Povratak na Fero-term.si

Prijavite se na svoj račun

Prvič? Registrirajte se!

Vse prednosti kopalniških baz odprtega tipa

Vse prednosti kopalniških baz odprtega tipa

Odprte kopalniške baze vizualno povečajo majhne kopalnice, zaradi česar so idealne za počitniške hiše in apartmaje. Hkrati so prilagodljivi vsaki notranjosti in praktični za čiščenje in vzdrževanje

Ohranjanje majhne kopalnice čisto in urejeno se zdi lažje kot opravljati isto nalogo v večji kopalnici. Ker logično, manj prostora pomeni manj čiščenja in vzdrževanja, kajne?
 
Pravzaprav ne.
 
Organiziranje stvari ter vzdrževanje čistega in urejenega prostora je težje opravilo v majhni kot v veliki kopalnici. Seveda želite imeti vse, kar potrebujete, na dosegu roke - a hkrati želite vse te stvari skriti pred pogledom. Po drugi strani pa, če majhen prostor zatrpate z zaprtimi omarami in predali, se bo ta optično zmanjšal in vaša majhna kopalnica se bo spremenila v mikro kopalnico.
 
In to ne želite.
 
Kar želite, je, da je vaša kopalnica vizualno zračna, hkrati pa ima tudi dovolj prostora za shranjevanje potrebščin. Na videz nemogoča misija, saj bi se ti dve nalogi morali izključevati – ali imate prostor za shranjevanje ali imate prostorno kopalnico. Na srečo obstajajo triki, s katerimi lahko dobite oboje. In eden od teh trikov je – odprta kopalniška baza.

Kopalniška baza
 
Dobra kopalniška baza bo hkrati opravljala več pomembnih nalog. Je popolna podlaga za umivalnik, ki ga funkcionalno in estetsko združuje s preostalo kopalnico. Baza omogoča razigravanje vaše domišljije; zahvaljujoč njej boste lahko izbirali med več vrstami umivalnikov: nadgradnim, vgradnim ali podpultnim. Poleg tega je kopalniška baza idealna za shranjevanje vseh vaših malenkosti, vsega, kar vam je pomembno, v kopalnici pri roki.
 
Osnovna delitev kopalniških baz je na tiste odprtega in zaprtega tipa, natančneje na tiste s predali in vrati ter tiste, ki ničesar ne skrivajo. Kopalniške baze s predali in/ali vrati so kot nalašč za večje kopalnice, še posebej, če nameravate vanje pospraviti čim več malenkosti. Globok predal bo marsikaj "pogoltnil" in skril pred pogledom, niti ne bo vam treba, da je vse v popolnem redu.

Kopalniška baza
 
Po drugi strani pa bodo baze odprtega tipa videti še posebej privlačne v manjših kopalnicah. Razlog je preprost – odprta konstrukcija bo dodatno vizualno povečala kopalnico, jo naredila bolj prijetno za oči. Odprte baze bodo še posebej dobro videti v kopalnici najemnega stanovanja ali počitniškega prostora, saj takšne kopalnice običajno niso preobremenjene s stvarmi, opremljene so s večinoma potrebnimi predmeti.
 
Sodobna notranjost kopalnic se pogosto nagiba k industrijskemu slogu, zato so bili ustvarjeni modeli, kot so kopalniške baze Concepto + Smooth Steel. Te baza odprtega tipa je opremljena z umivalnikom ali brez, zato je odvisno od vas, da izberete zmagovalno kombinacijo, ki bo ustrezala vašim estetskim zahtevam. V različici brez umivalnika je zgornja plošča izdelana iz trpežnega bele iverne plošče Korrtek ali ABS (z vzorcem hrasta), konstrukcija pa je izdelana iz visokokakovostnega jekla plastificiranega v mat črni barvi. Te baza je mogoče dopolniti s spodnjimi policami, kot je privlačna polica Concepto + Smooth Steel 80 Porcelain Lauren iz imitacije marmorja.

Kopalniška baza
 
Če imate raje leseni dizajn kot kovinsko konstrukcijo, bi lahko bila odprta kopalniška baza Concepto Luna popolna izbira za vas. Za razliko od polic na dnu baze serije Smooth Steel se Lunine lesene rešetke popolnoma prilegajo romantičnemu vintage videzu kopalnice. Dodaten plus: odprta konstrukcija pogledom ne skrije spodnjega dela sifona, kar le še poveča retro vtis. Za manjše kopalnice so še posebej praktične viseče različice kopalniških baz Luna, ki se vgradijo v steno in pustijo talno površino prosto. Izbirate lahko med različicami s keramičnim umivalnikom ali samo s ploščo, na katero lahko postavite želeni nadgradni umivalnik. Na rešetkasti polici baze Luna bodo še posebej lepo izgledale lepo zvite čiste brisače, pa tudi retro košara s potrebnimi malenkostmi.

Kopalniška baza
 
Pomanjkanje pogleda na skrite površine odprtih baz je enostavno rešiti z vgradnjo kopalniške omarice z ogledalom. V omaro boste lahko pospravili vse, kar potrebujete za vsakodnevno uporabo, hkrati pa jo boste zlahka združili z odprto kopalniško bazo, kot je tisti iz serije Concepto + Una. Kopalniška baza Una je na voljo v stoječi in viseči izvedbi, z vgrajenim keramičnim umivalnikom širine 80 ali 100 centimetrov. Če ste ljubitelj minimalističnega sloga in ne potrebujete kopalniške omarice, boste privlačnost kopalniških baz Concepto + Una poudarili z ustreznimi kopalniškimi ogledali, kot je Concepto + Chatelle Black 80. Izbira ogledal je danes velika.razsvetljava , senzorska stikala, različnih oblik in velikosti.

Kopalniška baza
 
Baze odprtega tipa se še posebej dobro prilegajo kopalnicam počitniških hiš in stanovanj, kjer sta pomembna funkcionalnost in videz ter sprejemljivo število odlagalnih površin. Dodaten plus: so izjemno praktične za čiščenje in vzdrževanje, še posebej pri visečih različicah. V naši spletni trgovini ali v eni od naših poslovalnic poiščite svojo moderno ali retro različico kopalnice odprtega tipa ter med Fero-Term rešitvami za apartmaje preverite posebno ponudbo artiklov za opremljanje počitniških hiš in najemniških prostorov.

Kopalniška baza
Delite ta članek s prijatelj
Ogledani izdelki
Dodatki in vezani izdelki
{{item.FinalPriceToPay_print}}{{unitMeasure(item)}}
Skupaj
{{totalPrice}} DDV je vključen
Dostava na dom {{deliveryPrice}}, prevzem v poslovalnici 0,00 €.
Zaključite nakup Nadaljujte z nakupovanjem
Vsebino košarice pošlji na e-poštni naslov
Zatraži poziv
Pošalji košaricu