Povratak na Fero-term.si

Prijavite se na svoj račun

Prvič? Registrirajte se!

Kopalnica v trendu: atraktivna i urejena

Kopalnica v trendu: atraktivna i urejena

Stran od očes in vedno pri roki - to bi moral biti moto organiziranja brisač, kozmetike, detergentov in vsega drugega, kar je v eni kopalnici. Na srečo so nam novi trendi na področju oblikovanja kopalnic naklonjeni in kopalnice naredijo bolj privlačne, a tudi bolj organizirane in urejene

Star pregovor svetuje, da če res želite spoznati osebo, pokukajte v njegovo kopalnico, da bi veliko tega izvedeli. Kopalnica je prostor, ki jo uporabljamo vsak dan, ki mora biti hkrati funkcionalna in reprezentativna. Vsi si želimo imeti v kopalnici vse na dosegu roke: brisačo in šampon ter zobno ščetko in dezodorant. Pa vendar ne želimo, da bi vsi ti predmeti pokrivali vse ravne površine v kopalnici, tako da bi naši gostje mislili, da smo neurejeni. Zato je prioritet urejena in funkcionalna kopalnica, imeti moramo vse, kar potrebujemo med vsakodnevnimi higienskimi rituali, hkrati pa želimo, da je vse lepo shranjeno v skladiščnem prostoru.
 
Moderni umivalniki in armatura

Na srečo gredo novi trendi pri dekoraciji kopalnic v to smer: ponujajo kakovostne rešitve za shranjevanje vseh potrebnih stvari - v slogu! Pojdimo po vrsti ...

Moderna kopalnica
 
Izkoristite vsak prostor
 
Letos je eden vodilnih trendov pri dekoraciji kopalnic uporaba črne barve: stranišča, kopalniško pohištvo, kopalne kadi ... vse to lahko danes dobite v spodobni črni barvi. Črni kosi pohištva, armature ali samo okvirji kopalniških ogledal učinkovito spremenijo celotno vizualno identiteto kopalniškega prostora in jo naredijo bolj dodelano in elegantno. Osnove za kopalnice niso nobena izjema, saj so nekakšen temelj vsake funkcionalne in okolju všečne kopalnice. Dober primer tega trenda je viseča kopalniška baza Concepto + Smooth Steel 80 s keramičnim umivalnikom. Konstrukcija te harmonične baze je izdelana iz visokokakovostnega jekla, plastificiranega v mat črni barvi. Ker ta baza nima vrat ali stranic, se bo učinkovit dizajn diskretno prilegal kopalnicam industrijskega oblikovanja in dal prostoru edinstven značaj.
 
Če se odločite za to bazo in polico Concepto + Smooth Steel Oak Gold 80, boste dobili dodaten koristen prostor za shranjevanje. Ta polica je izdelana iz iverne plošče, obrobljene z ABS-om, z vzorcem lesa Oak Gold. Kar je super, saj boste z namestitvijo v prostor kopalnice uporabili še en vroč trend - videz kopalnice boste približali slogu Modern Farmhouse, kombinaciji sodobnih oblik in materialov s podeželsko toplino in naravno teksturo lesa. Priljubljenost tega hibridnega sloga hitro narašča, morda zaradi dejstva, da popolnoma združuje visoko tehnologijo današnjega časa in nostalgični duh nekaterih preteklih časov.

Moderna kopalnica
 
V ta trend se uvršča tudi serija sodobnih kopalniških baz Concepto + Luna s keramičnim umivalnikom, zahvaljujoč odprtemu konceptu in dejstvu, da je narejena iz tikovega furnirja. Poleg privlačnega videza ponuja ta baza tudi veliko prostora za odlaganje pod umivalnikom.

Moderna kopalnica
 
Veliki “come back” velikih predalov
 
Še en trend pri opremljanju kopalnic gre z roko tistim, ki imajo radi vse urejeno in na dosegu roke – kopalniške baze velikih predalov se vračajo na velika vrata. Predali vam omogočajo, da drobne stvari, ki jih potrebujete, pospravite v predal in jih tako vizualno očistite.
Primer takšne baze je Concepto + Smooth Oak 100, v velike predale te viseče baze z umivalnikom iz umetnega marmorja boste lahko shranili veliko higienskih potrebščin in kozmetike. Frontni del in ohišje sta izdelana iz furniranega svetlega hrasta MDF, kar zagotavlja najvišjo možno odpornost na vlago. Oba oversized predala te baze sta opremljena z mehanizmi za mehko zapiranje (soft close), oblikovalska točka na 'i' pa so kovinski kromirani ročaji.

Moderna kopalnica
 
Če so vam ravne površine bolj všeč kot ročaji, je naše priporočilo kopalniška baza Concepto + Ideal. Mehanizmi mehkega zapiranja zagotavljajo tiho zapiranje, ohišje in frontni del iz iverne plošče, obrobljene z ABS, v beli izvedbi visokega sijaja pa zagotavlja privlačen videz.
 
Moderna kopalnica

" Ogledalce, ogledalce, na steni povej "
 
Ogledalo in dobra razsvetljava sta nujni v vsaki kopalnici, letos pa je na njih poseben poudarek. V trendu so ogledala nenavadnih oblik, ki odstopajo od običajnih pravokotnih. Primer takega ogledala je Concepto + Chatelle Black 80, kopalniško ogledalo okrogle oblike s tankimi robovi. Ko gre za razsvetljavo, letos oblikovalci priporočajo uporabo več svetlobnih teles, s katerimi lahko ustvarite edinstveno vzdušje.

Moderna kopalnica
 
Dobro je slediti trendom, včasih pa jih je še bolje združiti. No, na primer izberite kopalniško omarico z ogledalom in osvetlitvijo. Torej ste naenkrat elegantno rešili tri težave - zagotovili ste kakovostno ogledalo, učinkovito osvetlitev in dodaten prostor za shranjevanje! Viseče kopalniške omarice Concepto + Kiara bi vas lahko prijetno presenetile s svojim videzom in praktičnostjo: na nastavljive police boste lahko shranili (in skrili pred očmi) vse, kar potrebujete, izberete pa lahko tudi različico z dvema ali tremi vrati z ogledali. Omarice Kiara vključujejo tudi LED osvetlitev z močjo 7,2 W in vedno je potrebna praktična vtičnica. Harmonične površine omarice Kiara bodo poleg praktičnosti omogočile, da se popolnoma prilega preostalemu kopalniškemu pohištvu in sanitarni keramiki, kar bo ustvarilo tekoč dizajn - še en velik trend v letošnjem letu.
 
Moderna kopalnica

Malenkosti, ki naredijo razliko
 
Oblikovalci kopalniškega pohištva in kopalniške opreme letos niso pogrešali niti najmanjših podrobnosti - pravzaprav so nas opozorili, da majhne stvari delajo razliko. Tako lahko s pravilno uporabo kosa kopalniških dodatkov slog vaše kopalnice obrnete na glavo, jo naredite modernejšo in kopalnico bolj funkcionalno. Ponazorimo to na primeru: če svojo kopalnico obogatite z Voxort 4000 Gold s serijo kopalniških dodatkov, lahko prostor sterilnega dizajna spremenite v spodobno opremljeno notranjost. Gre za vrsto galanterije (obešala za brisače, držala za brisače, držala za toaletni papir) iz medenine, privlačne zlate barve (še en letošnji trend). Enako učinkoviti so kosi dodatkov Voxort 4000 Rose Gold, še bolj zanimive barve roza zlata.
 
V paleti Voxort 3600 so med drugim vedno dobrodošle kopalniške police, prav tako tudi serija Voxort 4000 Chrome.
 
***
 
5 TRIKOV ZA DODATNI PROSTOR ZA SKLADIŠČENJE
 
1. IZKORISTITE KOPALNIŠKA VRATA
Priskrbite si obešalnike, ki jih lahko obesite na vrata kopalnice, služila bodo kot brisače. Dobro je tudi, da nad vrata kopalnice namestite polico, na katero lahko položite dodatne zvitke toaletnega papirja ali kozmetike, ki jo uporabljate redkeje.
 
2. NAMESTITE POLICE NAD SPLAKOVALNIKOM
Strokovnjaki pravijo, da je prostor nad splakovalnikom najmanj izkoriščen. Izkoristite ga tako, da postavite kopalniške police.
 
3. ORGANIZIRAJTE KOZMETIKO V PREDALIH
Prostor v velikih predalih kopalniških baz je pogosto zasut s steklenicami in škatlami kozmetike, zato na koncu ne veste, kje je kaj. Zato vzemite prozorne plastične škatle in organizirajte kozmetiko, da ne boste izgubljali časa z iskanjem.
 
4. IZKORISTITE VSAK KOT
In dobesedno. Kupite ali izberite po meri izdelano večstopenjsko vogalno polico, tako da boste dobili veliko uporabnega prostora za shranjevanje. Dobro bi bilo, če bi bila polica izdelana iz materiala, odpornega proti vlagi.
 
5. NAMESTITE DRŽALO ZA SUŠILNIK ZA LASE
Kolikokrat vam je vroč sušilnik za lase padel na tla? Bodite praktični: vzemite držalo za te pripomočke (odporen na visoke temperature) in ga pritrdite na steno blizu ogledala.
Delite ta članek s prijatelj
Ogledani izdelki
Dodatki in vezani izdelki
{{item.FinalPriceToPay_print}}{{unitMeasure(item)}}
Skupaj
{{totalPrice}} DDV je vključen
Dostava na dom {{deliveryPrice}}, prevzem v poslovalnici 0,00 €.
Zaključite nakup Nadaljujte z nakupovanjem
Vsebino košarice pošlji na e-poštni naslov
Zatraži poziv
Pošalji košaricu