Povratak na Fero-term.si

Prijavite se na svoj račun

Prvič? Registrirajte se!

Užitek tuširanja v letu 2022

Užitek tuširanja v letu 2022

Pravila za oblikovanje sodobnega prostora za tuširanje se vse pogosteje tiskajo na površine privlačnih samostoječih tuš sten

Dolgo časa so k dekoraciji kopalnice pristopali pragmatično, pri čemer smo upoštevali, da gre za prostor, ki mora zadovoljevati le en namen – vzdrževanje higiene. Pomembno je bilo zbrati umivalnik, kad in WC školjko na enem mestu, po možnosti »potisniti« kotel. In to je bilo to. Keramične ploščice naj bi »zaokrožile zgodbo« in vse naštete elemente povezale v sprejemljivo celoto. Imeli ste kopalnico, ki je služila namenu in ni bila neprijetna za oko, nič več kot to.
 
Danes stvari niso več tako. Pri opremljanju doma le redko razmišljamo o vsakem prostoru posebej, vse pogosteje pa poskušamo organsko povezati vse prostore v harmonično zasnovano celoto. V tem procesu je kopalnica doživela največje spremembe, danes s ponosom puščamo vrata in prostore odprte, saj se kopalniški prostor vse bolj odlično prilega celotni bivalni notranjosti. Da se je to zgodilo, je bilo treba iz kopalnice odstraniti vse odvečne elemente. Tako smo namesto nekdanjega »prostora za pranje in čiščenje« dobili prostor, ki izžareva zdraviliški duh.

Kad
 
Klasična kopalna kad je bila ena prvih »žrtev« takšnega pristopa. Z namenom uskladitve kopalniškega prostora s preostalim bivalnim prostorom, namesto tam, kjer smo se odločili urediti tuš prostor. In ta prostor smo naredili čim bolj funkcionalen, hkrati pa skoraj neviden in oblikovno dovršen. Walki-in tuši so zamenjale tuš kabine, ploščice in tuš kanalete pa so postale učinkovita zamenjava za tuš kadi.
 
Takšen tuš prostor je videti izjemno eleganten, kopalnico pa naredi vizualno večjo in izjemno moderno. Samostoječe tuš stene danes postajajo standard za ureditev tuš prostorov, ponudba pa se iz dneva v dan širi. Te atraktivne skale lahko dobite v različnih dimenzijah (običajne širine se gibljejo od 60 do 140 cm), lahko pa jih izdelate tudi po naročilu, tako da je vaš prostor resnično edinstven. Poleg dimenzij lahko izberete tudi debelino (6 ali 8 mm) in vrsto stekla (prozorno, tonirano, vzorčasto ali z zrcalnim učinkom).

Tuš stena
 
Nove stene za tuš se bodo harmonično prilegale vsakemu dizajnu kopalnice. Če vam je všeč minimalističen slog industrijskega pridiha, so tuš stene iz serije Voxort Pro Stripe idealna izbira za vašo kopalnico. Te tuš stene so izdelane iz prozornega kaljenega stekla debeline 8 mm, posebno privlačne pa jih naredijo mat črni profili. Prav ti aluminijasti profili, ki spominjajo na okenske okvirje v proizvodnih prostorih, jih naredijo idealne za ustvarjanje industrijskega ambienta v kopalniškem prostoru. Te tuš stene lahko namestite na tuš ali na tla, kar vam daje dodatno izbiro.
 
Če želite svoj prostor za tuširanje diskretno poudariti, lahko to storite s pomočjo samostoječih toniranih steklenih sten za prho iz serije Voxort Blue Black. Po zaslugi kaljenega stekla temnejšega tona bo prostor za tuširanje diskretno poudarjen, kopalniški prostor pa bo še vedno ohranil svojo celovitost. Na voljo so tudi samostoječe steklene stene iste serije prozornih stekel in črnih profilov, tako da lahko izbirate, ali bo vaša nova kopalnica bolje videti s temnejšo ali prozorno stekleno steno. Podoben učinek boste dosegli s tuš stranicami iz serije Voxort Blue VI-Line Black, s tem da lahko v tem primeru s kombinacijo tuš stranišča in tuš vrat popolnoma ločite svoj tuš prostor.

Samostoječa tuš stena
 
Ogledalo je pomemben element vsake kopalnice: poleg očitne funkcije lahko odsev v ogledalu dodatno vizualno razširi prostor. Serija samostoječih sten Voxort Blue z zrcalnim učinkom igra samo na to karto. Poleg tega, da ločijo prostor za prhanje od ostale kopalnice, vam te tuš stene dajejo tudi dozo zasebnosti, a tudi vizualno razširijo prostor, tako da se bo vaša kopalnica zdela večja, kot je v resnici.
 
Ko ste izbrali samostoječo tuš steno, je čas, da se odločite, ali se želite tuširati brez rok. Če želite, boste izbrali nadglavno prho. Je podaljšek, ki omogoča maksimalno uživanje pod tušem, saj je pritrjen nad glavo in ne zahteva uporabe rok – na vas je, da stojite pod sproščujočim curkom vode in uživate. Nadglavno prho lahko postavite neposredno na steno ali strop, če pa ne želite dodatnih (skritih) postopkov v kopalnici, pa lahko tudi nadglavno prho dobite kot del tuš sistema. Tuš sistemi so namreč sestavljeni iz tuš vrtnice in tuš glave. Se sprašujete, zakaj tako vrtnica kot ročka? Odgovor je preprost: če se želite pri tuširanju izogniti zmočenju las, boste to veliko lažje storili z uporabo tuš ročke.
 
Tuš sistemi so lahko modernega, retro ali industrijskega dizajna, pri opremljanju kopalnice pa morate razmišljati tudi o tem, kako bo vaš tuš sistem zdržal preizkus časa. Voxort Amelia je dober primer tuš sistema, ki se dobro prilega različnim stilom. Sestoavljena je iz enoročne armature za tuš s stikalom, tuš vrtnice z vrtljivim spojem, izlivne cevi in ​​tuš glava s tuš cevjo. Keramična kartuša zagotavlja kakovost in vzdržljivost. Odločite se lahko za črno ali kromirano različico, odvisno od barve ostalih detajlov in armatur v kopalnici.
 
Tuš sistemi

Serija tuš sistemov Voxort Eso ima elegantne in zaobljene linije, poleg črne in kromirane pa se lahko odločite tudi za atraktivno belo različico. Poleg šob Easy-Clean sta na voljo tudi glava za prhanje Eco-Tech in privlačna tuš vrtnica, ki vam bo omogočila prostoročno prhanje. Kopalniški detajli iz rožnatega zlata so v zadnjem času na ceni in tuš sistem Voxort Maya se je odlično vklopil v ta trend. Ta stenski tuš sistem je izdelan iz visokokakovostne medenine, izbirate pa lahko med črno, kromirano ali rožnato zlato različico.

Kopalnica
 
Organizacija tuš kabine vam lahko nanese sladke skrbi, še posebej, če preučite bogato ponudbo v naši spletni trgovini ali v enem od trgovskih centrov Fero-Term. In vedno lahko poiščete navdih na naši spletni strani;)

Kopalnica
Delite ta članek s prijatelj
Ogledani izdelki
Dodatki in vezani izdelki
{{item.FinalPriceToPay_print}}{{unitMeasure(item)}}
Skupaj
{{totalPrice}} DDV je vključen
Dostava na dom {{deliveryPrice}}, prevzem v poslovalnici 0,00 €.
Zaključite nakup Nadaljujte z nakupovanjem
Vsebino košarice pošlji na e-poštni naslov
Zatraži poziv
Pošalji košaricu