Če boste upoštevali teh 5 pravil, boste kopalnico očistili hitreje in bolj učinkovito.

dotsmodule-image

Ko gre za čiščenje doma, je kopalnica običajno zadnja postaja. Deloma zato, ker pri čiščenju drugih prostorov mečemo umazano vodo v straniščno školjko ali odlagamo umazane krpe v kad, deloma pa zato, ker čiščenje kopalnice vidimo kot najzahtevnejše opravilo. Ko samo pomislimo na drgnjenje kopalne kadi in stranišč, pomivanje prostora, kjer se nahaja straniščna školjka, temeljito pranje straniščne ščetke ... uf, le kdo se ne poti že ob misli na to.

 

dotsmodule-image

Kopalnico boste morali vedno čistiti, vendar je to opravilo lahko veliko lažje. Dovolj je, da se pri načrtovanju nove ali adaptaciji obstoječe kopalnice držimo nekaj preprostih pravil. Zakaj si ne bi olajšali dela?

dotsmodule-image

Vse postavite na steno

V kopalnici običajno čistimo tla. To opravilo izvajamo skoraj vsak dan, saj kapljice vode vedno nekako končajo na ploščicah. Brisanje ploščic s krpo ni težko, a če se morate neprestano vlačiti pod kopalniške omarice in za straniščno školjko, postane čiščenje muka.

 

Zato pri načrtovanju kopalnice ali prenove bodite modri in izberite viseče izvedbe kopalniških elementov, od pohištva do sanitarne keramike. Na primer, viseča WC školjka bo rešila problem čiščenja težko dostopnih mest za stoječo školjko. Če imate stoječo školjko, veste, kako težko je očistiti ploščice za njo. Izberite torej visečo straniščno školjko in dopolnite vtis s straniščno ščetko na nosilcu, ki se lahko namesti na steno.

 

Če boste visečo straniščno školjko združili s podometnim splakovalnikom, boste imeli še manj težav s čiščenjem, prostor pa bo videti še bolj estetsko eleganten.

dotsmodule-image

Zagotovite prostor za shranjevanje

Enako (zmagovalno) formulo nanesite na kopalniško bazo in kopalniške omarice. Postavite vse, kar lahko, na steno. Na ta način se boste izognili čiščenju okrog pohištvenih nog in akrobatskim manevrom, ko boste poskušali mednje vstaviti metlo ali krpo. Prihranili boste čas, energijo, ki bi jo vložili v čiščenje, pa lahko porabite za kaj bolj kreativnega.

Kopalniška baza je eden najpomembnejših elementov v vsaki kopalnici. Poleg tega, da nanj postavite umivalnik, lahko shranite vse, kar želite imeti pri roki, skrito očem. Glede na vaše želje lahko izberete kopalniške podstavke z odprtimi površinami ali tiste s praktičnimi predali Soft-Close.

Kopalniške omarice so dodaten bonus v vsaki kopalnici. Vanje gre vse, od čistih brisač do čistil. Lahko pa so viseči ali postavljeni na nogice, kakor želite. In želite jih postaviti na steno, kajne? Ne samo, da bo čiščenje kopalnice postalo veliko lažje, ampak bo tudi vaša kopalnica videti bolj prostorna.

dotsmodule-image

Izberite pravo barvo

Ko izbirate ploščice za kopalnico, poleg vtisa pomislite tudi na praktičnost. Vemo, pred vašimi očmi bo šlo na stotine ploščic različnih dizajnov in dimenzij, prepričani smo, da boste izbrali svoje najljubše. In ko izbirate med temi favoriti, imejte v mislih – čiščenje.

 

Uporaba svetlih ploščic v manjših prostorih je najstarejši oblikovalski trik za vizualno povečanje prostora. In je dobra izbira, vendar morate vedeti, da se bo umazanija na belih ploščicah še bolje videla. Predvsem dlake, ki pri sušenju odpadejo, ali dlake, ki lahko pri britju letijo na vse strani.

 

Zelo temne ploščice delujejo elegantno in pomirjujoče, vendar lahko povzročijo, da se vam lasje razbohotijo. Na njih se namreč zelo dobro vidi prah, pa tudi »umaza« s tekstila, kot so brisače ali kopalniške preproge. Sive in bež ploščice so najboljša izbira, vsaj kar zadeva čiščenje in vzdrževanje. Ti nevtralni toni bodo »zamaskirali« prah in manjše nečistoče – kar pa ne pomeni, da ste pobegnili rednemu čiščenju.

dotsmodule-image

Zaupajte v napredno tehnologijo

 

V boju za čisto kopalnico vam lahko pomagajo tudi napredne tehnologije. Kot na primer tehnologija Concepto Hygiene+, ki se uporablja pri izdelavi izdelkov iz linije Concepto. Rezultat dodajanja nanosrebrovih ionov pri žganju keramičnih elementov je sanitarna keramika z vrsto izboljšanih lastnosti. Nano-srebrna tehnologija, ki je implementirana v sanitarne elemente Concepto, poleg ostalih prednosti zagotavlja 99-odstotno zaščito pred kopičenjem bakterij na površinah omenjenih elementov.

 

Za testiranje v raziskovalnem centru so bakterije nanesli vzporedno na običajen keramični element in element Concepto Hygiene+ ter jih opazovali 24 ur. Vidno je bilo, da so se bakterije na običajnem keramičnem elementu razmnožile, medtem ko se na elementu Concepto Hygiene+ to ni zgodilo.

 

Med drugim je ena od prednosti, pridobljenih s tehnologijo Concepto Hygiene+, veliko bolj ravna površina brez majhnih izboklin, ki so značilne za keramične elemente. Zaradi tega je površina posebej gladka in sijoča ​​ter omogoča enostavno čiščenje (Easy Clean) in znatno zmanjša nalaganje vodnega kamna.

dotsmodule-image

Koristite najbolja sredstva

Če ste pri opremljanju kopalnice že uporabili vse naštete nasvete, vam preostane le še čiščenje kopalnice. In veliko lažje vam bo, če boste uporabljali primerna in kakovostna čistila.

 

Vsak izdelek je drugačen in zahteva poseben pristop pri čiščenju. Seveda lahko vse obrišete s toplo vodo in mehko krpo, obstajajo pa tudi posebni izdelki, ki hkrati čistijo in ohranjajo prvotni videz artikla. Na primer, ko kupite mešalnik v mat izvedbi, morate vedeti, da je površina mat predmeta, gledana pod mikroskopom, pravzaprav zelo groba in nepopolna. Zasnovan je tako, da se svetloba, ki pada nanj, razprši v vse smeri.

 

Ravno zaradi hrapave in nepopolne površine mat mešalnika ne smete čistiti s sredstvi, ki vsebujejo vosek ali katero koli drugo polnilo. Če bi ga uporabili, bi vosek zapolnil mikrorazpoke in izbokline na površini mat predmeta, s čimer bi površina izgubila sposobnost odbijanja svetlobe v vse smeri. Tako bi nekoliko uničili videz vašega mat mešalnika.

Enako je z armaturami, nadglavnimi prhami in tuš ročkami v črni barvi – najbolje jih je prati s krpo iz mikrovlaken. Zahvaljujoč občutljivi strukturi mikrovlaken krpa ne bo pustila mikroodrgnin na črnem predmetu, zaradi česar bo barva obstojna več let.

Če želite kopalnico urediti tako, da bo čiščenje postalo enostavnejše in hitrejše, lahko vse, kar potrebujete, najdete v bogati ponudbi poslovalnic Fero-Term ali v naši spletni trgovini. Čakamo nate!