Prijavite se na svoj račun

Prvič? Registrirajte se!

Piškotki


Zakaj uporabljamo piškotke?

Piškotki se uporabljajo za različne namene, kot so hitrejše delovanje spletne strani, pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), zagotavljanje boljše uporabniške izkušnje, optimizacijo prikaza prilagojenih vsebin in spremljanje statistike obiska, saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani.
 
Na spletnem mestu uporabljamo piškotke izključno za hitro in nemoteno delovanje spletne strani ter analizo obiskanosti spletnega mesta. O uporabi piškotkov je uporabnik obveščen ob prvem obisku spletnih strani s prikazom obvestila, za uporabo piškotkov glede na namen pa ga prosimo za posebno privolitev.
 
S pomočjo piškotkov lahko upravljavec spletne strani oceni učinkovitost zasnove svoje spletne strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo tretji uporabnikom na njegovi spletni strani.

Kaj so piškotki?

Piškotki (ang. cookies) so kratke besedilne datoteke, ki jih spletno mesto pošlje brskalniku (v kolikor jih spletno mesto le uporablja). Glavni namen piškotkov je, da spletni strežnik prepozna naprave, ki jih uporabniki uporabljajo pri dostopu in je tako ob naslednjem obisku zagotovljeno mnogo lažje in hitrejše brskanje po spletnem mestu. Vsebuje anonimne informacije kot so identifikacijska številka, ime strani in nekaj številk in črk ter ne vsebujejo osebnih ali drugih podatkov, ki bi jih bilo mogoče uporabiti za identifikacijo uporabnika. Umik privolitve lahko povzroči spremenjeno delovanje določenih delov spletne strani ali onemogoči uporabo posameznih storitev.

Piškotki, ki se namestijo na vaš računalnik ob obisku spletnega mesta

Ločimo dve vrsti piškotkov, in sicer:
  • Začasni piškotki, ki so ustvarjeni zgolj začasno in beležijo podatke med vašim brskanjem. Ko zaprete okno vašega brskalnika, se piškotki izbrišejo;
  • Trajni piškotki ostanejo na vašem računalniku ali drugi napravi tudi do nekaj let in so aktivirani vsakokrat, ko obiščete spletno mesto
Odstranitev piškotkov
V nastavitvah brskalnika lahko piškotke kadarkoli omejite ali odstranite, vendar vam to odsvetujemo. Informacije in podrobna navodila za piškotke v posameznih brskalnikih so na voljo na spodnjih povezavah:

Chrome | Firefox | Internet Explorer | Opera | Safari
 
Ogledani izdelki
Dodatki in vezani izdelki
{{item.FinalPriceToPay_print}}{{unitMeasure(item)}}
Skupaj
{{totalPrice}} DDV je vključen
Dostava na dom {{deliveryPrice}}, prevzem v poslovalnici 0,00 €.
Zaključite nakup Nadaljujte z nakupovanjem
Vsebino košarice pošlji na e-poštni naslov
Zatraži poziv
Pošalji košaricu