Povratak na Fero-term.si

Prijavite se na svoj račun

Prvič? Registrirajte se!

Popolno organizirana kopalnica

Popolno organizirana kopalnica

Ste naveličani gledati številne napol prazne plastenke šampona, plastično vrečko detergenta in rezervne rolice toaletnega papirja pri splakovalniku? Naj vam pomagamo narediti vašo kopalnico bolj urejeno in funkcionalno!

kopalnica

Ko govorimo o organizaciji prostora v kopalnici, obstajata le dve vrsti ljudi: tisti, ki imajo radi vse lepo razporejeno po predalih in tisti, ki radi brišejo prah. Šalimo se, a skladno urejena kopalnica pomeni tudi dovolj odlagalnih površin, ki si jih boste zagotovili z nakupom kopalniškega podstavka, omaric in regalov. Če pobližje pogledate fotografije PRED in PO prenovi ali dekoraciji kopalnice, je na fotografiji PRED vedno kopalnica, polna detergentov, tekočih in navadnih mil, krem, mokrih brisač, čistil, umazanega perila ... Čisto nasproti je fotografija POTEM kopalnica, v kateri je vse našteto ali lepo urejeno ali očem skrito.
 
Danes res ni niti enega tehtnega razloga, zakaj bi morala biti vaša kopalnica videti kot tista na fotografiji PREJ. Za začetek je dovolj, da se znebite vsega, kar ne sodi v kopalnico – ni vam treba hraniti šestmesečne zaloge čistil ali številnih napol praznih plastenk šamponov in gelov za tuširanje ... Ko pospravite nered in odstranite vse odvečno, pomislite, kaj konkretno potrebujete za udobno shranjevanje vsega, kar želite imeti pri roki – a skrito očem.

kopalnica
 
Sanjska kopalniška baza
 
Ko zjutraj stojite pred kopalniškim ogledalom, si želite imeti vse, kar potrebujete, pri roki. Če dobite kvalitetno kopalniško bazo, ste naredili polovico dela! Poleg tega, da – kot že ime pove – služi kot baza za umivalnik, naj kopalniška baza elegantno skrije vse malenkosti, ki jih potrebujete. Za začetek se morate odločiti, ali želite odprto ali zaprto bazo. Zaprte kopalniške baze so zaradi velikih in lahko dostopnih predalov idealne, ko želite pred očmi (in prahom) skriti vse svoje potrebščine. Viseče kopalniške baze Concepto+ Glam 80 iz oplemenitene iverne plošče je odličen primer podstavka zaprtega tipa. Poleg keramičnega umivalnika luksuznih baze ima ta baza še dva luksuzna predala s sistemom zapiranja soft close. Zgornji predal ima za prihranek prostora tudi režo za sifon, fronte v visokem sijaju pa so narejene tako, da ni ročajev, za katere bi se lahko prijeli.

kopalnica
 
Če ste ljubitelj industrijskega stila, se boste verjetno odločili za odprto kopalniško bazo. To so baze s preprosto, industrijsko ogoljeno konstrukcijo in z odlagalnim prostorom, ki jo sestavlja polica pod umivalnikom. S temi bazami boste morda imeli malo več dela s čiščenjem, a vam bo vse na dosegu roke, ne bo vam treba odpirati in zapirati predalov. Ta dva osnovna osnovna modela predstavljata dva različna pogleda na notranjo dekoracijo, obenem pa razkrivata tudi način razmišljanja lastnika kopalnice. Stoječa kopalniška baza Concepto+ Luna 100 je tipičen predstavnik baz odprtega tipa - pod keramičnim umivalnikom je le ena mrežasta polica, na katero lahko odložite rezervne brisače ali škatle z manjšimi predmeti.

kopalnica
 
Omarica, ki hrani vaše skrivnosti
 
Kolikokrat ste v kakšnem filmu videli goste v kopalnici, kako radovedno pregledujejo vsebino gostiteljeve kopalniške omarice? Ta običajen filmski prizor ima osnovo v realnosti – v neki raziskavi je kar 40 odstotkov anketirancev priznalo, da radi »potuhnejo«, kar je v gostiteljevi kopalniški omarici. (Hkrati je 38 odstotkov vprašanih priznalo, da nekatere stvari iz omarice pospravijo še pred prihodom gostov.) Kadar nimate zaprtega kopalniškega podstavka, vam kopalniška omarica (predvsem kopalniška omarica z ogledalom, nameščena nad umivalnikom) ) je glavni kos kopalniškega pohištva, namenjen shranjevanju nujnih drobnarij.
 
Tako kot baze so tudi omarice lahko odprte ali zaprte, veliko pogostejše pa so tiste z vratci, ki lahko pred pogledom skrijejo najpogosteje uporabljene stvari. Glede na stil dekoracije, ki vam je ljubši, boste izbrali omarico, kot je model Concepto+ Sara 86 ali Concepto Basic Noa 100. Prva omarica je preprosta, z LED osvetlitvijo, stikalom, vtičnico, ozko polico in velikim ogledalo, medtem ko drugi model ponuja veliko prostora za shranjevanje, ki se skriva za dvoje širokih vrat.
 
Garderobna omarica, samo večja
 
Poleg kopalniške omarice je večino stvari v kopalnici običajno pospravljenih v kopalniških omaricah, stoječih ali visečih modelih. Posebej praktični so, ker se vanje prilegajo tudi večji predmeti, kot so dodatne brisače, detergenti, paketi toaletnega papirja. Tudi v tem primeru lahko izberete odprte ali zaprte kopalniške omarice. Odprte lahko služijo tudi kot police, na katere lahko postavite rastlino ali zanimivo fotografijo, medtem ko se za vrati garderobne omare zaprtega tipa skriva res veliko stvari. Še posebej, če se odločite za model, kot je Concepto+ Dali 50.2. Sprednja stran te kopalniške omarice je izdelana iz lakirane vezane plošče, ohišje izdelka pa iz iverne plošče obrobljene z ABS, v visokem sijaju. Concepto+ Dali 50.2 je opremljen z (vrtljivimi) vrati, eno leseno polico in enim predalom.
 
Za manjše kopalnice je priročna rešitev kopalniška omarica Concepto+ Sara. Posebnost tega modela je ogledalo nameščeno po celotni površini vrat, kar ustvarja iluzijo večjega prostora. Za ogledalom je pet praktičnih polic, zapiranje vrat pa je zaradi mehanizma soft close izjemno udobno.

kopalnica
 
S police v koš

 
Zadnja obrambna linija pred neredom v kopalnici so kopalniške police in košare. Vsega namreč ne moremo skriti očem in nekatere stvari je veliko bolj praktično imeti pri roki, ne da bi morali odpirati in zapirati predale in vrata omarice. V prostoru za prhanje boste zagotovo našli police, na katere lahko odložite stekleničke šamponov in gelov za tuširanje, na stene pa lahko postavite police, na katere lahko odložite rezervne brisače (ali mokre obesite, da se posušijo). Po želji lahko namesto omarice nad umivalnik postavite čudovito kopalniško ogledalo, pod ogledalo pa elegantno poličko za manjše stvari – kot je model Voxort 750 Black, izdelana iz nerjavečega jekla ali zanimiv model Voxort 760 , v atraktivni barvi gun ash.
Nihče od nas ne mara zračiti umazanega perila v javnosti – bodisi v prenesenem ali dobesednem pomenu. Za prve je dovolj, da živijo pošteno, za skrivanje drugih pa potrebujete kakovosten koš za perilo. Ko ste perilo skrili pred pogledi, vam preostane le še, da kopalnici vdahnete piko na i luksuza, kar boste najlažje storili, če kopalniški prostor oplemenitite s kakovostnimi kosi kopalniških dodatkov. Namesto da tekoče milo hranite v generični plastični posodi, izberite privlačen dozirnik za tekoče milo, kot je model Voxort Isa. Za dodatno oblikovalsko točko kombinirajte podajalnik z drugimi dodatki iz serije Isa.

kopalnica
 
Če vas je to besedilo navdušilo in spodbudilo k razmišljanju o tem, kako bi bolje uredili lastno kopalnico, je rešitev za vaše težave tu – le nekaj klikov z miško stran. Oziroma blizu ;)
Delite ta članek s prijatelj
Ogledani izdelki
Dodatki in vezani izdelki
{{item.FinalPriceToPay_print}}{{unitMeasure(item)}}
Skupaj
{{totalPrice}} DDV je vključen
Dostava na dom {{deliveryPrice}}, prevzem v poslovalnici 0,00 €.
Zaključite nakup Nadaljujte z nakupovanjem
Vsebino košarice pošlji na e-poštni naslov
Zatraži poziv
Pošalji košaricu