Povratak na Fero-term.si

Prijavite se na svoj račun

Prvič? Registrirajte se!

Popolna preprostost bele barve

Popolna preprostost bele barve

Ni barve, ki bi bolje povezala vse oblikovalske elemente kuhinje ali kopalnice, kot je bela - preverite, katere novosti so vam na voljo


Trendi v dekoraciji kuhinje in kopalnice prihajajo v valovih in poenostavljeno izgleda nekako takole: bela, enobarvna, bela, večbarvna, bela, črna, bela ... Ste prepoznali vzorec?
 
Bela ima v mnogih kulturah močan pomen in je najpogosteje povezana s pojmi, kot so mir, čistost, popolnost, tišina, nedolžnost, prijaznost, resnica, pozitivne misli ... Zato ni presenetljivo, da je bela barva zaželena v naših domovih in pogosto vizualno predstavlja temelj, nekakšno platno, ki ga nato dopolnimo s predmeti drugih barv in tako ustvarimo svojo edinstveno notranjost.
 
Kot smo navedli na začetku, trendi prihajajo in odhajajo, slogi se spreminjajo, vendar se bela vedno z veseljem (in zvesto) vrne. Še posebej, ko gre za okrasitev sob, kot sta kopalnica in kuhinja.

Kopalnica
 
Kopalnica v beli barvi
 
Če okrasite ali prenavljate kopalnico, lahko danes izbirate med modernim, industrijskim, minimalističnim, retro, klasičnim in številnimi drugimi slogi. Vsem tem stilom je skupno belo. Belo kopalnico lahko namreč okrasite v katerem koli slogu, vedno bo videti enako elegantno. Začnimo s ploščicami: bele ploščice, naj bodo popolnoma bele ali posnemajo naravne materiale, bodo v kopalnici vedno ustvarile sproščujoče vzdušje.
 
Bele ploščice bodo tako v kopalnici kot v kuhinji postale trdna podlaga za nadaljnjo gradnjo sloga prostora. Vzemite za primer stenske ploščice May Ceramics Metro Style White, s klasično odrezanimi robovi. Ploščice v slogu Metro imajo za seboj stoletno zgodovino, med katero so se preselile s sten postaj podzemne železnice Londona na stene najdražjih oblikovalskih kopalnic. Če se odločite za te ploščice, bi lahko vaša kopalnica postala legenda - tako kot te kultne ploščice.

Kopalnica
 
Če klasika ni visoko na vašem seznamu najljubših stilov, se lahko vedno obrnete na nekaj bolj nepričakovanega, na primer na ploščice s šestkotnimi ploščicami May Ceramics Flat White. Te ploščice se bodo popolnoma prilegale sodobnim okoljem, mogoče pa jih je postaviti na stene in tako ustvariti edinstveno površino - ki vizualno poveča majhne kopalnice. Bela je pravzaprav vaš največji zaveznik pri urejanju manjših prostorov, ravno zaradi te kakovosti razpršitve svetlobe in s tem vizualno »razširitev« prostora.

Kopalnica
 
Poleg tal in sten kopalnice je bela že vrsto let prva izbira, ko gre za kopalniško opremo. Če želite kakovostno sanitarno opremo v beli barvi, pri izdelavi katere so bile uporabljene sodobne tehnologije in najnaprednejši materiali, obvezno preverite ponudbo znane blagovne znamke Concepto. Poleg sodobnega oblikovanja so vrhunske tudi tehnologije, ki se uporabljajo pri proizvodnji izdelkov iz palete Concepto. Kot primer bomo navedli tehnologijo Concepto Hygiene + (oznaka H +) - z dodajanjem nano -srebrovih ionov pri žganju keramičnih elementov smo dobili izdelke s številnimi izboljšanimi lastnostmi, od katerih so nekateri vidni očesu in nekateri ne. Najnovejša tehnologija nano-srebra, implementirana v sanitarnih elementih Concepto, med drugimi prednostmi zagotavlja 99-odstotno zaščito pred kopičenjem bakterij na površinah teh elementov (protibakterijsko), ki ni vidna s prostim očesom, vendar vam zagotavlja trajno vrednost v kopalnici.

Kopalnica
 
Primer kombinacije naprednih tehnologij in subtilnega oblikovanja je kotna kad Voxort Linea Eris. Ta kad je narejena iz akrila, materiala prijetnega na otip, hkrati pa trpežna, trpežna in izjemno enostavna za čiščenje in vzdrževanje. Ali pa, če želite v svojo novo kopalnico namestiti tuš, je tu kvadratna prha Voxort Premium Belle brez obloge. Narejen je iz umetnega marmorja v kamnitem efektu, oblikovanje pa se bo popolnoma prilegalo kopalnicam v sodobnem in industrijskem slogu.

Kopalnica
 
Kopalnici ni nujno, da je bela na prvi pogled, lahko je tudi bela na prvi pogled - če se odločite za belo armaturo za umivalnik Voxort Tea White. Gre za sodobno enoročno armaturo v beli barvi, ki bo učinkovito nadomestila običajno kromirano armaturo. Bele kopalniške armature niso samo poleg umivalnikov, ampak tudi s klasičnimi in tuš kadi ter bideji. Bele armature so še posebej učinkovite z (trenutno zelo priljubljenimi) črnimi umivalniki ter klasičnimi tuš kadi - privlačna črno -bela kombinacija stranišč in armatur bo oplemenila vsako kopalnico.
 
Tudi kopalniško pohištvo v beli barvi ni nič manj priljubljeno: belo kopalniško pohištvo je lahko temelj, na katerem boste dodatno gradili vizualno identiteto kopalnice, videti pa bo enako učinkovito, če se ga odločite poudariti v nasprotju s ploščicami v imitaciji lesa oz. kamna.

Kopalnica
 
Bolj kot lep videz kopalnice je pomembna funkcionalnost - v kopalnici se želimo počutiti udobno, pohištvo in sanitarna oprema morajo biti praktični, celotna soba pa mora biti dobro ogrevana. Za slednje bodo poskrbeli kopalniški radiatorji, to so cevni radiatorji, zaradi oblike pa jih v trgovinah pogosto imenujejo "lestve" ali grelniki brisač. Nekateri, manj močni primerki so res namenjeni ogrevanju brisač, a večina kopalniških radiatorjev je dovolj močnih, da so edini radiator v kopalnici. Če si res želite samo grelnika za brisače, bi se v vašo kopalnico lahko prilegali modeli, kot sta Terma Calore 860/530 ali Terma Calore 1240/530.
 
V kopalnici bi morala biti temperatura vsaj v času, ko smo v njej, v zimskih mesecih okoli 24oC - zaradi česar je to najtoplejši prostor v vsakem domu. Tako prijetno temperaturo lahko dosežete z uporabo električnih kopalniških radiatorjev Terme v beli barvi. Poleg tega, da bo sledil najnovejšim trendom v videzu, bo učinkovito ogreval kopalnico in vam pomagal znižati račune za ogrevanje.
 
Kuhinja v beli barvi

Kuhinja

 
Bela barva je priljubljena tudi v kuhinjah - zahvaljujoč temu, da je na beli "vse vidno", je mogoče hitro zaznati nečistoče na površinah in jih odstraniti, kar je za vzdrževanje higiene izredno pomembno. Zato ni čudno, da se je bela "preusmerila" s kuhinjskih tal, sten in pultov ter na predmete, ki so bili do včeraj kromirani. Bele kuhinjske armature so še posebej privlačne. Lep primer je model Voxort White: ta visoka armatura za pomivalno korito z eno ročico ima edinstven dizajn v kromirani različici z belim izlivom. Še posebej praktično pa je dejstvo, da ima premični izliv, zaradi česar je praktičen pri pranju večjih kosov posode. Bele armature lahko harmonično združite z belim pomivalnim koritom. Izbirate lahko med okroglimi ali pravokotnimi pomivalnimi koriti v beli barvi, kot je na primer granitni umivalnik Concepto Vero.

Jedilne mize
 
Kot sladkor na koncu, ki bo idealno povezal vašo belo kuhinjo z jedilnico, prihaja porcelanasta miza z belo ploščo. Jedilnica je logično nadaljevanje kuhinje in v večini domov se nahaja poleg kuhinje. In miza, kjer se med kosilom zbere vsa družina, je eden najpomembnejših kosov pohištva. Miza ni pomembna le pri družini, za mizo pogosto gostimo prijatelje in ljubljene. Zakaj si torej ne bi privoščili mize, na kateri se lahko sprostite in resnično uživate v druženju z ljudmi, ki jih imate radi?
 
Keramična miza je odlična izbira, če želite kakovostno in funkcionalno mizo, ki bo v vašem prostoru hkrati videti kot umetniško delo. Ker je keramična miza nekaj nepričakovanega v jedilnici, odmik od običajne lesene ali steklene mize, spodobna podrobnost, ki prefinjeno spremeni prostor v oazo razkošja. Če ste kuhinjo ali jedilnico obložili s keramičnimi ploščicami, lahko keramična miza postane lepo nadaljevanje odlične oblikovalske zgodbe, le zaokrožila bo celoten vtis, postala nekakšna točka na "i" vizualnosti identiteto prostora. V ponudbi boste našli več oblik in velikosti porcelanskih plošč ter več vrst stojal - na vas je, da idealno kombinacijo ustvarite sami.
 
Delite ta članek s prijatelj
Ogledani izdelki
Dodatki in vezani izdelki
{{item.FinalPriceToPay_print}}{{unitMeasure(item)}}
Skupaj
{{totalPrice}} DDV je vključen
Dostava na dom {{deliveryPrice}}, prevzem v poslovalnici 0,00 €.
Zaključite nakup Nadaljujte z nakupovanjem
Vsebino košarice pošlji na e-poštni naslov
Zatraži poziv
Pošalji košaricu