Povratak na Fero-term.si

Prijavite se na svoj račun

Prvič? Registrirajte se!

Kopalniška preproga: Samo za ta (topel) občutek

Kopalniška preproga: Samo za ta (topel) občutek

Razvajajte svoja stopala in postavite toplo kopalniško preprogo pred umivalnik ali kad

Bodimo realni: kul, minimalistične kopalnice velike kvadrature izgledajo lepo na straneh kataloga, a večina od nas želi pod nogami občutiti topel dotik mehke kopalniške preproge. Kopalnica je prostor, kjer smo pogosto bodisi bolj ohlapno oblečeni bodisi popolnoma goli, zato želimo, da je ta prostor topel, a tudi urejen tako, da daje vtis topline. In to bomo dosegli, če v notranjost kopalnice vdihnemo življenje, če oživimo tla in stene s tekstilom, rastlinami, slikami ...

Kopalniška preproga
 
Kopalniška preproga je prva obrambna linija pred mrazom in dolgčasom. Običajno jo postavimo pred umivalnik in kopalno kad, torej na mesta, kjer smo pogosto bosi. Kajti ni hujšega občutka kot stopiti iz kadi neposredno na mrzle ploščice; kopalniška preproga uspešno odpravi ta neprijeten trenutek. Poleg te praktične naloge mora dobra kopalniška preproga izpolnjevati še nekaj drugih nalog. Eden najpomembnejših je zagotoviti topel naslon za noge, ki pa mora biti odporen proti zdrsu. Statistike kažejo, da se največ nesreč v gospodinjstvih zgodi v kopalnicah, najpogosteje pa se zgodijo zaradi zdrsa na mokrih tleh. Zato je pomembno, da kopalniška preproga zagotavlja stabilno, nedrsečo površino.

Kopalnica
 
Enako pomembno je, da material, iz katerega je izdelana kopalniška preproga, učinkovito absorbira vlago. Voxort 6500 Beige 60x90 je odličen primer funkcionalne in privlačne kopalniške preproge. Zahvaljujoč dejstvu, da je izdelana iz kakovostnega bombaža z dolgimi nitmi - zaradi česar je material mehkejši in bolj trpežen - bo ta preproga ohranila svojo prvotno obliko in videz še vrsto let. Poleg tega bo mehak in prožen bombaž vašim nogam zagotovil toplo in varno podlago. Ta ročno tkana preproga izjemno hitro vpija vodo, a se prav tako hitro suši. Dodatna prednost: zahvaljujoč strukturi tkanja vam ni treba skrbeti, da bi v kopalnici pustili naborke, lahko pa jo perete v pralnem stroju pri temperaturi do 30oC.

Kopalnica
 
Najpogostejše dimenzije kopalniških preprog so 50x60, 50x80, 60x90 in 60x100 centimetrov – ravno dovolj, da vam in vašim družinskim članom zagotovimo vedno tople noge.
 
Kopalniške preproge lahko namestite na vse vrste tal, vendar obstaja različica, ki vam bo še posebej všeč: kopalniška preproga v kombinaciji s talnim gretjem! Poleg tega, da je splošen vtis toplote v kopalnici v tem primeru najboljši, je pri talnem gretju vse kar morate storiti, da pritisnete gumb »vklop« – stvar je tako preprosta! Ne glede na to, ali se odločite za električno ali toplovodno (hidravlično) talno ogrevanje, bo kopalniška preproga na topli talni površini naredila mrzla zimska jutra znosnejša in vaše življenje boljše. Če nimate talnega gretja, boste kopalniško preprogo enostavno in hitro posušili na električnem grelniku brisač, kot je na primer Terma Calore 860/530 ali kateri koli model kopalniškega radiatorja.

Kopalnica
 
Vsekakor pa bo kakovostna kopalniška preproga naredila vaše bivanje v kopalnici prijetnejše, sam prostor pa vizualno privlačnejši. V naši spletni trgovini najdete pestro izbiro kopalniških preprog vseh barv in velikosti, če pa jih želite pred nakupom začutiti pod prsti, obiščite eno od trgovin Fero-Term!

Kopalnica
Delite ta članek s prijatelj
Ogledani izdelki
Dodatki in vezani izdelki
{{item.FinalPriceToPay_print}}{{unitMeasure(item)}}
Skupaj
{{totalPrice}} DDV je vključen
Dostava na dom {{deliveryPrice}}, prevzem v poslovalnici 0,00 €.
Zaključite nakup Nadaljujte z nakupovanjem
Vsebino košarice pošlji na e-poštni naslov
Zatraži poziv
Pošalji košaricu