Povratak na Fero-term.si

Prijavite se na svoj račun

Prvič? Registrirajte se!

Nazaj v šolske klopi in v novo kad

Nazaj v šolske klopi in v novo kad

Konec počitnic in začetek novega šolskega leta bo kopalnica spet ena najbolj obremenjenih prostorov  kar pomeni, da je pravi čas, da kopalnico naredite privlačnejšo in funkcionalnejšo

Praviloma malčki vstopajo v kopalnico le, kadar je to potrebno. Seveda je zabavno pršiti s tušem in poskušati čim več vode iz kadi razliti po tleh in stenah kopalnice. Toda umivanje rok, zob, umivanje, vsi tisti higienski rituali, ki jih je treba izvesti večkrat na dan, otrokov niti ne zanima preveč. Konec počitnic (za starše) in začetek novega šolskega leta (za otroke) bo kopalnica spet ena izmed najbolj obremenjenih sob v domu.
 
Če je temu tako, zakaj ne bi kopalnici dali "makeover" in jo naredili bolj udoben (in funkcionalen) prostor zase in za svoje otroke?

Moderna kopalnica
 
Detajli, ki naredijo razliko
 
Ne, ni vam se treba prijeti za glavo, ker prenova kopalnice ne pomeni nujno odstranjevanja starih ploščic, težav z odlaganjem odpadkov in čiščenja celotnega stanovanja pred prahom. Namesto da "kopate" po kopalnici, se odločite za minimalne posege, da bo ta privlačnejša. Pomislite na podrobnosti, ki naredijo razliko. Odločite se za nepričakovane rešitve. In resno razmislite o črni barvi.
 
Črna barva je odlična izbira in izpolnjuje obe zahtevi. Že leta namreč gledamo kromirane armature in kromirane tuš ročke, zato je nenavadno videti mat črno armaturo namesto sijajne kromirane. Ta element presenečenja pri dizajnu je visok in prepričani smo, da bo trajal še dolgo. Enako velja za straniščne školjke, kadi in kopalniško pohištvo. Poleg tega se črna odlično ujema z nevtralno paleto kopalnice, črni detajli - na primer armature, tipke za splakovalnike ali nadglavne prhe - pa lepo izstopajo in so pravi magnet za razglede.
 
Črna barva dodatno poudarja lepoto naravnih materialov, kot so les, marmor in kamen. Na primer, če ste kopalnico obložili s ploščicami v imitaciji lesa, jo bodo črni detajli dostojno poudarili in vaši notranjosti dodali dodano vrednost.

Moderna kopalnica 
Črne sanitarije

 
Rekli smo že, da so črne armature, tuš ročke in nadglavne prhe magnet za videz, vendar se mnogi bojijo, da so tudi magnet za prah in prstne odtise. Ravno nasprotno - prstni odtisi so v mat črni barvi manj vidni kot v kromiranih armaturah, zahvaljujoč postopku pocinkanja, skozi katerega postanejo bolj odporni na praske. Gledano pod mikroskopom je površina matiranega predmeta pravzaprav zelo hrapava in nepopolna, oblikovana pa je tako, da svetloba, ki pada nanjo, razprši v vse smeri - ravno tako nastane ta mat učinek. Po drugi strani pa so kromirane in sijajne površine zahtevnejše od črnih. Vsaka nepravilnost (na primer praska ali prstni odtis) zmanjša odsev in pritegne pozornost.

Moderna kopalnica
 
Če razmišljate o zamenjavi kopalniških sanitarij, razmislite o sanitarijah v črni barvi. Elegantna črna viseča straniščna školjka Concepto Brilla Rimless bo poudarilo ploščice v svetlejših tonih ali tiste, ki posnemajo les, marmor ali kamen, zahvaljujoč tehnologiji izpiranja Rimless pa vam bo prihranila čas, ki bi ga sicer izgubili pri čiščenju klasične straniščne školjke. Temni umivalnik kot je model Concepto Bell, bo deloval enako učinkovito - še posebej, če ga postavite na sodobno kopalniško bazo, kot je Concepto + Antea Black.

Moderna črna kopalnica 
Čas je za novo kad
 
Tisti, ki se ne nameravajo omejiti na podrobnosti, bi lahko navdušil nova klasična ali črna kad. Odločite se, ali se boste kopali ali tuširali, kopalne kadi v črni barvi so na voljo v klasični in tuš različici. Morda boste preprosto želeli zamenjati svojo staro belo kad s privlačnejšo črno - v tem primeru boste izbrali enega od elegantnih modelov, kot je samostoječa akrilna kad Voxort Linea Terra Black & White 170. Razen na prvi pogled vas bo ta osvojila že na prvi pogled. Izdelan je iz akrila, prijetnega na otip, hkrati pa trpežnega in obstojnega. Poseben plus: kad je zelo enostavna za vzdrževanje in čiščenje.

Moderna kopalnica
 
Če se odločite za namestitev črne tuš kadi, imate na izbiro kopalne kadi različnih globin in oblik. S takšno kadjo se bodo tuš kabine, stranice in vrata s črnimi elementi popolnoma prilegale. V zadnjih letih so vse bolj priljubljeni tuši, ki jih od preostale kopalnice ločuje le steklena stena. Takšni tuši so videti izjemno elegantno, zaradi česar je kopalnica vizualno večja in modernejša. Primer takšne sodobne stene je Voxort Blue Black 120, tuš stena iz toniranega varnostnega stekla debeline 8 mm z mat črnimi profili.

Moderna kopalnica
 
Ne pozabite na najmlajše
 
Ko kopalnico osvežite s črnimi detajli in jo naredite privlačnejšo za odrasle, ne pozabite niti na najmlajše uporabnike. Nekaj ​​nasvetov, kako narediti kopalnico privlačnejšo za najmlajše:
 
1) Razmislite o kopalniški bazi z dvojnim umivalnikom, kot je model Concepto + Glam 120. Tako boste prihranili čas pri jutranji higieni, otrocom pa bo vzporedno ščetkanje ali umivanje zob najljubša zabava.
 
 2) Obvezno priskrbite kopalniško stopnico. Tako bodo malčki lažje premagali »višinsko razliko« in jim olajšali dostop do umivalnika.
 
3) Postavite dozirnike mila, vendar tako, da jih otroci zlahka dosežejo. Tekoče milo je srečnejša rešitev za najmlajše - tudi spolzkega mila vam ne bo treba ujeti na kopalniškem tleh.
 
4) Držala za brisače in kljuke so običajno nameščeni na višini, ki ustreza odraslim, zato pomislite na otroke in postavite nekaj kavljev na višino, ki jim ustreza.
 
5) Verjetno vam je všeč kombinacija lesa, marmorja, kamna in črnih detajlov, vendar imajo otroci radi pisano. Spoznajte jih in si priskrbite otroške brisače v svetlih barvah, v kad pa postavite barvito nedrsečo preprogo - samo po okusu otrok.
Delite ta članek s prijatelj
Ogledani izdelki
Dodatki in vezani izdelki
{{item.FinalPriceToPay_print}}{{unitMeasure(item)}}
Skupaj
{{totalPrice}} DDV je vključen
Dostava na dom {{deliveryPrice}}, prevzem v poslovalnici 0,00 €.
Zaključite nakup Nadaljujte z nakupovanjem
Vsebino košarice pošlji na e-poštni naslov
Zatraži poziv
Pošalji košaricu