Povratak na Fero-term.si

Prijavite se na svoj račun

Prvič? Registrirajte se!

Terma - vse, kar potrebujete za ogrevanje in hlajenje doma

Terma - vse, kar potrebujete za ogrevanje in hlajenje doma

Če gre za ogrevanje in hlajenje hiše ali stanovanja, ni vse tako enostavno najti na enem mestu. Na srečo obstaja Fero-Term s svojo blagovno znamko Terma, zahvaljujoč kateri bodo rešeni vsi vaši problemi z ogrevanjem in hlajenjem

Termostat. Pogled na zaslon te naprave lahko zaledi vaše srce. Ali pa, če je številka na zaslonu med 18 in 22, si ogrejte srce. To je v stopinjah idealno temperaturno območje v povprečnem domu za hladnejše mesece.
 
Osnovna naloga vsakega doma je zaščita stanovalcev pred vremenskimi vplivi. Natančneje, da je gospodinjstvo suho in da pozimi ne zmrznejo in poleti ne "umirajo" od vročine. Zato je vzdrževanje idealne temperature znotraj sten doma eno najbolj osnovnih, a hkrati tudi najzahtevnejših nalog.
 
Terma, blagovna znamka Fero-Term, je bila ustvarjena z mislijo na to - strankam zagotoviti idealne temperaturne razmere v hiši ali stanovanju. Paleta izdelkov znamke Terma je resnično bogata: poleg kopalniških radiatorjev, grelnikov, kaminov in peči za centralno ogrevanje so tu še kakovostne klimatske naprave, sončni kolektorji in dodatki ter materiali za ogrevanje in hlajenje.
 
Zahvaljujoč paleti izdelkov blagovne znamke Terma je Fero-Term postal hrvaški in regionalni "one-stop-shop", kraj, ki ga stranke najprej obiščejo, ko potrebujejo vse, kar potrebujejo za ogrevanje in hlajenje doma. Izdelki blagovne znamke Terma so kombinacija kakovosti, varnosti, sodobnega oblikovanja in visoke energetske učinkovitosti. Strokovnjaki Fero-Term vsakodnevno širijo ponudbo izdelkov Terma, sledijo novostim in najnovejšim trendom ter se maksimalno prilagajajo potrebam kupcev. Svetovna partnerska podjetja, s katerimi Fero-Term razvija program blagovne znamke Terme, so imetniki certifikatov o kakovosti in varnosti, izdelki, ki so nastali kot rezultat tega strokovnega sodelovanja, pa izpolnjujejo zahtevne evropske predpise o ogrevalnih in hladilnih sistemih.
 
Fero-Term poleg izdelkov in zmogljivosti za zasebne uporabnike ponuja tudi rešitve za zahtevnejše objekte, kot so hoteli, restavracije, športni in različni drugi objekti, ki morajo v celoti izpolnjevati stroge zakonske določbe o varnosti in učinkovitosti.
 
Kopalniški radijatorji za toplejši dom

Za toplejši dom
 
Na začetku smo navedli, da je pozimi povprečno temperaturno območje v prostorih, kjer bivamo, med 18 in 22oC. Edina soba, ki izstopa iz tega povprečja, je kopalnica, kjer je temperatura (med uporabo) za dve do tri stopinje višja od nadpovprečne. V kopalnici smo pogosto bolj skopo oblečeni (ali pa sploh ne), zato želimo, da je ta soba dobro ogrevana in udobna za bivanje.
 
In to v večini gospodinjstev dosežemo z uporabo kopalniških radiatorjev. To so radiatorji, ki so lahko z vgrajenim električnim grelcem ali radiatorji, ki so priključeni na centralno ogrevanje. To so cevasti radiatorji, ki jih zaradi svoje oblike v trgovinah pogosto imenujejo "lestve", včasih celo grelniki brisač. Nekateri manj zmogljivi primerki so sicer namenjeni ogrevanju brisač (na primer model Terme Calore 860/530), a večina kopalniških radiatorjev Terma  je dovolj močnih, da je edini radiator v kopalnici.
 
Če vas skrbi poraba električne energije v kopalniških radiatorjih z vgrajenim električnim grelnikom, je treba opozoriti, da so električni radiatorji Terma zelo energetsko učinkoviti, z nizko porabo in imajo velik plus ter več delovnih programov, termostata, številne funkcije, ki jih lahko individualno prilagojena, zaščita pred brizganjem vode IP24 in vrsta drugih naprednih funkcij. Med obratovanjem ne oddajajo škodljivih snovi, kar jim daje epiteto okolju prijaznih radiatorjev.
 
Kopalniške radiatorje Terma dobite v različnih dimenzijah, izberete pa lahko tudi barvo: poleg tradicionalne bele barve boste v ponudbi Fero-Terma našli tudi (v zadnjem času še posebej priljubljeni) cevni radiatorji v črni barvi, kot je TermaBad R01 1200 / 600 Black. Obstajajo tudi kromirani zaključni radiatorji, ki prav tako izgledajo privlačno v vsaki kopalnici. Poleg velikosti in barve lahko izberete tudi obliko radiatorja. Cevi se že razlikujejo po tem, ali so ravne ali zaobljene, lahko pa izberete tudi radiator za cevi, ki je gledan iz profila raven ali zaobljen (kot model TermaBad R03 1200/500).
 
Poleg samih radiatorjev lahko v prodajnih centrih Fero-Term in v spletni trgovini najdete vse, kar potrebujete za radiatorje: od električnih grelnikov, ventilov, dušilcev in radiatorskih glav do razdelilniki in omaric ter dodatkov za vgradnjo radiatorjev.
 
Kotli na kruta goriva in pelete

Kotli na kruta goriva in pelete
 
Ko gre za sisteme ogrevanja doma, je centralno ogrevanje v zadnjih desetletjih nekakšen standard. Toplota se pri tovrstnih sistemih proizvaja v toplotnem viru (plinski kotel, toplotna črpalka…), prostor se dovaja s cevmi za prenos toplote (para, zrak ali voda) in tam skozi grelnike ogreva prostor. Sistem centralnega ogrevanja je sestavljen iz generatorja toplote, opreme za distribucijo toplote, opreme za prenos toplote, varnostne opreme in drugih elementov.
 
Generator toplote je najpogosteje kotel na kruto gorivo ali kotel na pelete. Ko gre za ponudbo kotlov Terma, so vsi kotli vrhunske kakovosti, izdelani iz jekla in litega železa, z dodatnimi ugodnostmi, kot je dovod sekundarnega zraka za popolno zgorevanje. Pri kotlih na trda goriva Terma je še posebej zanimiva izbira pirolitičnih kotlov. Piroliza je postopek kemične razgradnje organskih snovi s toploto pri visoki temperaturi, zahvaljujoč temu postopku znaša izkoristek pirolitičnega kotla kar 93 odstotkov (v nasprotju z izkoristkom od 65 do 75 odstotkov pri običajnih kotlih). Tako lahko prihranite do 25 odstotkov skupnih potreb po lesu na leto.
 
Kotli na pelete so kotli posebne konstrukcije, potrebni za največjo možno učinkovitost. Najpogosteje so to prehodni jekleni kotli z vgrajenimi turbulatorji v navpičnem cevnem izmenjevalniku za boljšo učinkovitost. Stopnja učinkovitosti kotlov na pelete se giblje do 93 odstotkov, kar je 20 do 25 odstotkov več kot pri običajnih kotlih. Prednosti kotlov na pelete vključujejo samodejni vžig na pelete, manj potrebe po čiščenju (z možnostjo samočiščenja), nižje cene energije in dejstvo, da zadostuje eno polnjenje rezervoarja (prostornina 200 litrov) za ogrevanje hiše na 100 m2 za tri do štiri dnevi.
 
V ponudbi izdelkov blagovne znamke Terma lahko najdete tudi kakovostne kotle brez gorilnikov, na voljo pa je tudi široka paleta dodatne in rezervne opreme za kotle ter ventili in naprave za vzdrževanje tlaka.

Kamini na drva in pelete
 
Kamini na drva in pelete
 
Pogled na ogenj v sobnem kaminu bo pozimi ogrel vsako srce (in ogrel telo). Načelo prižiganja in vzdrževanja ognja, vseh tistih ritualov, ki so del teh procesov, je enako kot v prazgodovini. Razen enega: sodoben kamin na drva je tehnološko daleč pred starodavnimi ognjišči. Je rezultat znanja in izkušenj generacij in generacij, ki so se naučile zajeziti ogenj in iz njega izvleči najboljše. Današnji kamini na drva Terma so rezultat trdega dela inženirjev in oblikovalcev, najnaprednejše tehnologije digitalne dobe pa so izkoristile za ustvarjanje analogne umetnine - kamina. Ti kamini so izdelani iz visokokakovostnega jekla, imajo vgrajeno varnostno steklo, odporno na visoke temperature, in so zasnovani tako, da zagotavljajo učinkovito zgorevanje z uravnavanjem dovoda zraka.
 
Terma kamini na pelet so kombinacija tradicionalnega in sodobnega, analognega in digitalnega. Po videzu se bistveno ne razlikujejo od kamina na drva, imajo pa številne prednosti pred starejšimi brati. Eden izmed njih je dobava in shranjevanje energije: peleti, ogljik nevtralno biogorivo, proizvedeno iz stisnjene organske snovi ali biomase, se pred uporabo kupijo v vrečah in jih enostavno shranijo, kar pomeni, da vam ni treba skrbeti za nakup, žaganje, shranjevanje in cepljenje les. Ko naložite kamin na pelete, boste lahko uravnavali temperaturo z daljinskim upravljalnikom, zaslonom na dotik ali termostatom. Izbrali boste ustrezen program kamina, naprednejši modeli pa vam bodo omogočili popoln nadzor nad delovanjem kamina prek pametnega telefona. Poleg tega je izkoristek kamina na pelete 90 odstotkov (in morda tudi več), kar pomeni, da le 10 odstotkov toplote, ki nastane z zgorevanjem, konča v dimniku, preostalih 90 odstotkov pa je uporabnih za ogrevanje doma.
 
Terma poleg kaminov ponujajo tudi peči na drva, ki jih lahko uporabite za pripravo hrane, lahko pa tudi kotl za centralno ogrevanje, ki lahko ogreva do 200 m2 prostora, medtem ko uživate v pogledu na ogenj kot v kaminu.

Talno gretje
 
Talno gretje
 
Tisti, ki si želijo maksimalne enostavnosti uporabe in ne želijo vidnih radiatorjev v prostoru, se bodo odločili za talno ogrevanje. Ne glede na vrsto talnega ogrevanja, ki ga izberete, Terma pokriva vse, kar potrebujete za najboljše ogrevanje doma. Električno talno ogrevanje je najpogostejša izbira za prenove - razlog za to je izredno majhna izguba višine prostora zaradi tankih grelnih folij in grelnih mrež. Tisti, ki si želijo talnega ogrevanja, a jim je elektrika predraga, se bodo odločili za toplo-vodno različico talnega ogrevanja. Gre za vrsto talnega ogrevanja, pri katerem tla ogreva vroča voda, ki gre skozi posebej nameščen cevovod. Toplotne cevi za talno ogrevanje v mokrem sistemu so nameščene v mokrem estrihu (talna glazura) nad izolacijskim slojem, medtem ko so v suhi izvedbi cevi v posebnih izolacijskih talnih ploščah, na katere je položen suh estrih. Za vgradnjo boste potrebovali tudi zaslone za talno gretje, razdelilnike ter dodatni in rezervni pribor za talno ogrevanje.

Terma grelci in konvektorji
 
Grelci in konvektorji
 
Včasih potrebujemo toploto "takoj", potem bomo najverjetneje posegli po takojšnji rešitvi in ​​dobili - grelec. Termični grelniki so že vrsto let priljubljena izbira, ker so praktični, cenovno ugodni in (najpogosteje) prenosni. Ločimo več vrst grelnikov, najbolj priljubljeni pa so električni konvektorski grelniki Terma. Delujejo po principu konvekcije, torej pretoka toplote: zelo preprosto hladen zrak, ki se naravno dvigne iz tal prostora, vstopi v grelec in se ogreva s prehodom skozi električni grelec, kar povzroči izpust toplega zraka iz grelnika. Topel zrak je lažji od hladnega in se dviga proti stropu sobe; sčasoma se, ko se ohladi, spusti na tla in celoten postopek se ponovi. Na ta način se prostor enakomerno ogreva. Poleg električnih grelnikov so priljubljeni tudi keramični, oljni in infrardeči grelci.
 
Terma ventilokonvektorski grelniki ponujajo drugačno filozofijo ogrevanja: za razliko od običajnega konvektorja, ki uporablja naravno kroženje zraka, ogrevanega na svojih konvektivnih površinah, ventilatorski konvektor uporablja tudi ventilator za prisilno pihanje konvektorskih površin. Zahvaljujoč ventilatorju se prenos toplote s konvektivnih površin na zrak v prostoru večkrat pospeši.
Tu smo prišli do še ene velike razlike med ventilatorsko tuljavo in konvektorjem. Namreč poleg ogrevanja zraka ga lahko ventilatorska tuljava ohladi enako učinkovito.
 
Terma ventilokonvektorji so primer uspešne kombinacije napredne tehnologije, učinkovitosti in oblikovanja; to so naprave "2 v 1", ki v enem ohišju kombinirajo izmenjevalnik toplote, ventilator in filter. Treba je opozoriti, da boste v prodajnih centrih Fero-Term in v naši spletni trgovini poleg grelnikov in ventilatorskih konvektorjev našli tudi dodatno in rezervno dodatno opremo za iste.
 
Grelci vode
 
Grelniki vode (popularni bojlerji) nas je zaradi velikosti in videza pogosto bolela glava, bodisi pri načrtovanju nove ali prenovi stare kopalnice. Zato je danes pri njihovi izdelavi poleg tehničnih lastnosti vse več pozornosti namenjene tudi njihovemu videzu. Električni grelniki vode Terma so odličen primer: poleg tega, da bodo delo ogrevanja vode opravili brezhibno, z minimalističnim videzom, se bodo lepo prilegali vsaki kopalnici.
 
Iz ponudbe električnih grelnikov vode Terma je treba posebej izpostaviti serijo kombiniranih grelnikov Terma AquaHeat: kombinirani kotli so najbolj priljubljen tip grelnikov vode, saj hkrati ponujajo toploto in toplo vodo, brez potrebe po vodi rezervoarji in jeklenke. Prostornina teh grelnikov je od 80 do 150 litrov, zaradi česar so kot nalašč za manjše in večje družine. Če po drugi strani potrebujete kuhinjski grelec, obstajajo privlačni kuhinjski modeli Terma AquaHeat 10 L, ki jih lahko namestite nad ali pod umivalnikom.
 
Dvigovalci toplote
 
Dvigovalci toplote in hladilniki kot izdelki prihodnosti se vse bolj vsiljujejo kot ekonomska in okoljska rešitev, ki omogoča ogrevanje, klimatizacijo in pripravo sanitarne vode v skoraj vseh stanovanjskih stavbah. V ponudbi Fero-Term lahko najdete hladilnike vode Terma, modularne zunanje enote, ki se uporabljajo za hlajenje poslovnih prostorov, tako da se povežejo s sistemom notranjih ventilatorskih konvektorjev katerega koli proizvajalca in tako kombinirajo profesionalni klimatski sistem in ponujajo prilagodljivost pri izbiri zahtevanih moč (moduli so določeni z nazivno močjo hlajenja 30, 65 in 130 kW). Vodni hladilniki Terma imajo vgrajene kompresorje proizvajalca Copeland, ki je v samem vrhu proizvodnje hladilnih kompresorjev.

Regulacije in termostati
 
Regulacije in termostati
 
Ko načrtujete in namestite ogrevalni sistem, se morate spoprijeti z "možgani" sistema - termostatom. Termostat je naprava za regulacijo temperature v ogrevalnem sistemu. Sobni termostati so odgovorni za vzdrževanje konstantne temperature v prostoru - ali v več njih, če gre za stanovanje ali hišo. Ko vnesemo želeno temperaturo, termostat vklopi kotel ali črpalko za centralno ogrevanje, da prostor ogreje na to temperaturo. Ko dosežemo želeno temperaturo, termostat to zazna in izklopi radiator. Ko senzor opazi, da sobna temperatura pada, termostat znova vklopi radiator.
 
Terma termostati bodo vse te zahtevne funkcije opravljali brezhibno. Poleg standardnih ima Terma v svojem programu tudi termostate za regulacijo električnega talnega ogrevanja in vodnega talnega ogrevanja, še posebej priljubljeni pa so termostati Wi-Fi, ki uporabniku ponujajo vrsto najnaprednejših možnosti nadzora ogrevanja ali hlajenja za optimalno sobo temperatura. Poleg termostatov Terma kupcem ponuja tudi dodatne in rezervne dodatke za termostate in krmilnike.
 
Dimovod
 
Učinkovitost ogrevalnega sistema je odvisna od več dejavnikov: eden izmed njih je tako kakovosten kot učinkovit dimovodni kanal. Da je sistem učinkovit, ni dovolj, da generator toplote in radiatorji delujejo brezhibno, pomembno je tudi, da lahko dim brez ovir uhaja iz dimnika. Dimnik mora biti dobro zgrajen, ognjevarn, toplotno izoliran in odporen na vlago - vse, kar potrebujete za tako učinkovit dimovodni sistem, pa lahko dobite pri Fero-Termu. Izrazni program postavk za odvod dimnih plinov za kotle na pelete vključuje redukcije, cevi, kolena in grelnike, lahko pa dobite tudi celotne komplete dimovodnih kanalov. Na voljo je vse v premerih od 80 do 120 mm, na voljo pa so tudi dimniške cevi Terme za kotle na trda goriva.

Klimatske naprave
 
Izbira prave klimatske naprave ni "atomska fizika", ima pa svoje zakone. Osnovna delitev klimatskih naprav na domačo (hiše, stanovanja) in komercialno (pisarne, trgovine, kavarne ...) je uporaba. Glede na število notranjih enot se klimatske naprave delijo na mono split sisteme (eno notranjo in eno zunanjo enoto) in sisteme z eno zunanjo in več notranjimi enotami (vsaka s svojim daljinskim upravljalnikom, moč zunanje enote pa določa skupna moč vseh notranjih enot).
 
Terma klimatske naprave so invertertske naprave - to je napredna tehnologija za nadzor motorja, torej hladilni kompresor, ki se nahaja v zunanji enoti klimatske naprave. Elektronika in regulacija frekvenčne obremenitve, odvisno od temperaturne razlike, omogoča nadzor hitrosti motorja, torej kompresorja. Ko vklopite klimatsko napravo, kompresor deluje s hitrostjo do 130%, da čim prej ohladi prostor, in ko se približa želeni temperaturi, se moč zmanjša. Zahvaljujoč pretvorniški tehnologiji kompresor nato ohranja doseženo temperaturo in tu dosežemo največji prihranek energije v primerjavi s klasičnimi klimatskimi napravami (s fiksno hitrostjo).
 
Terme Terara 35 so dober primer visoko učinkovite sodobne inverterske klimatske naprave. Zahvaljujoč novemu, okolju prijaznemu hladilnemu sredstvu R32, Terara 35 uporablja napredno spremenljivo invertersko kompresorsko tehnologijo, ki to klimatsko napravo uvršča v sam vrh ponudbe z vrednostmi SEER A ++ in SCOP A +. Poleg ugledne hladilne moči je moč ogrevanja tudi 3,6 [kW] omogoča tudi učinkovito ogrevanje manjšega bivalnega prostora v prehodnih obdobjih. Obstaja tudi možnost daljinskega upravljanja naprave prek mobilne aplikacije na pametnem telefonu.
 
Blagovna znamka Terma poleg sodobnih inverterskih klimatskih naprav ponuja tudi dodatno in rezervno dodatno opremo za klimatske naprave.
 
Solarni paketi in kolektorji
 
Sončna energija je najčistejši, najbogatejši in najbolj prilagodljiv obnovljiv vir energije. Še ena dobra stran: popolnoma brezplačna. Skozi zgodovino so ljudje skušali to energijo "zajeziti" in jo spremeniti v uporaben vir energije - kar nam je sčasoma uspelo. Ponudba izdelkov Terma za pretvorbo sončne energije v koristno energijo je resnično impresivna: izberete lahko vse, kar potrebujete, da resno zmanjšate račune za energijo in hitro povrnete začetno naložbo.
 
Terma termosifonski solarni paketi so eden najpreprostejših načinov ogrevanja sanitarne vode, ki lahko zadovolji večino potreb po sanitarni vodi. Za njihovo delovanje ni potrebna obtočna črpalka, kot v klasičnih zaprtih solarnih sistemih, vendar se prenos toplote doseže z naravno lastnostjo vode, ki postane lažja zaradi ogrevanja in povišanja temperature ali težja zaradi hlajenja in znižanja temperature. Zahvaljujoč tej lastnosti se doseže naravno kroženje sončne tekočine, ki prenaša sončno toplotno energijo na toplo sanitarno vodo.
 
Po drugi strani pa obstajajo solarni paketi Terma Basic in Terma Premium classic, ki predstavljata korak naprej pri uporabi sončne energije. Osnova obeh sistemov so sončni kolektorji Terme v dveh izvedbah, navpični in vodoravni, odvisno od položaja strehe, na katero je nameščen. Terminino ponudbo solarnih sistemov zaokrožajo dodatni in rezervni dodatki za sončne sisteme, ki lahko vaš sončni sistem dvignejo na višjo raven in vam pomagajo prihraniti še več.
 
Črpalke
 
Ena najpomembnejših stvari pri katerem koli sistemu je črpalka. Ki mora biti kakovostna, zanesljiva in dolgotrajna. Terme črpalke so ravno to, narejene tako, da vam služijo dolgo, zvesto in učinkovito. V ponudbi najdete različne črpalke, kot je na primer črpalka za odvajanje odpadne vode za drobljenje odpadkov. Obstajajo tudi obtočne črpalke za ogrevalne in hladilne sisteme, hidroforne črpalke za oskrbo s čisto vodo, potopne črpalke za čisto vodo, obtočne črpalke za bazene in številne druge. Na voljo je tudi vrsta dodatkov, dodatkov in krmilnih elementov za črpalke Terma.

Kopalniški Terma ventilator
 
Kopalniška galanterija in razsvetljava
 
Terma izdelki so neizogibni tudi kot del kopalniške opreme. Še posebej priljubljeni so Terma ventilatorji, ki omogočajo učinkovito izmenjavo zraka v vaši kopalnici. Poleg ventilatorjev obstajajo tudi kakovostni sušilci za roke in lase Terma, ki bodo močno olajšali ta vsakodnevna opravila. Ponudbo kopalniških izdelkov Terma dopolnjuje z razsvetljavo, kakovostnimi materiali in izdelavo, popolnoma prilagojeno specifičnim kopalniškim pogojem.
 
Za konec pa - čeprav ne manj pomembno - velja omeniti številne postavke Terma, namenjene vgradnji, med katerimi izstopajo uporabni inštalacijski materiali iz nerjavečega jekla, spone in rozete za cevi, reduktorji tlaka, vodomeri in filtri, ročno orodje ... Skratka, vse, kar potrebujete za dobro delo!
Delite ta članek s prijatelj
Ogledani izdelki
Dodatki in vezani izdelki
{{item.FinalPriceToPay_print}}{{unitMeasure(item)}}
Skupaj
{{totalPrice}} DDV je vključen
Dostava na dom {{deliveryPrice}}, prevzem v poslovalnici 0,00 €.
Zaključite nakup Nadaljujte z nakupovanjem
Vsebino košarice pošlji na e-poštni naslov
Zatraži poziv
Pošalji košaricu