Povratak na Fero-term.si

Prijavite se na svoj račun

Prvič? Registrirajte se!

Najnovejši trendi v opremljanju kopalnic

Najnovejši trendi v opremljanju kopalnic

Vaša kopalnica ne sme biti le "ena izmed mnogih". Z okrasitvijo kopalnice ustvarite sproščajoče vzdušje in jo spremenite v proctor, ki izžareva vašo osebnost

To vemo iz lastnih izkušenj, vendar so strokovnjaki prišli do enakega zaključka. Skoraj v vsakem domu je kopalnica prostor v katerem imamo največ zasebnosti. Ko vstopimo v kopalnico in zapremo vrata za seboj je kot, da smo vstopili v svet, kjer obstajajo pravila-v svet kjer je vse po našem.

Moderna kopalnica

To se je izkazalo za resnično zlasti v zadnjem letu, ko smo bili zaradi pandemije prisiljeni preživeti še več časa doma. Ko smo se morali s silo razmer zapreti med svoje štiri stene, smo začeli intenzivneje razgledovati in opazovati stvari, ki jih sicer ne bi opazili. Rezultat je večje število manjših ali večjih prenov. In, igani ste, kopalnica je na samem vrhu prioritetev. Mnogi od nas sose spraševali, kako narediti ta prostor še bolj udoben za bivanje.
 
Kajti, če so nas ti časi česa naučili, potem ni vredno varčevati s seboj in ljudmi, ki jih imamo radi.
 
In tako ste se odločili, da svojo kopalnico dvignete na višjo raven in jo želite okrasiti v skladu z najnovejšimi trendi. Dobro ste se odločili. Na nami je, da vam predstavimo trende in vam pomagamo ustvariti kopalnico, ki si jo zaslužite!

Moderna talna ploščica

Prvo pravilo: Bodite pogumni!

Ko gre za okrasitev kopalnic, se trendi spreminjajo iz leta v leto. Vsem je znano nekaj osnovne estetike, saj si vsi želimo, da bi bila naša kopalnica videti privlačna, vendar se je v zadnjih letih poudarek premaknil z videza kopalniškega pohištva in sanitarne keramike na funkcionalnost ter sposobnost ustvarjanja določenega "spa" vzdušja. To konkretno pomeni, da je pomemben že sam videz,  a pomemben pa je tudi splošni vtis, vzdušje, ki ga izžareva kopalnica.
 
Vaša kopalnica bo, trdijo trendseterji, zasijala v polnem sijaju le, če boste na trenutek pozabili na "ziheraške" postavke. Kaj natančno to pomeni? Kot prvo, to pomeni, da bodite pogumnejši. Ne prizadevajte si za obliko, ki je "copy-paste različica, ki bo vašo kopalnico spremenila v eno izmed ljubkih sterilnih kopalnic. Bodite pogumni, izberite ploščice, sanitarije in kopalniško pohistvo, ki bo dvignil nivo vase kopalnice!

STENSKA DEKORATIVNA PLOŠČICA

Ko se gre za ploščice, to pomeni izbiro vzorcev, ki niso nevtralni in "nevidni", ampak tiste, ki izstopajo in imajo karakter. Lep primer so ploščice iz serije May Ceramics Clinker, ki se s dizajnom nikomur ne opravičujejo zaradi svoje zasnove. So drzne, privlačne in nikogar ne bodo pustile ravnodušnega. Poleg tega, da bodo privlekle pogled, vas bo njihova površina pritegnila, da jo boste čutili pod prsti. Enobarvne mat ploščice izstopajo z zanimivo teksturo. Plčoščice Cape Bronze, Cape Dark in Cape Snow s svojo 3D strukturo pa ustvarijo zares zanimivo zgodbo.

STENSKA DEKORATIVNA PLOŠČICA

Dekorativne ploščice kot je serija Clinker, je še vedno treba uporabljati zmerno. Dovolj je poudariti detajle ali z njimi obložiti eno od sten. Poleg teh ploščic so v trendu ploščice velikega formata, zlasti tiste v bolj drznih izvedbah imitacije marmorja, kamna in lesa.

MODERNO DRŽALO ZA BRISAČO

Razstavite družinski zaklad

Eden od trikov, kako narediti kopalnico bolj razkošno, je uporaba dražjega tekstila kot so brisače in kopalniške preproge. Kakovostna brisača bo zagotovo povzdignila videz kopalnice in pokazala, da ima oseba, ki jo je izbrala, okus, a ne pozabite na podrobnosti. Naj stojalo za brisače, preseneti! Letošnji veliki trend je vračanje zlatih detajlov v kopalnico. Zlata barva je bila dolgo časa (neopravičeno) pregnana iz kopalnice, zdaj pa se ponovno vrača na velika kopalniška vrata.

Moderni obešalnik

Zlato je lahko v vaši kopalnici prisotno kot detajl, na primer nežno stojaloza brisače Voxort 4000 Gold ali straniščna ščetka Voxort 8000 Gold. Lahko ste kreativni in v fugirno maso Mapei Glitter Gold vmešate zlate liste, kjer se bodo fuge med ploščicami diskretno zasijale. Na tem vam se ni več potrebno zadržati, lahko ste še bolj pogumnejši in se odločite za kaj bolj specifičnega kot sta umivalnika Concepto Bell 46,5 in Concepto Bell 42.
 
Vsekakor se zlato vrača na oder, da postane moderna klasika.

Moderna kopalnica

Samo za tisti "spa" občutek
 
Kot smo napisali, opremanje kopalnice ni več namenjeno temu, da bi navdušilo slučajnega popotnika, temveč da pričara vzdušje vrhunskega sprostitvenega kopališča. Walk-in različice tuša, kjer ploščice in tuš kanalete nadomeščajo klasične tuš kabine in tuš kadi, se letos še močneje prebijajo v ospredje. Ker res ni boljšega načina kot po težkem dnevu, napoljnjenem z obveznostmi, da se stuširamo, ki je od ostale kopalnice ločena le s stekleno tuš steno, pod sproščujočim curkom nadglavnega tuša pa lahko dobesedno začutite svoje mišice a vsakdanje težave pa uhajajo po vašem telesu in izginejo.

Moderni tuš sistem

Trendi kažejo, da ta "spa občutek" izboljšate tako, da v kopalnico in še posebej v walk-in prostor postavite zelene rastline, ki se dobro odzivajo na veliko vode. Gre za preprost trik, ki bo vašo kopalnico naredil še bolj privlačno, hkrati pa popestril tudi vaš proctor.
 
Prhanje je v trendu, a tudi klasične kadi, zlasti dizajnerske, tekme s časom še niso izgubile. Strokovnjaki za urejevanje interiera priporočajo, da pri izbiri kopalne kadi ne pozabite na funkcijo kadi, zaželeno pa je tudi presenetiti z izbiro. Bodite pogumni, bodite ustvarjalni in vstavite kad na noge v sodobno opremljeno kopalnico, kot je velika Voxort Linea Retro 175.

MODERNA VISEČA STRANIČNA ŠKOLJKA

Črno-beli svet
 
Lani smo doživeli prodor črne barve v kopalnice. Začelo se je s podrobnostmi, kot je kos kopalniškega dodatka, nato pa so se pojavile prve črne tuš kadi, kopalniški radiatorji so postali črni, s časoma pa so stene in tla postale črne zahvaljujoč kvalitetnih ploščic črnih barv. Ta trend se nadaljuje tudi letos. Danes boste našli čudovite kose črne sanitarne keramike, kot je nadometni umivalnik Concepto Bell 46,5, ki se bo popolnoma prilegal v vsako kopalnico ali pa fenomenalne viseče straniščne školjke Concepto Brilla Rimless Black v mat črni barvi.
 
Ko gre za črno, ji minimalističen ambient še vedno najbolj ustreza, zato razmislite o združitvi črnih kosov sanitarne opreme in kopalniškega pohištva z velikimi ploščicami v imitaciji marmorja, lesa ali kamna.

MODERNA KOPALNIŠKA BAZA BREZ UMIVALNIKA

V višave, v višave!
 
Letos lahko pričakujemo tudi pravo eksplozijo visečih elementov v kopalnici. Tla namreč niso samo bolj priročna za čiščenje, temveč tudi vašo kopalnico vizualno povečajo. Zato resno razmislite o postavitvi novega črnega umivalnika na klasično ali visečo kopalniško bazo, kot je model Concepto+Ariana 65.

MODERNA KOPALNIŠKA BAZA BREZ UMIVALNIKA

Na steno je mogoče premakniti skoraj vse, od straniščne školjke do omarice za shranjevanje brisač in raznih potrebščin. Stene kopalnice pa lahko naredite še bolj privlačne, samo kopalnico pa razkošnejšo, če z njimi postavite umetniške slike, dizajnerske plakate ali fotografije lastne družine. Poleg tega, da boste kopalnico naredili bolj zanimivo in lepo, boste iz nje odstranili auro "higienske sobe" in jo spremenili v skorajda naraven podaljšek dnevne sobe.
 
Delite ta članek s prijatelj
Ogledani izdelki
Dodatki in vezani izdelki
{{item.FinalPriceToPay_print}}{{unitMeasure(item)}}
Skupaj
{{totalPrice}} DDV je vključen
Dostava na dom {{deliveryPrice}}, prevzem v poslovalnici 0,00 €.
Zaključite nakup Nadaljujte z nakupovanjem
Vsebino košarice pošlji na e-poštni naslov
Zatraži poziv
Pošalji košaricu