kamna in lesa.

Kopalniška galanterija
 
Velika vrnitev kopalniške galanterije
 
Eden od trikov, da kopalnica postane bolj luksuzna, je uporaba dražjega tekstila, kot so brisače in kopalniške preproge. Kakovostna brisača bo zagotovo polepšala videz kopalnice in pokazala, da ima tisti, ki jo je izbral, okus, a ne pozabite na podrobnosti – naj vas stojalo za brisače preseneti! Letošnji velik trend je vračanje zlatih detajlov v kopalnico – dolgo časa je bila zlata barva (nepošteno) izgnana iz kopalnice, zdaj pa se je vrnila na velika – kopalniška – vrata.

Kopalnica
 
Zlato je lahko v vaši kopalnici prisotno kot detajl, na primer subtilno stojalo za brisače Voxort 4000 Gold ali toaletna ščetka Voxort 8000 Gold. Lahko ste kreativni in v fugirno maso Mapei Glitter Gold vmešajte lističe zlata, po kateri bodo fuge med vašimi ploščicami diskretno zasijale. A ni vam treba razmišljati o tem, lahko ste še bolj drzni in se odločite za kaj bolj specifičnega, kot je umivalnik Concepto Bell 46.5 zlate ali Concepto Bell Tamba površinski umivalnik iz rožnatega zlata.
 
Vsekakor pa se na oder vračata barvi roza in rumenega zlata, s pretvezo, da postanejo moderna klasika.

Kopalnica
 
Popolna spa izkušnja v vaši kopalnici
 
Kot smo pisali, opremljanje kopalnice ni več namenjeno impresioniranju »naključnega popotnika«, temveč pričaranju uporabniku vzdušje vrhunskega zdraviliškega mesta za sprostitev – nekakšnega zasebnega term. Walk-in različice tuša, kjer ploščice in tuš kanalete nadomeščajo klasične tuš kabine in tuš kade, letos še močneje lomijo. Ker res ni boljšega načina za tuširanje po napornem dnevu polnem obveznosti, ki ga od ostale kopalnice loči le steklena stena za tuš kabino, pod sproščujočim curkom tuša pa dobesedno čutiš, kako se mišice sprostijo in vse težave uhajajo po telesu in izginejo.

Kopalniški trendi
 
Trendi nakazujejo, da ta »spa občutek« izboljšate tako, da v kopalnico – predvsem pa v prostor za tuširanje – postavite zeleno rastline, ki se dobro odzivajo na veliko vode. To je preprost trik, s katerim bo vaša kopalnica še bolj privlačna, a bo tudi vaš prostor popestrila.
 
Tuširanje je v trendu, še posebej, če lahko svoj prostor za tuširanje dopolnite s tuš steno v industrijskem slogu. Takšni so modeli tuš stene Voxort Pro Stripe, široki od 80 do 120 centimetrov. Izdelana iz prozornega kaljenega stekla in mat črnih profilov, je modernega dizajna, s profili, ki spominjajo na okna, modeli te tuš stene so idealni za ustvarjanje industrijskega sloga v ambientu vaše kopalnice.
 
Kopalnica

Temnejše je bolj moderno
 
Temnejši toni se tudi to sezono izkazujejo kot popoln hit. Začelo se je z detajli, kot je kos kopalniške galanterije, nato so se pojavili prvi črni tuš kadi, kopalniški radiatorji so potemnili, sčasoma pa so stene in tla po zaslugi serije kakovostnih ploščic v črni barvi postala črna. Ta trend se nadaljuje tudi letos, danes boste našli čudovite kose črne sanitarne keramike, kot je nadgradni umivalnik Concepto Bell 46.5, ki se bo odlično prilegal v vsako kopalnico, ali pa fenomenalne viseče straniščne školjke Concepto Brilla Rimless Black mat črne barve .
 
Ko gre za črno, ji še vedno najbolj pristaja minimalističen ambient, zato razmislite o združevanju črnih kosov sanitarne keramike in kopalniškega pohištva z velikimi ploščicami v imitaciji marmorja, lesa ali kamna.

Sanitarna oprema
 
Naj sanitarije visijo!
 
V kopalnici so vse bolj priljubljeni tudi viseči elementi. Prosta tla namreč niso samo bolj priročna za čiščenje, temveč tudi vizualno povečajo vašo kopalnico. Zato resno razmislite o namestitvi vašega novega črnega umivalnika na klasično ali visečo kopalniško bazo, kot je model viseče kopalniške baze Concepto + Smooth Steel 80, zasnovan za nadgradne umivalnike.
 
Na steno se da prestaviti skoraj vse, od straniščne školjke do kopalniške omarice za shranjevanje brisač in raznih potrebščin. Stene kopalnice pa lahko naredite še bolj privlačne, kopalnico pa bolj razkošno, če jih uporabite za postavitev reprodukcij umetniških slik, dizajnerskih plakatov ali fotografij lastne družine. Poleg tega, da bo vaša kopalnica bolj zanimiva in lepša, boste iz nje odstranili avro »higienske sobe« in jo spremenili v skoraj naraven podaljšek dnevne sobe.
Delite ta članek s prijatelj
Ogledani izdelki
Dodatki in vezani izdelki
{{item.FinalPriceToPay_print}}{{unitMeasure(item)}}
Skupaj
{{totalPrice}} DDV je vključen
Dostava na dom {{deliveryPrice}}, prevzem v poslovalnici 0,00 €.
Zaključite nakup Nadaljujte z nakupovanjem
Vsebino košarice pošlji na e-poštni naslov
Zatraži poziv
Pošalji košaricu