Povratak na Fero-term.si

Prijavite se na svoj račun

Prvič? Registrirajte se!

Ploščice za moderno ali tradicionalno urejanje terase

Ploščice za moderno ali tradicionalno urejanje terase

Čeprav se tega verjetno niti ne zavedate, ploščice, ki ste jih izbrali za dekoracijo terase ali balkona, veliko povedo o vas. Ste odprti za nove stvari ali tradicionalne vrednote? Imate raje spomine ali fantaziranje o prihodnosti? Ali imate raje geometrijske črte ali prostoročno risanje? Izberite ploščice in odkrijte!

Ko se odločite, s katerimi ploščicami boste obložili teraso ali balkon, ploščic v resnici ne izberete - želite skozi ploščice ustvariti posebno vzdušje, povedati zgodbo, povedati nekaj o sebi. Glede na vrsto, velikost, barvo, material in zaključek ploščic, ki jih izberete, bi lahko o sebi veliko sklepali. Odvisno od sloga, ki vam je ljubši, je namreč mogoče sklepati, ali ste tradicionalni ali oseba, ki je odprta za novosti, ali sta v vašem življenju pomembna red in disciplina ali pustite, da se stvari zgodijo vam. Pogled v slog, v katerem ste uredili teraso ali balkon, bo izkušenemu očesu povedal veliko o vas.

Osnovna delitev - pri urejanju eksteriera - na sodoben in tradicionalen slog. Oba sloga imata svoje prednosti, na vas pa je, da se odločite, kateri vam je najbolj všeč. Pravzaprav to že nagonsko veste, ker vas bo pritegnila določena vrsta ploščic - oko vam bo povedalo, kaj je bolj pri srcu.

Ploščica za vgradnjo v zunanje prostore in terase

Tradicionalni (ali retro ali rustikalni) slog izberejo ljudje, ki so bližje tradicionalnemu naboru vrednot, vrednotam, ki se prenašajo iz generacije v generacijo. Tradicionalni slog prikliče čase, ko je bilo življenje preprostejše in je povezano z občutki, ki nas vežejo na otroštvo in mladost, kar je v nas varnost. Prostor, urejen v rustikalnem slogu, je dokaj oseben, "podpis" tistega, ki ga je okrasil, je mogoče prebrati na vsaki podrobnosti. Psihologi trdijo, da so ljubitelji tradicionalnega sloga na drugačen način povezani s prostorom, ki so ga uredili, da ima zanje vsaka podrobnost svojo zgodbo.

Ploščica za vgradnjo v zunanje prostore in terase

Po drugi strani pa so ljubitelji modernega sloga bolj pripravljeni tvegati in se igrati z dekoracijo, so bolj odprti za nove rešitve in nobene ideje ne zavrnejo vnaprej. Zanje je pomembno, da je terasa ali balkon videti harmonično, čisto, ne zasužnjeno s podrobnostmi. Medtem ko bo ljubitelj tradicionalnega sloga verjetno želel travnik pred teraso posipati s tlakovanimi potmi in v tla posaditi različne rastline in grmičevje, bo ljubitelj modernega sloga raje videl rastline, lepo posajene v velikih cvetličnih lončkih. Retro terasa bo pogosto izvedena na več nivojih, moderna terasa pa bo geometrijsko natančno organiziran prostor z logično postavitvijo.

Ploščica za vgradnjo v zunanje prostore in terase

Dva sloga, dve zgodbi

Kaj pomenijo moderni in tradicionalni slogi, ko jih prevedemo v jezik ploščic? Za začetek naštejmo, kaj jim je skupnega. Zunanje ploščice obeh stilov so plod najsodobnejših tehnologij in so izdelane iz visoko kakovostnih materialov. Odstotek absorpcije vode se zmanjša na minimum, tako da so trajni in odporni proti zmrzali, obstajajo pa tudi vedno večji koeficienti odpornosti proti zdrsu.
 
Kar jih ločuje, je dizajn. Osnova oblikovnih značilnosti rustikalnih in retro ploščic so namerne pomanjkljivosti, zaradi česar so ploščice videti, kot da se uporabljajo že leta - a pozitivno. 

Ploščica za vgradnjo v zunanje prostore in terase

Ploščice May Ceramics Angola Magma so dober primer. To so klasično rezane ploščice iz imitacije kamna, visokega protizdrsnega in tradicionalnega videza. Dejstvo, da so klasično rezani, pomeni, da bodo morali biti tudi spoji nekoliko širši, kar je tudi ena od značilnosti rustikalnega sloga.

Po drugi strani sodoben in industrijski dizajn ploščic vključuje čiste geometrijske površine z jasnimi robovi. May Murinni Bstone Grey je talna ploščica dimenzij 60x60 cm iz imitacije kamna, matirane površine in zmernih variacij tonov. Ploščica May Ceramics Bstone Grey je resnični predstavnik takšnega sloga: je preprosta in sodobna po oblikovanju, ki se popolnoma prilega sodobnim ambientom. Robovi te ploščice so ratificirani (lasersko rezani), kar omogoča polaganje z minimalno fugirno maso in vizualno širi tlakovani prostor terase ali balkona.

Ploščica za vgradnjo v zunanje prostore in terase

Tradicionalni slog: les in opeka
 
Toplota in varnost sta prvi asociaciji, ko pomislimo na tradicionalni slog urejanja okolice na prostem. In material, ki ga povezujemo s temi lastnostmi, je les - zato so ploščice v imitaciji lesa najbolj logična izbira za dekoracijo terase v rustikalnem slogu. Oblika, ki sledi letom lesa in majhnim nepravilnostim, ki se pričakujejo pri lesu, vse to daje toplini in pristnosti zunanjosti. May Ceramics Accademia Mix je talna ploščica, ki še poudarja duh tradicije. Narejena je iz porcelana, mat glazure in odporna proti zmrzali. Če razmišljate o ploščici, ki bi povezala vašo notranjost in zunanjost, je to lahko logična izbira.

Ploščica za vgradnjo v zunanje prostore in terase 
Ploščice z lesno teksturo dojemamo kot toplejše in mehkejše, in če z njimi obložimo tla, nas preprosto povabijo, da se sprostimo in z bosimi nogami občutimo prožno teksturo - kar je idealno za teraso v toplih poletnih mesecih. Poleg lesa obstajajo tudi stenske ploščice v imitaciji opeke, ki bodo vaši terasi vdihnile duh nekaj lepših časov. "Shabby chic" videz gole opeke se bo idealno prilegal rustikalni terasi, takšne ploščice so odlična izbira za tlakovanje stene terase. A ne pretiravajte - ploščice v imitaciji opeke so odlična izbira, ko gre za poudarjanje stene ali detajlov.

Talna ploščica

Moderen slog: beton i kamen
 
Moderen slog zahteva uporabo različnih materialov. Les in opeka sta "srce in duša" tradicionalnega sloga, pri sodobni zunanji dekoraciji pa lahko to rečemo tudi za materiale, kot sta beton in kamen. Čeprav se beton že tisočletja uporablja kot material, je danes na splošno povezan s sodobno in minimalistično zunanjostjo. Ploščice v imitaciji betona sprva delujejo surovo in grobo, na sodobno urejeni terasi pa bodo ustvarile vzdušje avtoritativnega miru. A ker je beton z leti pridobil na „toploti“, lahko ploščice iz betonske teksture spremenijo vašo notranjost v prijetno sproščujočo oazo, kjer se počutite varne. 

Ploščica za vgradnjo v zunanje prostore in terase

Zunanje ploščice v imitaciji kamna so najpogostejša izbira ljubiteljev moderno urejenih zunanjosti. Kamen je material, ki bo oplemenitil vsak prostor, njegova dobra stran pa je, da se enako dobro prilega celotni vrsti slogov, če se boste čez nekaj časa odločili za kakšno spremembo na svoji terasi. Ploščice, ki sledijo zasnovi in ​​teksturi kamna, nastanejo tako, da se mešanici med proizvodnim postopkom doda mlet granit; čeprav so videti kot pravi kamen, ploščice absorbirajo veliko manj vode, zato so primernejše za vzdrževanje, manj možnosti za madeže in so bolj odporne proti zmrzovanju. Porcelanske ploščice May Ceramics Slate White Rilievo bi lahko bile vaša izbira - so visoko protizdrsne (R11), čistega dizajna in rahlih variacij tonov. Te ploščice bodo, če želite, popolnoma povezale vašo notranjost in zunanjost.
Delite ta članek s prijatelj
Ogledani izdelki
Dodatki in vezani izdelki
{{item.FinalPriceToPay_print}}{{unitMeasure(item)}}
Skupaj
{{totalPrice}} DDV je vključen
Dostava na dom {{deliveryPrice}}, prevzem v poslovalnici 0,00 €.
Zaključite nakup Nadaljujte z nakupovanjem
Vsebino košarice pošlji na e-poštni naslov
Zatraži poziv
Pošalji košaricu