Povratak na Fero-term.si

Prijavite se na svoj račun

Prvič? Registrirajte se!

Zanesite se na solarno energijo

Zanesite se na solarno energijo

Solarna energija je najčistejši in najbogatejši obnovljiv vir energije.  Ima še eno veliko prednost – nikoli vam ne bo poslala računa za ogrevanje ali toplo vodo!

Trenutne razmere v svetu, kjer vojni spopadi umetno dvigujejo cene energentov v nebo, so mnoge prisilile, da razmislijo o ogrevalnih sistemih, ki jim bodo omogočili, da ne bodo nič manj izpostavljeni divjanju cen. Nekateri so se obrnili na tradicionalne vire energije, kot je les, nekatere pa bolj zanimajo modernejši sistemi, kot je solarna energija.
 
Solarni sistemi za ogrevanje so v treh oblikah – pasivni, aktivni in kombinirani. Pasivni sistemi vključujejo elemente, kot so toplotna izolacija ali velika okna, obrnjena proti soncu (južni) strani.
Aktivni solarni sistemi predstavljajo izvedbo solarnega sistema, medtem ko je kombinacija s pasivnim sistemom najbolj stroškovno učinkovita v daljšem časovnem obdobju.
 
Toplotni solarni sistemi se lahko uporabljajo samostojno, zelo pogosto pa so v kombinaciji s sončnimi kolektorji, ki zagotavljajo znatne prihranke pri pripravi tople vode ali ogrevanju. Solarni sistem, ki se uporablja za toplotno energijo, je sestavljen iz več komponent, ki sestavljajo solarni komplet: solarni kolektor, solarni rezervoar (toplotni akumulator), obtočna črpalka,
solarna tekočina, krmilnih enot, armatur, cevi in ​​toplotne izolacije. V poslovalnicah Fero Term dobite učinkovite solarne pakete, ki vključujejo vse potrebne komponente.
 
Terma termosifonski solarni sistem je eden najpreprostejših solarnih sistemov za ogrevanje sanitarne sanitarne vode, ki lahko zadovolji večino potreb po topli vodi v gospodinjstvih. Za njegovo delovanje ni potrebna obtočna črpalka in dodatna elektronika kot v klasičnih zaprtih solarnih sistemih, ampak je prenos toplote dosežen z naravno lastnostjo vode, ki je zaradi segrevanja in dviga temperature redkejša, zaradi hlajenja in znižanja temperature pa težja. Zahvaljujoč tej lastnosti je doseženo naravno kroženje sončne tekočine, ki toplotno energijo sonca prenaša na sanitarno vodo.

Solarni sistem
 
Terma solarni kolektor – ki je tudi srce tega sistema – je eden najučinkovitejših izdelkov v svojem razredu. Temelji na prevleki Si-Titanium na aluminijastem absorberju. Ta absorber zagotavlja najboljšo možno absorpcijo sončnega sevanja in zelo nizko emisijo toplotnega sevanja. Tekočina za prenos toplote prehaja skozi bakrene cevi, ki so z laserskim varjenjem privarjene na absorbersko ploščo.
 
Toplotni absorber se vodi skozi bakrene cevi do tekočine. Absorber je zaprt v ohišju kolektorja, ki je zelo dobro izolirano, da prenese visoke temperature. Izgube kolektorja se zmanjšajo na minimum z uporabo visokokakovostnih izolacijskih materialov, kot je kamnita volna, ki lahko prenese visoke temperature. Kolektor je prekrit s sončnim varnostnim steklom, nizkim odstotkom železa in kaljen za namen nizkih emisij, zmanjšanja izgub zaradi odboja in boljše mehanske vzdržljivosti.
 
Rezervoar sanitarne vode je na zunanji strani toplotno izoliran, notranji del rezervoarja pa je emajliran na 860°C (po nemškem standardu DIN4753) in skupaj z magnezijevo anodo ščiti rezervoar pred korozijo. Vsaka posoda je bila po postopku emajliranja posebej testirana, da se zagotovi vrhunska kakovost emajla. Rezervoarji vsebujejo tovarniško vgrajen 1500 W električni grelec, ki se lahko uporablja za dogrevanje v dneh, ko ni dovolj sonca.
 
Solarni sistem lahko vgradimo na ravno ali poševno streho, zaželen je naklon od 40 do 45 stopinj. Za optimalno delovanje je zaželeno, da so sončni kolektorji usmerjeni proti jugu. Če to ni mogoče, se lahko naredijo določena odstopanja, proti vzhodu in zahodu do 30°. V obeh primerih naj bi bile izgube zaradi odstopanj v orientaciji manjše od 6 odstotkov. Izgube je mogoče nadomestiti s povečanjem števila zbiralcev.

Solarni sistem
 
Za zagotovitev stabilne in varne namestitve je treba pri montaži upoštevati statično vzdržljivost strehe. Treba je opozoriti, da ima 300-litrski sistem večjo težo (550 kg). Da bi preprečili zmrzovanje, mora sistem vsebovati ustrezno mešanico propilen glikola, vse cevi morajo biti dobro izolirane in električni grelec mora biti vklopljen, da se prepreči zmrzovanje sanitarne vode v rezervoarju. V nasprotnem primeru je treba sistem popolnoma izprazniti.
 
Terma termosifonski solarni sistemi so glede na velikost potreb po topli vodi na voljo v treh velikostih 150, 200 in 300 litrov. Značilnosti teh sistemov so visoka učinkovitost, enostavna namestitev, dolga življenjska doba z rednim vzdrževanjem in nizki stroški v primerjavi z drugimi solarnimi sistemi.

solarni tuš
 
Vse v zvezi s solarnimi sistemi dobite v enem od prodajnih centrov Fero-Term ali v naši spletni trgovini. Če želite stopiti v svet solarne energije, bi bilo morda dobro, da za začetek na teraso namestite solarno prho Voxort Joy 35 in sončno energijo uporabite za ogrevanje vode pod tušem. Naslednji korak je lahko namestitev solarnega sistema v lastno gospodinjstvo: če to storite, vam bo pri srcu topleje :)
Delite ta članek s prijatelj
Ogledani izdelki
Dodatki in vezani izdelki
{{item.FinalPriceToPay_print}}{{unitMeasure(item)}}
Skupaj
{{totalPrice}} DDV je vključen
Dostava na dom {{deliveryPrice}}, prevzem v poslovalnici 0,00 €.
Zaključite nakup Nadaljujte z nakupovanjem
Vsebino košarice pošlji na e-poštni naslov
Zatraži poziv
Pošalji košaricu