Povratak na Fero-term.si

Prijavite se na svoj račun

Prvič? Registrirajte se!

Svetla prihodnost črne barve v kopalnicah

Svetla prihodnost črne barve v kopalnicah

Kupiti morate novo armaturo za umivalnik. Navdih ste iskali na spletni strani Fero-Term in opazili črne mešalnike. Všeč so vam bili na prvi pogled. Že razmišljate o menjavi tuš ročke. Priskrbite si novega-seveda črnega. Niste edini:črna je v svet kopalnic in kuhinj vstopila skozi majhna vrata, a glede na navdušenje, ki ga povzročajo črne pipe, ročke za tuširanje, ploščice in drugi črni predmeti-črna ima svetlo prihodnost.

Stvari niso črno-bele, pravi star pregovor. Pri kopalnicah stvari v resnici niso bile takšne-skoraj izključno bele. Bela kopalna kad, beli umivalnik, bela straniščna školjka, beli bide, bele ploščice, bele omarice...Bela barva je bila varna izbira, osnova skoraj vsake kopalnice.

Ne več.

Če bi rekli, da je "črno novo belo", bi bilo lahko domišljavo; vstop črne v svet kopalnic se ni zgodilo čez noč. Ta trend ni od včeraj, je pa v zadnjem času doživel svetoven razcvet. Ko sta Miles Harwell in Matt Withington, lastnika angleškega podjetja SplinterWorks, leta 2013 predstavila svojo črno kad v obliki viseče mreže, raztegnjene med dve steni, nista bila pripravljena na ogromno zanimanje, ki ju je vzbudila njihova zasnova. Kopalna kad, narejena iz ogljikovih vlaken, ki lebdi nad tlemi kopalnice, je še danes hit:njegovo črno različico dobite že za "ugodnih" 25.400 evrov...

Moderni umivalnik in armatura

Oblikovalci so imeli radi črno barvo; danes je dovolj, da pogledamo Bongijev Pure Glam (podpisal Federico Rossi) ali Myamix armature, podpisal Marco Poletti. Tu je še Tissinova Parina, vrsta minimalističnih črnih pip za kopel, tuš sisteme in tuš ročke; očesu se prilega tudi Grohejeva armatura za umivalnik Allure Brilliant, ki bi se popolnoma ujemala s samostoječimi umivalniki serije Wire italijanske Hidre.

Danes je črna barva (dobesedno) preplavila kopalnice: začela se je "na kapljico" s podrobnosti kot kos kopalniškega dodatka, po tem so "padle" navadne in tuš kadi, kopalniški radiatorji so postali tudi črni, da bi v končnici tudi stene postale črne zahvaljujoč serij kakovostnih ploščic v črni barvi. Na primer, stenske ploščice May Ceramics Metro Black so odličen primer, kako lahko legendarne ploščice v slogu "metro" izgledajo v črni barvi in spremenijo notranjost v pričakovanem "metro" slogu v nekaj svetlega (dobesedno) in nepričakovanega.

Kopalniške omarice, ogledala, umialnik in armatura

Da pa črna ne bi postala "črnina", je treba upoštevati nekatera pravila...

Izberite enobarven odtenek

Ne glede na to, ali želite preprosto, da je paleta vaše kopalnice temnejša ali pa jo želite obogatiti z okrasnimi elementi ali sanitarno posodo v črni barvi, poskusite, da bo vse v enobarvnih tonih. Če nameravate poleg črne uporabiti še več drugih barv, bi lahko resno porušili vizualno ravnovesje vaše kopalnice. Zato bodite varni in uporabite odtenke sive in bele s črno.

Pri izbiri sprednjih strani kopalniškega pohištva upoštevajte, zlasti temno; videz (in tekstura) lesa bo zmehčal vzdušje kopalnice temnih odtenkov.

Nazaj v prihodnost

Goste želite navdušiti z videzom kopalnice, vendar niste prepričani, kako najlažje doseči tisti "Wow!" učinek? Ni vam treba prenavljati celotne kopalnice, dovolj je, da presenetite tako, da vzamete kos pohištva, sanitarne opreme ali razsvetljave, ki naj bi bila sicer bela- v črni različici. Kopalniško ogledalo je lahko kot (model Concepto+Black 80) ali tuša kad (model Voxort Premium Belle 80/120)-navadna(črna) barva bo zagotovo pritegnila pogled. Za tiste, ki želijo narediti korak dlje: še bolj učinkovito bo, če v kopalnico postavite tradicionalen kos-na primer kad z nogami ali mizo v baročnem slogu, ki služi kot podstavek za kopalnico-vendar črne barve.

Kopalniške omarice, ogledala, umivalniki in armatura

Uporabite teksturo

Če ste dovolj drzni, da posežete po črnih ploščicah, razmislite o ploščicah z izrazito teksturo. To bo porušilo vsako monotonost stene. Kopalnica bo videti še bolj učinkovito, če vanjo prodre veliko naravne svetlobe ali če spretno postavite osvetlitev kopalnice: igra svetlobe in sence bo še bolj poudarila temne detalje.

Ploščice in kopalniško pohištvo

Mala črna kikl... kopalnica

Majhna črna kiklica je eden iumed obveznih elementov ženske garderobe. In majhna črna kopalnica? Ko gre za majhne kopalnice, oblikovalci vedno priporočajo uporabo ploščic v svetlejših tonih, ker prostor optično poveča. Kar ne pomeni, da je črna na seznamu prepovedanih barv. Namesto tega bodo okusno izbrani detajli, kot so okrasne črne ploščice, okvir zrcala ali armatura za umivalnik, vizualno odigrali vašo kopalnico in v vaš kanček okusno okrašenega prostora vnesli kanček dinamike.

Razlogi ZA črne barve

Za začetek, črna barva je nepričakovana v kopalnici. Že leta si ogledujemo kromirane armature in tuš ročke za prhanje zato je nenavadno videti mat črno armaturo namesto sijajne kromirane. Ta element presenečenja pri oblikovanju ima visoko ceno in prepričani smo, da bo trajal še nekaj časa. Enako velja za straniščne školjke, kopalne kadi, kopalniško pohištvo...

Ko pogledamo širšo sliko, se črna barva popolnoma prilega barvnem odtenku skoraj vsake kopalnice. Ko razmišljamo o oblikovanju kopalnice, skušamo izbrati čim bolj nevtralne tone in elemente, da zasnova čim dlje kljubuje zobu časa (ker kopalnice ne prenavljamo vsaki dve ali tri leta). Črna se odlično poda k nevtralnem kopalniškem odtenku; hkrati črni detajli; kot so armature, gumbi za splakovalnik ali nadglavni tuš, lepo izstopajo in lahko postanejo očem najbolj všečni predmet v notranjosti.

Črna barva še poudarja lepoto naravnih materialov, kot so les, marmor in kamen. Če ste kopalnico tlakovali z imitacijo teh materialov, jih bo črna dostojno poudarila in dodala dodano vrednost vaši notranjosti.

Pri vzdrževanju bodo prstni odtisi na črni manj vidni kot na kromiranimi armaturami. Večina črnih armatur gre skozi postopek pocinkanja, da postanejo bolj odporne na praske-vendar to ne pomeni, da so neuničljivi.

Moderna kopalnica, pohištvo, ogledala, armature in umivalnik

Kako vzdrževati črne mat armature, tuš ročke in nadlglavno prho

V mat črni barvi so najbolj priljubljene armature za umivalnike, tuš ročke ter nadglavne prhe, vendar jih nekateri nerado kopujejo, ker se bojijo da so takšni predmeti zahtevni za vzdrževanje. Njihov strah je neupravičen: pod mikroskopom je površina mat predmeta pravzaprav zelo hrapava in nepopolna, zasnovana pa je tako, da se svetloba, ki pada nanjo razprši v vse smeri-točno tako nastane mat učinek. Po drugi strani pa so kromirane in sijajne površine zahtevnejše od črnih; kakršna koli nepravilnost (na primer praska ali prstni odtis) zmanjša odsev in " zbode v oči". Če želite, da izgledajo popolno, je treba kromirane in sijajne površine nenehno čistiti ter polirati-kar pa ne velja za mat črne površine.

Ravno zaradi hrapave in nepopolne površine mat črnih armatur, tuš ročk in nadglavnih prh ne smete čistiti z izdelki, ki vsebujejo vosek ali katero koli drugo polnilo. Ko se vosek uporablja, bi na površini mat črnih predmetov zapolnil mikro razpoke in izbokline, izgubil sposobnost površine, da odbija svetlobo v vseh smereh- s tem nekoliko pokvaril videz vašega mat črne armature, tuš ročke, nadglavne prhe.

Če niste prepričani v sestavo čistilnega sredstva, je najbolje, da ga ne uporabljate. Za primer vzemimo avtomobilsko industrijo:izdelki za pranje in nego avtomobilov so že vrsto let izpoljnjeni. Za vašega ljubljenčka obstajajo čistila, ki napolnijo in pokrijejo mikro luknje, da bo vaš avto zasijal. Obstajajo tudi odlični izdelki za nego avtomobilov v
mat barvah, ki ne vsebujejo sredstev za polnjenje in poliranje. Potrebujete pH nevtralno milo in sredstvo na vodni osnovi.

Enako lahko kopiramo v kopalnico:vaše mat črne armature, tuš ročke in nadglavne prhe je najbolje očistiti z uporabo brisače iz mikrovlaken. Pozabite na vse izdelke, ki vsebujejo agresivne sestavine, kisline, topila in abrazive.

Preproste rešitve najpogostejših izzivov

Prva stvar, ki vam pade na pamet, ko pomislite na nakup črnih kopalniških elementov, je zagotovo: "Na njih bo vse vidno". Vendar vam ni treba skrbeti-prah,prah, sledi zobne paste...vse to lahko enostavno odstranite z navadno krpo iz mikrovlaken.

Barvo na armaturi ali tuš ročki boste zaščitili na enak način-dovolj je, da jih občasno obrišete z brisačo iz mikrovlaken. Zahvaljujoč občutljivi strukturi mikrovlaken, brisača ne bo pustila mikrobrazije na črnem predmetu zaradi česar bo barva stabilna več let.

In nazadnje, tako kot pri vsakem kosu kopalniške opreme ali pohištva, bodite previdni, da na izdelkih ne pustite sledi.

Povlečimo črto:kupiti ali ne?

Ja. Kupiti. Ne zato, ker je danes v modi črna barva, ampak zato, ker črna oplemenjuje vsako notranjost, se odlično poda k barvnimi odtenki kopalnic in kuhinj ter še poudari lepoto naravnih in materialov, ki spremljajo njihov dizajn. Črnih predmetov ni težko vzdrževati, zelo dobro skrivajo prstne odtise in prepričani smo, da boste v njih uživali še dolgo. Ker črna ni mimogredeč trend-črna je trend sama zase!

Moderna kopalnica in ogledalo
 
Delite ta članek s prijatelj
Ogledani izdelki
Dodatki in vezani izdelki
{{item.FinalPriceToPay_print}}{{unitMeasure(item)}}
Skupaj
{{totalPrice}} DDV je vključen
Dostava na dom {{deliveryPrice}}, prevzem v poslovalnici 0,00 €.
Zaključite nakup Nadaljujte z nakupovanjem
Vsebino košarice pošlji na e-poštni naslov
Zatraži poziv
Pošalji košaricu