Politika zasebnosti

Ta Politika zasebnosti pojasnjuje razloge in načine, na katere FERO-TERM D.O.O. (v nadaljevanju: »Fero-Term«) obdeluje vaše osebne podatke.

Ta pravilnik o zasebnosti opisuje naše politike in postopke glede zbiranja, uporabe in razkritja vaših podatkov, ko uporabljate storitev, ter vam pove o vaših pravicah do zasebnosti in o tem, kako vas ščiti zakon.

Z uporabo te spletne strani se strinjate z načinom zbiranja in obdelave podatkov, opisanim v tej izjavi, ter s shranjevanjem in dostopom do piškotkov na vaši napravi.

 


ZBIRANJE PODATKOV

Osebni podatki, ki jih zbiramo, so odvisni od: vrste storitev, ki jih nudimo našim strankam, uporabnikom in strankam, namena stranke za uporabo naših storitev, vrste pogodbe, ki jo sklenemo z našo stranko, kot tudi namena stranke, da uveljavlja svoje pravice. na podlagi zakonskih in regulativnih določb o varstvu osebnih podatkov. V prvi vrsti gre za podatke, brez katerih ne moremo opraviti storitve, mednje pa sodijo najmanj:

- osnovne osebne podatke (ime in priimek)

- osnovne kontaktne podatke (naslov, telefonska številka, elektronski naslov)

- podatki v zvezi z uporabo spletnega mesta www.fero-term.si

- podatke v zvezi z uporabo spletne trgovine Fero-Term

- druge osebne podatke, ki so potrebni za uresničevanje strankinih pravic na podlagi zakonskih določb o varstvu potrošnikov

 


Zavezujemo se, da bomo osebne podatke uporabnikov/strank varovali na način, da vse podatke o uporabnikih/strankah strogo hranimo in so na voljo le zaposlenim, ki te podatke potrebujejo za opravljanje svojega dela. O uporabnikih/kupcih bomo zbirali le nujne, osnovne podatke, ki jih potrebujemo za uresničitev nakupnega razmerja za izdelke in storitve, za namene trženja ter za izpolnjevanje zakonskih in regulativnih obveznosti.

Fero-Term zbira in upravlja osebne podatke za namene nakupa in prodaje izdelkov in storitev iz lastne ponudbe ter za izpolnjevanje zakonskih in regulativnih obveznosti ter za uresničevanje lastnih zakonitih interesov zakonitega poslovanja. Osebne podatke zbiramo samo takrat, ko nam jih daste na voljo sami, na primer v okviru registracije, z izpolnjevanjem obrazcev ali s pošiljanjem elektronske pošte, v okviru naročila izdelkov ali storitev, s čimer se strinjate ali dajete soglasje za njihovo uporabo. .

Vsi zaposleni v Fero-Termu in poslovni partnerji so odgovorni za spoštovanje načel varovanja zasebnosti podatkov.

 

Shranjevanje podatkov


Osebne podatke hranimo toliko časa, kolikor je razumno potrebno za izvedbo zahtevane storitve oziroma storitve, za katero ste podali soglasje, razen če zakon ne določa drugače. Zbrani podatki se izbrišejo po prenehanju namena, za katerega so bili zbrani, to je prenehanju pogodbenega razmerja, podatki, zbrani zaradi obdelave na pravni podlagi, pa se hranijo v skladu z roki po zakonskih določilih (npr. Zakon o računovodstvu). Če ste nam dali soglasje za zbiranje osebnih podatkov, bomo vaše osebne podatke obdelovali do preklica vašega soglasja.

Vse podatke bomo skrbno hranili v naših internih bazah in internih strežnikih in jih brez vašega predhodnega soglasja ne bomo posredovali naprej.

 


Uporaba osebnih podatkov za marketinške aktivnosti


Če želi uporabnik prejemati informacije iz naše ponudbe preko elektronske pošte, se mora prijaviti na Newsletter. Pri izpolnjevanju prijavnice je potrebno izpolniti označena polja in vnesti e-naslov, na katerega želite prejemati Newsletter. Informacije o spremembah v zvezi z našim poslovanjem in odnosom do naročnika, kupca kot uporabnika naših storitev, bomo pošiljali na uporabnikov elektronski naslov. Uporabnik se lahko kadarkoli odjavi od naših novic v skladu z navodili, ki jih bo prejel po elektronski pošti po prijavi, kot tudi od vseh novic.

 


Posodabljanje osebnih podatkov

Uporabnik naše spletne strani ima vselej naslednje pravice:

 

Piškotki (Cookies) 

Pravila o uporabi piškotkov si lahko preberete na povezavi.


Pravica do obveščenosti in dostopa do podatkov:

Imate pravico do obveščenosti o obdelavi vaših osebnih podatkov in pravico do dostopa do podatkov. Prejmete lahko potrdilo o obdelavi, podatke o namenu obdelave, kategorijah podatkov in potencialnih prejemnikih.

Pravica do prenosljivosti podatkov:

Če obdelava temelji na privolitvi ali se izvaja avtomatizirano, imate pravico zahtevati prenos vaših podatkov k drugemu upravljavcu.

Pravica do omejitve obdelave:

Pravico do omejitve obdelave imate v primeru izpodbijanja točnosti podatkov, nezakonite obdelave, nasprotovanja izbrisu podatkov in kadar je vložen ugovor zoper obdelavo iz zakonitih razlogov.

Pravica do vložitve pritožbe:

Pod določenimi pogoji lahko ugovarjate obdelavi vaših osebnih podatkov, zlasti v zvezi z vašo specifično situacijo ali če se podatki uporabljajo za namene neposrednega trženja.

Pravica do popravka napačnih podatkov:

Pravico imate zahtevati popravek netočnih ali nepopolnih podatkov.

Pravica do izbrisa podatkov:

Izbris podatkov lahko zahtevate, razen če je to potrebno zaradi izpolnjevanja pogodbenih obveznosti ali zakonskih zahtev.

 


Če želite uveljavljati katero od zgoraj navedenih pravic, nas kontaktirajte!

 

 

 

Pritožbe

Kadarkoli lahko vložite pritožbo na Agencijo za varstvo osebnih podatkov glede naše obdelave vaših osebnih podatkov.

 


Pooblaščenec za varstvo podatkov

Uporabniki lahko kontaktirajo pooblaščeno osebo za varstvo podatkov preko elektronskega naslova: webshop@fero-term.si
ali na poštni naslov Gospodarska 17, Donji Stupnik, z navedbo "Pooblaščena oseba za varstvo podatkov" in na telefonsko številko: +385 1 4555 535

 


Fero-Term si pridržuje pravico do spremembe te Izjave z objavo spremenjenega besedila na spletni strani. Novo besedilo Izjave začne veljati takoj po objavi na spletni strani. Uporabnik se zavezuje, da bo občasno prebral Izjavo o zasebnosti, da se seznani z morebitnimi spremembami. Nadaljnja uporaba tega spletnega mesta s strani uporabnika po uveljavitvi teh sprememb pomeni, da uporabnik potrjuje, razume in sprejema vse pogoje v spremenjeni ali dopolnjeni Izjavi o varstvu podatkov. Izključujemo odgovornost za morebitno škodo, povzročeno uporabnikom ali tretjim osebam zaradi takih sprememb.

 

 

 

 

 

 

 

Tu smo za tebe! Kako zi lahko pomagamo?
Spodaj nam lahko zastaviš vprašanje o naši ponudbi, storitvah ali pustiš pohvalo ali oceno za izdelek.
Na vaše sporočilo bomo odgovorili v 48 urah. Če bomo potrebovali več informacij o temi, vas bomo kontaktirali prek e-maila ali telefonske številke, če je navedena