Bodimo realni: kul, minimalistične kopalnice velike kvadrature izgledajo lepo na straneh kataloga, a večina od nas želi pod nogami občutiti topel dotik mehke kopalniške preproge. Kopalnica je prostor, kjer smo pogosto bodisi bolj ohlapno oblečeni bodisi popolnoma goli, zato želimo, da je ta prostor topel, a tudi urejen tako, da daje vtis topline. In to bomo dosegli, če v notranjost kopalnice vdihnemo življenje, če oživimo tla in stene s tekstilom, rastlinami, slikami ...

Kopalniška preproga je prva obrambna linija pred mrazom in dolgčasom. Običajno jo postavimo pred umivalnik in kopalno kad, torej na mesta, kjer smo pogosto bosi. Kajti ni hujšega občutka kot stopiti iz kadi neposredno na mrzle ploščice; kopalniška preproga uspešno odpravi ta neprijeten trenutek. Poleg te praktične naloge mora dobra kopalniška preproga izpolnjevati še nekaj drugih nalog. Eden najpomembnejših je zagotoviti topel naslon za noge, ki pa mora biti odporen proti zdrsu. Statistike kažejo, da se največ nesreč v gospodinjstvih zgodi v kopalnicah, najpogosteje pa se zgodijo zaradi zdrsa na mokrih tleh. Zato je pomembno, da kopalniška preproga zagotavlja stabilno, nedrsečo površino.

 Enako pomembno je, da material, iz katerega je izdelana kopalniška preproga, učinkovito absorbira vlago. Voxort 6500 Beige 60x90 je odličen primer funkcionalne in privlačne kopalniške preproge. Zahvaljujoč dejstvu, da je izdelana iz kakovostnega bombaža z dolgimi nitmi - zaradi česar je material mehkejši in bolj trpežen - bo ta preproga ohranila svojo prvotno obliko in videz še vrsto let. Poleg tega bo mehak in prožen bombaž vašim nogam zagotovil toplo in varno podlago. Ta ročno tkana preproga izjemno hitro vpija vodo, a se prav tako hitro suši. Dodatna prednost: zahvaljujoč strukturi tkanja vam ni treba skrbeti, da bi v kopalnici pustili naborke, lahko pa jo perete v pralnem stroju pri temperaturi do 30°C.

Najpogostejše dimenzije kopalniških preprog so 50x60, 50x80, 60x90 in 60x100 centimetrov – ravno dovolj, da vam in vašim družinskim članom zagotovimo vedno tople noge.