Povratak na Fero-term.si

Prijavite se na svoj račun

Prvič? Registrirajte se!

V novo leto z novo kopalnico

V novo leto z novo kopalnico

Kopalnica

Predstavljajte si naslednjo situacijo: zgradite hišo in narekujte svoje želje mojstrom, ko gre za kopalnico: tukaj želite veliko okno, tam samostoječo kad, tam kabino za tuširanje ... Elementi, ki vizualno pokvarijo vsako kopalnico - kot pralni stroj, sušilni stroj ali bojler - dali jih boste v ločen prostor, da jih ni mogoče videti.
 
Strinjamo se, da je zgornja situacija pravzaprav idealna, še posebej, če vam ni treba skrbeti, koliko bo vse skupaj stalo. Toda na žalost si takšen »filmski« scenarij lahko privošči le majhno število strank – večina od nas se mora spopasti z obstoječim prostorom, običajno manjšim, ter z omejenim proračunom in »obveznimi elementi«, ki jih je treba »stisniti« v kopalnica, kotel in pralni stroj. Imamo pa tudi dobro novico: kljub vsem tem oviram lahko dobro načrtovanje spremeni kopalnico v funkcionalen in očem prijeten prostor, ki ga bo celotna družina doživela kot prostor za sprostitev. Vse kar potrebujete je dobra volja, malo znanja, kako urediti prostor in ščepec čarovnije, vaš osebni stil, ki bo kopalnici vdahnil življenje.
 
Torej začnimo od začetka.

Kopalnica
 
Ploščico za ploščico ...
 
Kopalnica je v marsičem poseben prostor v vsakem domu. Kar jo na prvi pogled razlikuje od ostalih prostorov, je dejstvo, da je večinoma položena s ploščicami. Če se želite spremeniti na primer v dnevni sobi, lahko enostavno spremenite vzdušje notranjosti, če eno steno pobarvate z novo barvo. Ko gre za kopalnico, zagotovo ne boste vsakih nekaj let sneli starih in na tla ali stene lepili novih ploščic. Tako boste ploščice, ki jih izbirate, gledali leta, do kakšne nove priredbe. Zato je pomembno izbrati ploščice, ki se bodo sčasoma dobro spopadle z zasnovo in funkcionalnostjo.
 
Ko gre za kakovost ploščic, si lahko preberete vse informacije v našem izčrpnem blogu na to temo. Tu se bomo osredotočili na obliko in dimenzije ploščic. Če se radi držite pravil, je osnovno pravilo, da za manjšo kopalnico izbirate svetlejše in manjše ploščice. Kaj to pravzaprav pomeni?

Ploščice
 
Dimenzije kopalniških ploščic so bile pred 20-30 leti razmeroma enotne, kupci so kupovali večinoma kvadratne ploščice manjših dimenzij. Danes se trendi spreminjajo, najbolje prodajane ploščice so večje, predvsem 60x120 cm. (V Fero-Termu boste našli res veliko izbiro ploščic teh dimenzij, po najboljših cenah na hrvaškem trgu. In še ena velika prednost: veliko ploščic teh dimenzij je na zalogi, kar pomeni, da bodo v vaši kopalnici kot čim prej!) Večja velikost ploščic pomeni tudi manj fug, ki lahko sčasoma spremenijo barvo.
 
Če želite vizualno razširiti manjšo kopalnico – še posebej, če v prostoru ni naravne svetlobe – je dober trik uporaba ploščic v svetlejših tonih. Prav tako sijajne in sijajne ploščice tudi vizualno povečajo prostor in ga igrivo odsevajo, medtem ko mat ploščice dajejo prostoru pomirjujočo noto.

Sanitarije
 
Dvignite sanitarije na višjo raven
 
Obvezna oprema v vsaki kopalnici vključuje umivalnik, klasično kad ali tuš kad in straniščno školjko. Pri organizaciji prostora, ne glede na to, ali gradite hišo ali samo prenavljate kopalnico, bo dobra postavitev teh treh glavnih elementov močno vplivala na končni vtis. Če imate na voljo veliko prostora, boste imeli na izbiro več možnosti kot stranišča. Po drugi strani pa, če je vaša kopalnica manjša, si omislite tuš (ali vgradno različico), visečo straniščno školjko in visečo kopalniško bazo.
 
Zakaj? Iz preprostega razloga – viseči elementi pustijo talno površino prosto, zaradi česar je kopalnica vizualno večja. Dodaten plus: tla je lažje vzdrževati čista. Pri kopalniških podstavkih za umivalnike lahko izberete podstavek z vgradnim ali nadgradnim umivalnikom. Obe različici imata dobre strani, od več prostora na sami plošči umivalnika do več prostora v predalih pod umivalnikom – kar je zelo praktično, ko gre za majhne kopalnice.
 
Velika dilema, imenovana "klasična ali tuš kad", se na koncu pogosto zmanjša na vprašanje funkcionalnosti in/ali prostora. Namreč, če pogosto uživate v sproščujočih kopelih – in velikost kopalnice vam to omogoča – boste zagotovo razveselili sami sebe in se odločili za klasično kopalno kad. Če imate po drugi strani kopalnico, v katero je težko postaviti kopalno kad klasičnih dimenzij, se boste bolj verjetno odločili za tuš. Danes postajajo vse bolj priljubljene kabine za prhanje, vgrajene v nivoju tal. V tem primeru poteka vgradnja tuš kanalete, kar pomeni, da je treba posebno pozornost nameniti dobri hidroizolaciji kopalnice.
 
Kopalniško pohištvo
 
Kopalniško pohištvo v novi luči
 
Veste, katere ploščice želite, iz bogate ponudbe Fero-Term ste izbrali želeno sanitarno keramiko, čas je - kopalniško pohištvo. Brskate po spletu, brskate po katalogih, iščete ponudbe – a kaj zares potrebujete?
 
Kopalniško pohištvo je, kot že ime pove, namenjeno opremljanju kopalnic. Zato ga je pametno dobiti v specializiranih prodajnih centrih, kot je Fero-Termo. Razlog je preprost: če se odločite za cenejše rešitve, omare in druge elemente iz centrov, ki ponujajo navadno pohištvo, boste morda ugotovili, da ta cenejša rešitev po nekaj mesecih izpostavljenosti vlažnemu ozračju kopalnice preprosto »zacveti«. Ker so materiali za kopalniško pohištvo drugačne sestave in obdelani s posebnimi sredstvi, zaradi katerih je veliko bolj odporno na specifične razmere v kopalnici.
 
Ko ste rešili vprašanje kopalniškega pohištva, je čas za izbiro prave kopalniške razsvetljave. V kopalnici si včasih želite ambientalno osvetlitev, s katero se boste lahko sprostili, včasih pa potrebujete močno svetlobo, da dobro vidite, kaj počnete. To pomeni, da vam ena svetilka ne zadošča, ampak potrebujete vsaj eno stropno svetilko in eno nad ogledalom, prav gotovo pa vam ne bo nič proti še nekaj ambientalnih svetilk.
 
Kopalniško ogledalo je pomemben kos pohištva, dobite pa ga lahko samostojno ali kot kopalniško omarico z ogledalom. Če se odločite za ločeno ogledalo, so na voljo praktični primeri z že vgrajeno LED osvetlitvijo in preklopom na dotik, kot je model Concepto + Esther Black 80.

Kopalnica

 
Prilagodite moč ogrevanja
 
Kopalnica je prostor, v katerem smo pogosto goli ali malo oblečeni, kar pomeni, da je ogrevanje v tem prostoru izjemnega pomena. Za ogrevanje kopalnice najpogosteje uporabljamo kopalniške radiatorje, cevne radiatorje, ki jih zaradi svoje oblike pogosto imenujemo »lestve« ali grelniki za brisače. Nekateri, manj zmogljivi primerki so sicer res namenjeni za ogrevanje brisač, a velik del kopalniških radiatorjev je dovolj zmogljivih, da so edini radiator v kopalnici. Kopalniški radiatorji so lahko električni ali del sistema centralnega ogrevanja. Sodobni električni kopalniški radiatorji se lahko uporabljajo kot osnovni radiatorji ali kot dodatni radiator, kadar osnovni sistem ogrevanja ni vključen. Za sodobne električne radiatorje je značilna nizka poraba energije, termostat, več programov dela, številne funkcije, ki jih je mogoče individualno prilagajati, zaščita IP24 pred brizganjem vode in številne druge napredne funkcije.

Kopalniška galanterija
 
Obnovite kopalniško galanterijo
 
Ko izberete ploščice, uredite sanitarije in kopalniško pohištvo, izberete pravo osvetlitev in prižgete radiatorje, morate le še na torto nanesti stepeno smetano in privlačni kosi kopalniških dodatkov lepo zaokrožijo celotno zgodbo. Čeprav se morda na prvi pogled ne zdi, da lahko galanterija bistveno spremeni vizualno doživetje kopalnice, je dejstvo, da je celotna slika pogosto odvisna od detajlov. Dve brisači, ki ju uporabljate, lahko na primer obesite na obešalnik Voxort 1500 in obešalnik za brisače Voxort 3600, medtem ko lahko čiste brisače položite na dvojno stojalo za brisače Voxort 8000.

Kopalnica
 
Prenova, adaptacija ali načrtovanje nove kopalnice sploh ni lahka naloga, vedno pa si jo lahko olajšate tako, da obiščete enega od prodajnih centrov Fero-Term po vsej Hrvaški, kjer vam bodo naši prodajni svetovalci zagotovili vse potrebne informacije in podporo. ti. Preden vse, kar potrebujete, daste "na papir", poiščite navdih za svojo novo kopalnico na naši spletni strani, nato pa pokukajte v spletno trgovino Fero-Term!
Delite ta članek s prijatelj
Ogledani izdelki
Dodatki in vezani izdelki
{{item.FinalPriceToPay_print}}{{unitMeasure(item)}}
Skupaj
{{totalPrice}} DDV je vključen
Dostava na dom {{deliveryPrice}}, prevzem v poslovalnici 0,00 €.
Zaključite nakup Nadaljujte z nakupovanjem
Vsebino košarice pošlji na e-poštni naslov
Zatraži poziv
Pošalji košaricu