Povratak na Fero-term.si

Prijavite se na svoj račun

Prvič? Registrirajte se!

Užitek tuširanja, brez pretiranega pršenja

Užitek tuširanja, brez pretiranega pršenja

Majhen vodič, kako se stuširati, ne da bi vas skrbelo, kje bo končala vsaka kaplica vode.

Po težkem delovnem dnevu ste prišli domov. Sezujete čevlje, pustite ključe avtomobila na omarici na hodniku, torbo za prenosni računalnik položite na tla dnevne sobe in grete v kopalnico. Slečete se in vstopite v kad, vzamete v roko tuš ročko in spustite vodo. Počakajte, da voda doseže pravo temperaturo, in začnite se tuširati. Zapri si oči. Močan curek tople vode izpere vse težave, ki ste jih imeli ta delovni dan, nivo stresa drastično pade. Vaše telo se sprosti.

Ko končate, vzemite brisačo in pojdite iz kadi. In na tleh kopalnice - prava poplava! Primite se za glavo, vržite brisače na tla, da vpijete vodo, nivo stresa močno naraste. Prha, ki naj bi vas sprostila, se je spremenila v nočno moro, zaradi desetih minut sproščanja pod prho boste zdaj morali obrisati tla in vso kopalniško pohištvo (ker ste seveda pomotoma poškropili kopalniško omarico in ogledalo) in nato v pralni stroj naložite mokre brisače ...

»Prekleto tudi takšna prha!« Nagarano si mislite v sebi prepričujoč, da boste šli jutri po zaščitno zaveso za kopel.

Moderna kopalnica

Boljše preprečiti kakor se ukvarjati s posledicami

Prhanje naj bo sproščujoča izkušnja. Po tuširanju ne smete biti več napeti, po izstopu iz kadi morate (vsaj začasno) pozabiti na vse težave. Kar pa ni mogoče, če veste, da po prhanju čakate, da obrišete tla in pohištvo, pravi mala "generalka" kopalnice. Zato vas bo že med prhanjem skrbelo, kje bo končala kapljica vode, stisnili se boste v kot, da ne bi poškropili vsega okoli sebe, curek prilagodili na najmanjšo moč, tako da čim manj vode konča na tla in stene.

In vsi vemo, da zaščitna zavesa za kopalno kad ni rešitev: samo nekdo, ki še nikoli ni imel hladne zavese iz umetnega materiala, prilepljene na golo telo, si lahko zaveso predstavlja kot rešitev ...
Kaj torej storiti, da bo doživetje tuša sproščujoče, da vam ne bo treba razmišljati, kje in kaj bo brizgala voda, da vam pred tuširanjem ni treba postaviti brisač na tla kopalnice?

Preprosto - treba je načrtovati. In klasična kad, če je le mogoče, zamenjati za tuš kad.

POLKROŽNA TUŠ KABINA

Tuš kad za sladokusce

Prehod iz kopeli v prho ni nujno šokanten. Obstajajo tuš kadi, kot je Voxort Royal New 90, ki ponujajo globlje korito in imajo sedežno površino. Takšne kopalne kadi so običajno sestavni del tuš kabin, ki so popolne, če se želite brez skrbi stuširati. Kar zadeva tuš kadi, lahko izbirate globlje in plitvejše modele, odvisno od tega, ali želite tuš kabino ali boste kad nadgradili s samostoječo stekleno steno. Globina izbrane kadi je odvisna tudi od tega, ali je za vas pomembneje, da prosto stopite pod tuš, ne da bi morali stopiti čez rob kadi, ali pa želite, da lahko globljo kad občasno napolnite z vodo. Globlje kadi so bolj praktične, ko gre za preprečevanje brizganja, ker njihov višji rob zadrži večino kapljic, ki se odbijajo od dna kadi.

Tuš kabine so najboljša zaščita pred brizganjem vode: zahvaljujoč dejstvu, da lahko popolnoma zaprete vrata kabine za seboj, se lahko stuširate brez stresa, vsaka kapljica bo ostala znotraj sten kabine. Po prhanju je dovolj, da ob strani obrišete s suho krpo.

TUŠ VRATA

Prhanje in tuš stena


Po prhanju so naslednje na seznamu najbolj priljubljenih rešitev za preprečevanje brizganja prhe, ki jih preostali del kopalnice obdaja le steklena stena. Najpogostejša izvedba takega prostora za tuširanje je postavitev tuš kadi za tuširanje v kot, pri čemer je prostor na dveh straneh omejen s steno, na eni strani pa s stekleno steno. Takšen prostor je videti izjemno eleganten in naredi vašo kopalnico vizualno večjo, še posebej, če se odločite za vgradno različico namesto tuš kadi, kjer voda steče v tuš kanal (talni odtok), vgrajen v tla, obložena s keramičnimi ploščicami.

Takšne izvedbe je izjemno enostavno vzdrževati, vodo pa je mogoče razpršiti samo skozi dovod. Ker se vhod nahaja ob strani, obstaja tudi nevarnost pršenja vode na dele kopalnice, ki jih ne bi radi zmanjšali. Kapljice bodo končale na stenah ali na stekleni steni, s katere bodo neopazno zdrsnile v kad ali na ploščice (če gre za vstopno različico tuša). Steklene stene so izdelane iz varnostnega stekla in so lahko prozorne, vzorčaste ali zatemnjene, zaradi česar bodo kapljice še manj vidne.

Moderna kopalnica

Izaberite pravo nadglavno prho

Strokovnjaki so natančno izračunali, da se kapljica, ki pade iz nadglavne prhe, lahko odbije od 75 do 90 centimetrov od mesta, kjer je prvotno padla. Seveda to ne velja za kapljice, ki se odbijejo od vašega telesa, na koncu lahko pridejo veliko dlje, ker se odbijejo z večje višine. In nadglavna prha je idealna, če res želite uživati ​​pod tušem; ta uporaben kos kopalniške opreme je pritrjen nad glavo in zahvaljujoč njemu se mu lahko tuširate, ne da bi morali med tuširanjem držati tuš ročko v rokah. Preprosto stojite pod nadglavno prho in uživate, saj veste, da se bodo kapljice prijele na stene tuš kabine ali steklene stene.

Ročke za tuširanje so klasična izbira za vse tiste, ki pri tuširanju cenijo natančnost in hitrost. Z njim boste hitro in učinkovito dosegli vsak del telesa in je bolj zanesljiv kot nadglavna prha za tuširanje, če se želite izogniti zmočenju las med tuširanjem. Zahvaljujoč izbiri vrste in moči curka večina ročk za tuširanje omogoča natančnejše prhanje, kar dodatno zmanjša tveganje, da voda konča tam, kjer ne bi smela.

Moderna kopalnica

Ploščice katere oproščajo

Če vam kljub temu slučajno med tuširanjem uspe v kopalnici povzročiti "majhno poplavo", je dobro vedeti, da ste že prej izbrali kakovostne ploščice, ki ne vpijajo vode in jih je enostavno vzdrževati in čistiti. Kopalniške ploščice se razlikujejo ne samo po oblikovanju, ampak tudi po značilnostih. Ko gre za kopalnico, je pomembno, da izberemo ploščice, ki absorbirajo čim manj vode - keramične ploščice absorbirajo zelo malo vode, porcelan pa še manj, zaradi česar so še boljša izbira.

Druga pomembna lastnost so protizdrsne lastnosti ploščic; ne želite "zdrsniti" iz kopalnice, potem ko ste zmočili tla. Najbolje je, da za kopalnico izberete ploščice z najvišjim možnim protizdrsnim faktorjem (označene s črko R in številko - za kopalnico izberite ploščice z oznako R9 in več).

Pri vzdrževanju morate izbirati med sijajnimi in mat ploščicami. Obe različici imata svoje prednosti in slabosti: sijajni so, lažje jih je očistiti, na njih pa je lažje opaziti umazanijo, medtem ko je mat zahtevnejši za čiščenje, vendar bo "skril" manj umazanije.
 
Delite ta članek s prijatelj
Ogledani izdelki
Dodatki in vezani izdelki
{{item.FinalPriceToPay_print}}{{unitMeasure(item)}}
Skupaj
{{totalPrice}} DDV je vključen
Dostava na dom {{deliveryPrice}}, prevzem v poslovalnici 0,00 €.
Zaključite nakup Nadaljujte z nakupovanjem
Vsebino košarice pošlji na e-poštni naslov
Zatraži poziv
Pošalji košaricu