Povratak na Fero-term.si

Prijavite se na svoj račun

Prvič? Registrirajte se!

Viseče ali stoječe sanitarije – kaj je bolj praktično?

Viseče ali stoječe sanitarije – kaj je bolj praktično?

Z namestitvijo visečih različic sanitarij in kopalniškega pohištva na stene sprostimo tla in vizualno razširimo kopalnico.


Kaj bi rekli, če bi vam nekdo ponudil možnost, da povečate kopalnico za trideset odstotkov, ne da bi morali podirati stene? »Nemogoče,« bi si mislili in ob ponudbi zamahnili z roko. Toda prepričani smo, da vam je bila všeč ideja o razširitvi kopalnice ...
 
Vseeno pa ponudba na začetku besedila stoji – in je zlahka dosegljiva! Kopalnice so namreč med manjšimi prostori, razlogov pa je več. Eden od njih je očiten: po statistiki je kopalnica pozimi najtoplejši prostor, manjši prostor pa je lažje ogrevati in ceneje ogrevati. Zato večja kvadratura pomeni višje račune za ogrevanje. In kaj, če vam povemo, da obstaja trik, ki na površini ohrani kopalnico enako, vi pa vseeno dobite več prostora?
 
Trik je genialno preprost – namesto običajnih, stoječih kosov sanitarne opreme in kopalniškega pohištva, v kopalnico postavite čim več visečih elementov in tako sprostite tla! Tako boste dobili neprekinjeno talno površino, ki bo vizualno naredila kopalnico bolj prostorno!

Kopalnica
 
Naj visi – vse!
 
Straniščna školjka, bide, kopalniška baza in umivalnik, kopalniške omarice ... vse to dobite v klasični stoječi, lahko pa tudi v viseči izvedbi. Za začetek razmislite o viseči kopalniški bazi z dovolj prostora za shranjevanje. Takšne baze so opremljene z vgrajenim umivalnikom ali pa se nanj namestijo – odvisno od vas, katera različica vam je ljubša. Dober primer sodobne kopalniške baze je Concepto + Ariana 85, viseča kopalniška baza s predalom. Predal ima maksimalno uporabnost zaradi posebne zareze, prilagojene prostorsko varčnemu sifonu in je opremljen s sistemom Soft Close. Ta viseča kopalniška baza je namenjena nadgradnim umivalnikom, kot je model Concepto Melody, kakovosten okrogel umivalnik privlačnega dizajna.

Sanitarna oprema
 
Naslednji artikli na seznamu nabave so straniščna školjka in splakovalnik. Viseče straniščne školjke, predvsem različice rimless (lupina brez roba, v kateri voda za splakovanje teče iz stranskih odprtin), so izjemno praktične. V kombinaciji s podometnim splakovalnikom predstavljajo popolno celoto – edini dodaten napor je, da izberete tipke splakovalnika, ki vam najbolj ustrezajo po slogu. Če namestitev splakovalnika ni možnost, si omislite tanko (ozko) različico klasičnega splakovalnika; če lahko izkoristite kakšen kotiček v kopalnici, vas spomnimo, da obstajajo tudi kotni splakovalniki.

Kopalnica
 
Prednosti viseče straniščne školjke
 
Prednosti viseče straniščne školjke so številne, največja pa je možnost postavitve straniščne školjke na višino, ki vam ustreza. Stoječe školjke ne ponujajo takšnega udobja, ni jih mogoče nastaviti po višini. Poleg tega je na voljo ravna talna površina, ki jo je veliko lažje vzdrževati čisto kot s stoječo straniščno školjko – v primeru montaže viseče straniščne školjke vam ne bo treba ročno poskušati doseči oddaljenih vogalov, kjer se na vaši strani nabirata umazanija in prah. Dovolj je, da z krpo obrišete površino pod in okoli viseče straniščne školjke - in občudujete popolnoma čista tla. Še ena dobra poteza: poleg viseče straniščne školjke se odlično prilega straniščna ščetka, ki jo je mogoče namestiti tudi na steno.

Straniščna školjka
 
Poleg straniščne školjke lahko na steno postavite tudi bide. Ta kos sanitarne keramike je bil nekoč izjemno priljubljen, a so ga z zmanjšanjem velikosti povprečne kopalnice neupravičeno zanemarili (natančneje izpustili). A bide se vrača na velika vrata, še posebej potem, ko je znanstveno dokazano, da je veliko boljša izbira za vzdrževanje higiene. Zakaj? Predstavljajte si na primer, da si umažete roke (ni si težko predstavljati, kajne?). Kaj boste počeli po tem? Poskušate obrisati umazanijo s papirji? Ali pa si boste dobro umili roke z milom in vodo? Prepričani smo, da bi izbrali drugo možnost. Enako je z bidejem: ena študija je pokazala, da umivanje intimnih delov telesa v bideju po nujnih primerih preprečuje širjenje norovirusa. Poleg tega si z bidejem zagotovo ne boste pozabili umiti rok po nujnih primerih.
 
Uporaba bideja je tudi veliko boljša izbira za vašo kožo kot uporaba toaletnega papirja. To je še posebej pomembno pri nekaterih stanjih (kot so hemeroidi), kjer lahko mlačna voda in pH nevtralno milo – dobesedno – rešita vašo zadnjico. Poleg tega vam uporaba bideja prihrani denar – povprečna družina porabi 57 listov toaletnega papirja na dan – to pomnožite s številom dni v letu in ceno zvitka toaletnega papirja in dobite precejšen znesek. (Strokovnjaki so izračunali, da se bo nakup in namestitev bideja ter uporaba vode namesto toaletnega papirja povrnila v dveh letih.)

Kopalnica
 
Osvobodite prostor z izbiro ploščic
 
Ko ste se že odločili za vizualno razširitev kopalnice, zakaj ne bi pomislili na ploščice, ki bi kopalnico naredile bolj prostorno in razkošno? Keramičnih ploščic je danes toliko, da jih res ni enostavno izbrati, bo pa izbira lažja, če boste upoštevali nekaj preprostih pravil.
 
Eno od pravil pravi, da se držite ploščic svetlejših tonov, saj boste tako dobili “dihajoč” prostor. Poleg tega uporabite ratificirane ploščice - njihovi robovi so rezani lasersko, tako da jih je mogoče položiti natančneje, z minimalnimi fugami. Dober trik je povečati prostor in eno steno obložiti z enakimi ploščicami kot na tleh, še posebej, če so ploščice večjega formata. Ploščice v imitaciji lesa, kot je model May Ceramics Sandwood Brown, ali tiste v imitaciji marmorja ali kamna so odlična izbira za talne površine.
 
Vse je v vaših rokah
 
Z vgradnjo visečih elementov boste kopalnico vizualno povečali, hkrati pa prihranili veliko časa – prosta talna površina pomeni enostavnejše in hitrejše čiščenje in vzdrževanje. Če se odločite za namestitev bideja, vam bo koža hvaležna, računi za toaletni papir pa nižji.
 
Vse je v tvojih rokah. Viseča stranišča in pohištvo imajo svoje prednosti, a tudi stoječe različice pohištva in stranišč niso brez čarov. Konec koncev je vse odvisno od okusa. Vemo, da imate dober okus - ne glede na različico, ki jo izberete, v nakupovalnem centru Fero-Term in v našem webshopu najdete vse, kar potrebujete za funkcionalno in privlačno kopalnico!
Delite ta članek s prijatelj
Ogledani izdelki
Dodatki in vezani izdelki
{{item.FinalPriceToPay_print}}{{unitMeasure(item)}}
Skupaj
{{totalPrice}} DDV je vključen
Dostava na dom {{deliveryPrice}}, prevzem v poslovalnici 0,00 €.
Zaključite nakup Nadaljujte z nakupovanjem
Vsebino košarice pošlji na e-poštni naslov
Zatraži poziv
Pošalji košaricu