Povratak na Fero-term.si

Prijavite se na svoj račun

Prvič? Registrirajte se!

Tuš kabina, vaša topla spa skrivnost

Tuš kabina, vaša topla spa skrivnost

Stati ob koncu težkega delovnega dne pod sproščujočim dežjem kapljic tople vode so sanje mnogih od nas. Te sanje še nikoli ni bilo lažje uresničiti - vse kar morate storiti je, da za seboj zaprete vrata svoje nove tuš kabine

Za izjemno zanimive so se izkazali rezultati mednarodne raziskave o navadah pri tuširanju, ki jo je leta 2020 izvedel Grohe: ugotovili smo, da se 69 % Francozov pozimi tušira vsak dan, da se 50 % Dancev pogosto ljubi pod tušem, in kar 41 % Egipčanov se tušira in hkrati – čisti svoj avtomobil!
 
Ta (zelo slikovit) zadnji statistični podatek je težko aplicirati na slovesnke razmere, a raziskave o higienskih navadah naših sodržavljanov kažejo, da je tuširanje »preskočilo« kopanje v klasični kadi. Rezultati raziskave, ki so jo izvedli leta 2019, kažejo, da se kar 66,1 odstotka evropskih državljanov tušira vsak dan, 26,9 odstotka pa jih to počne vsaj nekajkrat na teden. Nasprotno pa se 45,4 odstotka naših sodržavljanov kopa v kopalni kadi le nekajkrat na leto (in redkeje!), 16,1 odstotka pa jih je izjavilo, da se v kopalni kadi sploh ne kopajo.

Tuš kabina
 
Številne dobre strani prhanja so celo znanstveno dokazane. Prhanje krepi imuniteto (še posebej, če začnemo s toplejšo in tuš zaključimo s hladnejšo vodo), curek za prhanje pa spodbudi tudi vaš živčni sistem, posledično pa je boljša prekrvavitev in lepši videz kože. Prhanje spodbuja tudi proizvodnjo endorfinov, hormona, zaradi katerega se počutimo dobro, zato se je izkazalo za pozitivno pri lajšanju simptomov depresije.
 
S stresom se je najbolje boriti z zapiranjem vrat; vsi si včasih želimo zapreti vrata za seboj, se umakniti od hrupa in stresa, uživati ​​v sproščujočem miru in tišini zdraviliškega okolja. In kar je najboljše, vrata, ki jih zapremo za seboj, so vrata tuš kabine!
 
Čeprav je zadnja leta v trendu urediti tuš prostor le s pomočjo steklene tuš stene in tuš kanalete, so tuš kabine še vedno najpogostejša izbira, ko gre za prenovo stare ali načrtovanje nove kopalnice. Klasična različica s tušem vključuje tuš kad, ki je lahko globlja ali plitvejša. Plitke kopalne kadi so bolj praktične, ker je vanje lažje stopiti, globlje pa jih je mogoče napolniti z vodo in nato uporabiti na več načinov. Plitke kopalne kadi so videti bolj elegantne, medtem ko namestitev tuš kabine na globlji tuš kadi daje vaši kopalnici funkcionalnost. Katero prho boste izbrali, je odvisno od vašega okusa in potreb.

Tuš kabina
 
Tuš kabine delimo na polkrožne in kvadratne: obe izvedbi sta praktični, skupno pa jima je, da lahko za seboj zaprete vrata, pozabite na stres in preprečite brizganje vode v kopalnici. In prav slednje - preprečevanje brizganja - najpogostejši argument za nakup tuš kabine. Tuširanje naj bo namreč sproščujoče doživetje. Po tuširanju ne smete biti več napeti, korak po izstopu iz kadi morate (vsaj začasno) pozabiti na vse težave. Kar pa ni mogoče, če veš, da boš po tuširanju moral brisati tla in pohištvo, pravi mali "general" kopalnice. Zato vas bo že med tuširanjem skrbelo, kje bo končala kakšna kapljica vode, stisnili se boste v kot, da ne bi razpršili vsega okoli sebe, curek boste nastavili na minimalno moč, da bo čim manj vode končalo tla in stene.
 
Tuš kabine so najboljša zaščita pred brizganjem: zahvaljujoč dejstvu, da lahko popolnoma zaprete vrata kabine za seboj, se lahko tuširate brez stresa, vsaka kapljica ostane znotraj sten kabine. Po prhanju je dovolj, da stranice tuša obrišete s suho krpo.
 
Tuš kabina

Moderne tuš kabine so kombinacija najboljših materialov in sodobnega dizajna. Dober primer takšnih kabin sta Voxort Blue Fly krom in kabina serije Voxort Blue Fly black. Izdelane so iz 8 mm debelega varnostnega kaljenega stekla in masivnih aluminijastih profilov v črni ali kromirani barvi, te tuš kabine modernega dizajna se bodo odlično prilegale v vsako sodobno kopalnico. Posebnost te serije tuš kabin so posebni drsni tečaji, ki omogočajo inovativen način odpiranja vrat. Na ta način je maksimalno prihranjen prostor, vstop in izstop iz tuš kabine pa ne bi mogel biti lažji.
 
Pri vzdrževanju tuš kabin je najpomembnejše, da jih redno čistite. Če steklene površine obrišete takoj po vsakem prhanju, potem, ko se posušijo, na njih ne bodo ostale grde sledi. Prav tako niti plesen niti glive ne bodo imele substrata za rast. Čistite torej pogosteje in kasneje se boste izognili klečenju in drgnjenju. Pri pranju in čiščenju uporabljajte blaga, neabrazivna sredstva – lahko uporabite tudi naravna čistila, kot so mešanica sode bikarbone, limoninega soka, olja čajevca in kisa.
 
Tuš kabina

V zadnjem času so vse bolj priljubljene tuš kabine temnejših barv. Če ste vzljubili takšno tuš kabino, vam ni treba menjati vseh armatur v kopalnici, da bi barvno povezali novo kabino s preostalo kopalnico. Samo vložite v kose kopalniških dodatkov, kot je serija Voxort 4000 Black, in vaša kopalnica bo videti kot nova.
 
Zato zmanjšajte stres in poiščite tuš kabino po svojem okusu v enem od trgovskih centrov Fero-Terme ali v naši spletni trgovini. 

Tuš kabina
Delite ta članek s prijatelj
Ogledani izdelki
Dodatki in vezani izdelki
{{item.FinalPriceToPay_print}}{{unitMeasure(item)}}
Skupaj
{{totalPrice}} DDV je vključen
Dostava na dom {{deliveryPrice}}, prevzem v poslovalnici 0,00 €.
Zaključite nakup Nadaljujte z nakupovanjem
Vsebino košarice pošlji na e-poštni naslov
Zatraži poziv
Pošalji košaricu